בזק עתרה לבג"ץ נגד משרד התקשורת: "מסתיר מאיתנו נתונים"
בעתירתה טוענת החברה כי המשרד מסתיר נתונים חיוניים הנוגעים לרפורמה שבמסגרתה היא תידרש להחכיר את התשתית שלה לחברות מתחרות
חברת בזק הגישה היום (ג') עתירה לבג"ץ נגד משרד התקשורת בדרישה כי יעביר לה מסמכים הנוגעים לרפורמה המתגבשת במסגרתה היא תחויב להחכיר את התשתיות שלה לחברות מתחרות ("השוק הסיטונאי"). לטענת בזק, המשרד מסתיר נתונים חיוניים ובכך לא מאפשר לה להגיב לשימוע שבמסגרתו ייקבעו המחירים שלפיהם תוחכר התשתית לחברות המתחרות.
- מנכ"ל בזק בינלאומי איציק בנבנישתי פורש מהחברה
- הקרב על הנתב: בזק תשדרג חינם ל־100 מגה
- המדינה תמכור את שארית האחזקות שלה בחברת בזק
הפעם האחרונה שבזק הגישה עתירה נגד משרד התקשורת לבדה הייתה לפני שבע שנים, אז דרשה החברה לאכוף הפרדה בין HOT לחברות-הבנות שלה, כפי שיש עליה, ולא צלחה (החברה עתרה לפני שלוש שנים יחד עם שאר חברות התקשורת). בשנים האחרונות ניסו בחברה שלא להיכנס להתנגשויות מול הרגולטור לאור ההיסטוריה הלא מוצלחת של מאבקים, לכן הפנייה לבג"ץ היא צעד דרמטי עבור החברה.
בבזק טוענים בעיקר כי משרד התקשורת ביצע שינויים בדו"ח של חברת הייעוץ הבינלאומית פרונטיר, שאותה שכר כדי לחשב את עלויות ההקמה והתפעול של תשתית בזק באמצעותם חושבו תעריפי השימוש בתשתית שלה. בחברה דורשים לקבל לידם את הדו"ח המקורי שהוציאה חברת הייעוץ כדי שיוכלו לדעת איזה שינויים ביצע המשרד.
בעתירה שהגישה בזק נכתב כי הרפורמה המתוכננת היא "מהלך הכולל בתוכו פגיעה קשה בזכות הקניין של העותרת והתערבות רגולטורית עמוקה, הכוללת הפקעה מסיבית דה-פקטו של תשתית שבבעלותה של העותרת והכתבת מחירים מרביים לצורך השימוש בהן". בבזק טוענים כי התהליך אינו מבוצע בצורה הוגנת, שקופה ומידתית תוך הקפדה על תקינות.
משרד התקשורת פרסם את השימוע המדובר לפני כחודש, במסגרתו נקבע כי תעריף השימוש בתשתית יהיה 60-45 שקל בממוצע לכל קו אינטרנט וטלפוניה שהמתחרות יקנו מבזק. לטענת בזק, משרד התקשורת כי מספרים אלו נמוכים מדי ואינם מייצגים את עלות התפעול של התשתית. בחברה מאשימים כי משרד התקשורת מתערב לטובת סלקום ופרטנר שאמורות לחכור את התשתית מבזק, וזאת באמצעות מניפולציה על המלצות חברת הייעוץ ששכר.