מנכ"ל הדואר: "ללא התערבות הממשלה לא נוכל להגיע ליציבות עסקית"
חיים אלמוזנינו מגיב למכתב החריף ששלח אליו שר התקשורת ארדן, שטען כי הנהלת הדואר יושבת מהצד בחוסר מעש
מנכ"ל חברת דואר ישראל חיים אלמוזנינו מגיב למכתב החריף ששלח אליו שר התקשורת גלעד ארדן לפני כשבועיים, ובו הפנה השר אצבע מאשימה כלפי ההנהלה בכלל וכלפי המנכ"ל בפרט בנוגע לאחריות למצבו הקשה של הדואר.
- הדואר רוצה תוכנית הבראה, האוצר עדיין חולם על הפרטה
- שנת 2014 נפתחת ולדואר עדיין אין תקציב מאושר
- אורי יוגב: "לא יהיה הסדר חוב בדואר"
ארדן כתב אז לאלמוזנינו, כי "מהבדיקות שערכתי עולה תמונת מצב מדאיגה מאוד ולפיה חברת הדואר הידרדרה אל סף עברי פי פחת, והיא נמצאת כיום במשבר עמוק אשר מאיים על עצם קיומה. לא אוכל להסכים למצב שבו הנהלת החברה יושבת מן הצד בבחינת 'מתריעה בשער', כאילו אינה נושאת באחריות הישירה להובלת החברה ולשיקומה".
במכתב התגובה שהתקבל היום (ד') כותב אלמוזנינו לארדן, כי הוא הגיש תוכנית הבראה כבר באוקטובר 2013 אשר "כוללת את כל הצעדים הנדרשים כדי להציל את חברת דואר ישראל מקריסה כספית".
"הנהלת הדואר אינה עומדת מנגד בחוסר מעש והיא פעלה ופועלת ללא ליאות, בדלת האמות של סמכויותיה, כדי להאט ככל האפשר את קצב הפגיעה ביציבותה העסקית שהגורמים לה אינם נתונים לשליטתה כלל ועיקר", כותב אלמוזנינו. "עם זאת, ברי לכל, ללא התערבות בהולה ומיידית של גורמים בממשלה, לרבות שר התקשורת, כל פעולות ההנהלה לא יעלו את החברה על פסים של יציבות עסקית לאורך זמן, גם אם ידחו במעט את הקץ".
מנכ"ל הדואר כותב כי ב-2011 אישרו שני רואי חשבון שמונו על ידי האוצר כי צפי המזומנים בקופת החברה ייגמר בסוף 2013 או בתחילת 2014, אך הודות לפעילותה הנמרצת של הנהלתה נראה כעת כי מועד זה נדחה בכשנה. למכתב התשובה מכותב גם שר האוצר יאיר לפיד ומנכ"לית האוצר יעל אנדורן, כמו גם חברי דירקטוריון הדואר.
"תוכנית ההבראה לא רצינית"
מכתבו של ארדן נשלח על רקע החשש כי הדואר יגיע למצב של חדלות פירעון כבר ב-2015 ולא יוכל לעמוד בתשלומים לבעלי האג"ח. גורמים במשרד התקשורת אמרו בתגובה לדברי מנכ"ל הדואר, כי "תוכנית ההבראה שהוגשה לא רצינית, לא מגובה בעבודה כלכלית או בתחשיבים ויש בה פגיעה בשירות, שממילא הדואר לא מצטיין בו". במשרד התקשורת הזכירו כי מבקר המדינה קבע לפני מספר שבועות שהדואר לא הכין תוכנית אסטרטגית ליציאה מהמשבר.
בנוסף הזכירו הגורמים כי משרד התקשורת אישר לדואר בשנים האחרונות מספר הקלות רגולטוריות יחד עם האוצר. בין השאר קיבל הדואר אפשרות לסגור סניפים ולעבור ממיון לילה למיון דואר ביום כדי לחסוך עליות, אך צעדים אלו לא מומשו כיוון שההנהלה לא הגיעה להסכמות עם ועד העובדים.