$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

המדינה תמכור את שארית האחזקות שלה בחברת בזק

המדינה מחזיקה פחות מ־1% ממניות בזק ורשות החברות מבקשת את התייחסות משרד התקשורת למהלך. בשבוע שעבר פרסם משרד התקשורת את התנאים לפתיחת השוק לתחרות וחזה כי בזק תאבד הכנסות של 1.2 מיליארד שקל בארבע השנים הקרובות

אופיר דור 07:0022.01.14

המדינה עומדת למכור את יתרת אחזקותיה בחברת בזק, העומדת על 0.973% ממניות חברת התקשורת. כך עולה מהתכתבות בין משרדי הממשלה שהגיעה לידי "כלכליסט". מההתכתבות עולה כי רשות החברות הממשלתית עומדת להגיש בקרוב בקשה למכירת מניות המדינה לוועדת השרים לענייני הפרטה.

ועדת השרים החליטה ב־2004 על הפרטת בזק וב־2005 נמכר גרעין השליטה בחברה (30% מהמניות) לקבוצת חיים סבן, קרן אייפקס ומורי ארקין ב־4.3 מיליארד שקל. 4.7% מהמניות הוצעו לעובדים והשאר נמכרו בבורסה. ב־2010 רכש שאול אלוביץ' את השליטה בחברה.

 

שאול אלוביץ'. אחזקות המדינה דוללו שאול אלוביץ'. אחזקות המדינה דוללו צילום: יובל חן

 

הוועדה קבעה אז כי המדינה תשמור על 1.01% ממניות בזק גם לאחר ההפרטה, במטרה לשמור בידיה כלי השפעה נוסף על החלטות המתקבלות באסיפה הכללית של בעלי המניות. כך למשל בעל מניות שלו 1% לפחות מזכויות ההצבעה רשאי להציע הארכה של כהונת דירקטור לתקופה נוספת. בנוסף, באותה תקופה יכול היה בעל 1% מהמניות להתנגד לעסקה שיש בה עניין לבעל השליטה או למינוי דירקטור חיצוני.

 

עם זאת, לאורך השנים דוללה המדינה וכיום היא מחזיקה רק ב־0.97% ממניות בזק. בנוסף, תיקון לחוק החברות מ־2011 העלה את הסף הקבוע בחוק החברות להשפעה על חלק מההחלטות של האסיפה הכללית מ־1% ל־2%.

רשות החברות פנתה לראשונה אל משרד התקשורת כדי לקבל את אישורו למכירת יתרת אחזקות המדינה בבזק כבר בינואר 2012. הרשות הסבירה בפנייתה למשרד כי מאז 2005 המדינה לא עשתה שימוש בזכויות המוקנות לה כבעלת מניות כדי להשפיע על החלטות אסיפת המניות של בזק.

 

בפברואר ענה המשרד כי המשך החזקת מניות בזק אינו נדרש כדי להגן על האינטרסים של המדינה הנוגעים להסדרת תחום התקשורת, עליהם מופקדים שר התקשורת ומשרד התקשורת.

 

הרשות טרם הגישה את הבקשה לוועדת השרים לחקיקה, ובאחרונה היא פנתה שוב למשרד התקשורת כדי לקבל את התייחסות מנכ"ל המשרד אבי ברגר לנושא. רשות החברות ציינה בפנייה כי בכוונתה להגיש את הבקשה לוועדת השרים לענייני הפרטה בהקדם.

 

שווי השוק של בזק עומד כיום על 14.88 מיליארד שקל, כך ששווי המניות שבידי המדינה הוא כ־144 מיליון שקל. למעשה המדינה אחראית לירידה מסוימת בשווי אחזקותיה בבזק, כיוון שהצעדים הרגולטוריים שמתכוון משרד התקשורת לקדם מול בזק הביאו לירידה של כ־9% במחיר המניה בחודש האחרון.

 

בשבוע שעבר פרסם משרד התקשורת את המחירים שבהם תחויב בזק למכור את השימוש בתשתית הקווית שלה לחברות מתחרות, וחזה כי בזק תאבד הכנסות בגובה 1.2 מיליארד שקל בארבע השנים הקרובות בשל התחרות בשוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x