19 מנהלים בדואר משתכרים 11 מיליון שקל בשנה
בדירקטוריון הדואר חושבים שמספר הסמנכ"לים בחברה גדול מדי. זה לא מפריע להנהלה לקדם פיטורים של 100 עובדים ארעיים ולהסכים לצמצום מינימלי בלבד בעלויות השכר הגבוהות המשולמות למנהלים
אחת הביקורות המרכזיות שמשמיעים חברי דירקטוריון דואר ישראל בפרוטוקול הדיון שנחשף ב"כלכליסט" נוגעת למספר הגבוה של חברי הנהלה בחברה. כיום עומד מספר חברי הנהלת הדואר על 19, והם כוללים בנוסף לסמנכ"לים השונים גם תפקידים כמו מנהלי מרחבים, יועץ משפטי, מבקר פנים ודובר.
- למרות הקשיים הדואר משלם מאות אלפי שקלים ליועצים
- מנכ"ל הדואר: "ללא התערבות הממשלה לא נוכל להגיע ליציבות עסקית"
- הדואר בצרות? המנכ"ל תכנן כנס ב-2 מיליון שקל
הראשון שהעלה את נושא ההנהלה המנופחת הוא יו"ר הדירקטוריון חזי צאיג, שמתייחס למבנה הארגוני של החברה: "יש פה מבנה ארגוני שלא מצאתי בכל חברה אחרת. יש 20 פונקציות תחת המנכ"ל - זה לא הגיוני ולא קיים בשום מקום אחר". עמדה זו זוכה לתמיכה מרוב הדירקטורים בישיבה.
חברת הדירקטוריון מטעם העובדים עליזה לביא העירה כי "טלי (סמנכ"לית הכספים טלי הובר - א"ד) אמרה בדירקטוריון שהתקיים היום שההיקף נכון יחסית לפעילות".
מנתונים שהגיעו ל"כלכליסט" עולה כי עלות השכר הממוצעת של חברי הנהלת הדואר עמדה נכון ל־2013 על כ־53 אלף שקל לחודש. עלות השכר החודשית הכוללת של 18 מ־19 חברי ההנהלה עומדת על 940 אלף שקל לחודש או 11.2 מיליון שקל בשנה.
מוביל טבלת השכר בדואר הוא המנכ"ל חיים אלמוזנינו, שעלות שכרו עומדת על כ־63 אלף שקל. הבאים אחריו הם יו"ר הדירקטוריון לשעבר ששי שילה, שעלות שכרו היא כ־62 אלף שקל, סמנכ"לית הכספים טלי הובר עם עלות שכר של 58 אלף שקל והמשנה למנכ"ל הדואר הרצל בר־מג עם עלות שכר חודשית של 58 אלף שקל.
עוד מככבים בטבלת השכר של הנהלת הדואר: סמנכ"ל התפעול חיים מזעקי שעלות שכרו עומדת על 57 אלף שקל, מנהל בנק הדואר יואל נוה (שהודיע מאז על עזיבתו) עם שכר של 55 אלף שקל וסמנכ"לית מכירות ושיווק רותי קלנר־עקרון עם שכר בעלות של 54 אלף שקל.
דיון זה עולה לאור מצבה הפיננסי הקשה של חברת הדואר, שעשויה להגיע לחדלות פירעון כבר בסוף 2014 או בתחילת 2015. הנהלת הדואר כבר הורתה על פיטוריהם של כ־100 עובדים זמניים, קיצוץ חד בתשלום השעות הנוספות לעובדים בארגון, הפסקת הסעות לעובדים, ביטול העסקת ילדי עובדים בקיץ ואי־קליטת עובדים חדשים לחברה.
צעדים אלו היו אמורים לחסוך לחברה כ־53 מיליון שקל ב־2014, אולם לאור פנייה של ועד העובדים לבית הדין לעבודה הם הוקפאו. בעתירה לבית הדין לעבודה טען הוועד כי קיצוץ בשעות הנוספות יביא להפחתה של 20%–50% משכר העובדים בדואר בעוד בשכר הבכירים מוכנה ההנהלה לקצץ רק 400 אלף שקל. בית הדין דרש מההנהלה לחזור למשא ומתן ולא לבצע בשלב זה צעדים חד־צדדיים ללא הסכמת הוועד. כעת כדי להתמודד עם הירידה בהכנסות הדואר, הנהלת החברה ומשרדי האוצר והתקשורת מנסים לגבש תוכנית הבראה שעלולה לכלול צעדים דרסטיים יותר, כמו פיטורי 2,000 עובדים.
בדואר ישראל הזכירו כי "הדואר היא חברה ממשלתית הפועלת בענייני שכר על פי הכללים הנהוגים על ידי רשות החברות הממשלתית".