מנכ"ל משרד הבריאות: הדסה צריכה להיכנס לפיקוח ממשלתי
בדיון בכנסת על המשבר בבית החולים אמר פרופ' רוני גמזו כי "הפתרון של הדסה הוא מעורבות גדולה יותר של המדינה"; בתוך כך מאות עובדי הדסה מפגינים מול הכנסת בדרישה לקבל את שכרם במלואו
"כשאני באתי לקבל דיווחים שוטפים מהדסה, כולל על השר"פ, עשו לי בטונדה כדי שלא אקבל נתונים", כך אמר הבוקר (ב') מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו במהלך דיון על המשבר בבית החולים הדסה בוועדת העבודה של הכנסת. לדבריו, "לקח זמן עד ששכנעתי אותם לקבל את הנתונים. בתי חולים רוצים את הרגולטור רק כשהם בצרה. כשהם נותנים הנחות של 40% לקופת חולים הם לא מבקשים את האישור שלי".
- עובדי הדסה שובתים - יפגינו מול קרית הממשלה
- הקרבה לנשות הדסה עשויה להשפיע על נתניהו
- ומי יודע לאן נעלמה שרת הבריאות?
גמזו אף פנה למנכ"ל הדסה, אביגדור קפלן, ואמר: "כשנוח לכם אתם עושים שר"פ (שירות רפואי פרטי - מ"פ) ואתם לבד ואתם לא רוצים את הממונה על השכר בתלושי השכר שלכם. היה לכם נוח לאורך כל השנים. לאורך כל השנים היתה ממלכה שמנהלת הכל בעצמה וכשאני שאלתי רק למה 15% מההכנסות מהשר"פ מגיעים לבית החולים אמרו לי שזה לא עניינך. אני, המנכ"ל של משרד הבריאות ניזונתי מכותרות בעיתונים. אף פעם לא קיבלנו דוחות כספיים של הדסה".
עוד אמר גמזו כי "המשילות על בתי החולים תהיה חלק ממסקנות ועדת גרמן. לפני הדסה ביקור חולים בירושלים נפל, וגם בתי חולים בנצרת, בתי חולים גריאטריים שנמצאים בקשיים ואני כדי לדעת מה קורה שם אני צריך סמכות והחוק לא נותן לי סמכות כיום. אני לא יודע איך מתחלף שם אדם בדירקטוריון". בכך רמז כי היה רוצה לראות את הדסה נהפך לבית חולים ממשלתי או לפחות לבית חולים תחת פיקוח הדוק יותר של המדינה, כמו בתי החולים של שירותי בריאות כללית.
לדבריו, "בסופו של דבר הפתרון של הדסה הוא מעורבות גדולה יותר של המדינה. ניסינו לעשות את זה בתוכנית הבראה אבל הנהלת בית החולים הגיעה לפינה ולא היתה ברירה בסיטואציה הנוכחית. חלק גדול מהמשבר בהדסה שוכן בהדסה עצמה וכדאי מאוד שהדסה תפנים את זה".
בסוף הדיון אמר קפלן כי ינסה להביא היום לאישור בית המשפט תשלום שכר מלא למשתכרים עד 10,000 שקל ברוטו בחודש.
בתוך כך מאות עובדי הדסה, בהם אחיות ועובדי מנהל ומשק, מפגינים בשעה זו מול הכנסת בדרישה לקבל את שכר חודש ינואר במלואו. הבוקר החלו אחיות ועובדי המנהל והמשק בהדסה בשביתה כללית. יבוצעו רק טיפולי חירום כמו לידות, טיפולים אונקולוגיים וטיפולים מצילי חיים. בכך מצטרפים העובדים לרופאים של בית החולים, העובדים במתכונת שבת מאז השבוע שעבר.