וויטווטר לא מתנגדת לפירוקה: "הדרך לא צלחה"
החברה שבשליטת אורי יוגב מגיבה לבקשת הפירוק שהגישו עובדיה לבית המשפט: "אזלו משאבינו"; החברה חייבת 2.4 מיליון שקל לעובדים
חברת וויטווטר, בשליטת אורי יוגב, הגיבה לבקשת הפירוק שהגישו עובדיה לבית המשפט המחוזי מרכז והבהירה כי לא תתנגד לפירוק מאחר ו"אזלו משאביה", פעילותה העסקית הופסקה לפני כשבוע והעובדים פוטרו.
- עובדי וויטווטר של אורי יוגב הגישו בקשה לפירוק החברה מאחר שהגיעה לחדלות פירעון
- יוגב עזב את וויטווטר רגע לפני הקריסה: "זוכרים לי רק את את הכישלונות"
- וויטווטר של אורי יוגב נקלעה לקשיים וצפויה להיסגר
"החברה", כתב בא כוחה של וויטווטר, עו"ד אהוד גינדס ממשרד גולדבלט גינדס יריב, הנה חברת תוכנה, שעסקה בפיתוח טכנולוגיית לבקרת מערכות מים עירוניות ומערכות השקיה. בשנים האחרונות השקיעה החברה משאבים אדירים בזמן ובממון על מנת להגשים את החזון שהציבה לעצמה בתחילת הדרך. לאורך השנים האמינו בעלי מניותיה כי ישיגו את היעדים, אך הדרך לא צלחה".
לפי החברה, לאור זאת, ומכיוון שאזלו משאביה, היא הפסיקה לפני כשבוע את פעילותה העסקית והודעות פיטורים נמסרו לכל 25 העובדים.
"לחברה", נאמר, "אין נכסים מלבד נכסי ידע (IP) מסוימים, שהם תוצר של פעילותה וציוד משרדי מועט".
בעקבות זאת, מודיעה החברה כי אינה מתנגדת לפירוקה ולמינוי מפרק זמני לחברה "גם על מנת לאפשר לעובדים לממש את זכויותיהם מביטוח לאומי".
בשבוע שעבר, פנו עובדי חברת הבת של וויטווטר, וויטווטר טכנולג'יס, לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להוציא צו פירוק לחברה. זאת בעקבות חוב של 2.4 מיליון שקל לעובדים, שזקוקים לצו פירוק כדי לפנות לביטוח הלאומי ולתבוע את זכויותיהם.
לבקשה שהוגשה על ידי עורכי הדין גלילה ואלון הורנשטיין, צירפו העובדים הודעה שקיבלו יום קודם לכן מהנהלת חברת טכנולוגיית המים. "במהלך השנים שחלפו מאז הקמתה, השקיעה החברה משאבים אדירים בזמן ובממון על מנת להגשים את החזון שהציבה לעצמה בתחילת הדרך", נכתב בהודעה. "לאורך השנים האמנו שנשיג את היעדים, אולם לצערנו הדרך לא צלחה. לאור זאת, החברה נאלצת להפסיק את פעילותה לאחר שאזלו משאביה".
קבוצת וויטווטר שבשליטת אורי יוגב (29%) וחנה גרטלר (49%) רשמה בדו"חותיה לשנת 2012 הפסד של 23.5 מיליון שקל וגרעון בהון החוזר של 16 מיליון שקל, אשר הוביל את רואי החשבון שלה להצמיד הערת עסק לדו"חותיה. "החברה אינה עומדת בהתניות הפיננסיות שנקבעו לה מהבנק. גורמים אלה, עם גורמים נוספים, מעוררים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כעסק חי", כתבו רואי החשבון ממשרד רואי החשבון קוסט פורר גבאי קסיר, בדו"חות שנחתמו ביוני 2013.