ח"כ סלומינסקי על הדסה: "הקופה הציבורית לא תשמש קרש הצלה לניהול לא תקין"
במהלך דיון בוועדת הכספים על המשבר המתמשך בבית החולים, אמר היו"ר כי יש לבחון כיצד ייעשה שימוש בכספי הציבור לייצוב המוסד; חברי הוועדה הביעו תרעומת על היעדרותה של שרת הבריאות גרמן מהדיון
- שווי הנדל"ן של נשות הדסה בישראל מוערך בעשרות מיליוני שקלים
- אושרה הקפאת ההליכים לבי"ח הדסה: "מה שהיה לא יהיה עוד"
- הדסה: הרופאים יבוטחו; איום השביתה - הוסר
סלומינסקי הוסיף ואמר: "לא אאפשר שבכל הנוגע לכספי הציבור היד תהיה קלה על ההדק ושהקופה הציבורית תשמש קרש הצלה לכל ניהול לא תקין מעתה ואילך".
סגן הממונה על התקציבים באוצר, משה בר סימנטוב שהשתתף בדיון אמר כי "בבית החולים הדסה נעשו דברים מבחינה חשבונאית, פיננסית וכלכלית שיצרה מצב שאיפשר לבית החולים להמשיך להתנהל תחת תודעה כוזבת כאילו המצב לא קשה כפי שהוא”. בר סימנטוב דיבר על הצורך הדחוף ב"הבראה עמוקה" שבה "כולם צריכים להשתף - הממשלה, ההנהלה, הבעלים וכמובן העובדים".
לדברי סימנטוב במהלך תקופת ההבראה המתוכננת יהיה נציג של המדינה שישב בבית החולים וידווח למדינה על הנעשה. עם זאת, בכל הנוגע לרעיון להלאים את בית החולים או להעבירו לקופות החולים אמר כי באוצר "חושבים שעדיף להימנע מכך". לעניין זה התייחס גם מנכ"ל משרד הבריאות רוני גמזו שאמר כי "להפיל את הדסה על קופות החולים שבין כה וכה בקשיים, זה כמו להחליף בעיה אחת בבעיה אחרת", ואף ציין כי שרת הבריאות שוללת את האופציה הזו. עוד הוסיף גמזו ואמר: "המצב בהדסה נפל עלינו בהפתעה".
כמה מחברי ועדת הכספים, בראשם ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה), הביעו תרעומת על כך ששרת הבריאות יעל גרמן לא הצטרפה לדיון בנושא הדסה: "אנו עדים בימים האחרונים לדבר מדהים ביותר. שרת הבריאות לא משתתפת בדיוני ועדות הכנסת בנושא המשבר בהדסה״, אמר ליצמן, סגן שר הבריאות לשעבר. על כך השיב חבר סיעתה של גרמן, בועז טופרובסקי (יש עתיד) כי "היא עובדת לתקן את הכשלים של קודמה".
מנכ"ל הדסה אביגדור קפלן חזר גם היום ואמר כי הגירעון האדיר בסך 1.3 מיליארד שקלים ועוד 300 מיליון שקלים, לא נותר בתקופתו.