נחשף בכלכליסט
סוכני הביטוח פותחים במלחמה נגד מגבלות על עמלות הסוכנים
טיוטת חקיקה של אגף שוק ההון תדרוש מסוכנים להחזיר בונוסים שקיבלו מחברות הביטוח על גיוס לקוחות שקיבלו מהם שירות לא טוב. המפקחת על הביטוח מעוניינת להכניסה לתוקף בתוך שנה, אבל נשיא לשכת סוכני הביטוח מבטיח מאבק: "זה יפגע בפרנסה"
בעקבות חשיפת "כלכליסט" על מודל תגמול סוכני הביטוח, המתמרץ אותם לשווק מוצרים פנסיוניים בדמי ניהול גבוהים, גורמים באגף שוק ההון הודיעו: קיימת טיוטת חקיקה שאמורה לטפל בנושא, שיושבת על שולחן ועדת הכספים וצפויה לעבור כבר בינואר 2015.
- הפיתוי לסוכני הביטוח מזנק - והחוסכים ישלמו יותר
- חברות הביטוח לא מוכנות לבטח חולי נפש ואוטיסטים
- כפל דמי ניהול: המלחמה בין קנדל לסלינגר עולה מדרגה
מודל התגמול כיום פוגע בצרכנים. חברת הביטוח הראל, למשל, הציעה לסוכני הביטוח שלה כי מעבר למחצית מדמי הניהול שמשלם הלקוח על המוצר הפנסיוני שמקבלים הסוכנים באופן שוטף, הסוכנים יקבלו בונוס של 34 אלף שקל על כל 5 מיליון שקל שיגייסו למוצרי הגמל וההשתלמות של הראל. אלא שההצעה המפתה כללה תנאי בעייתי - חישוב הסכומים של לקוחות שיעבירו סוכני הביטוח למוצרי הראל יחושבו במלואם רק אם הסוכנים יעבירו את הלקוחות בדמי ניהול גבוהים יחסית של 1.2% בקרנות השתלמות וכ־1% בקופות גמל, וזאת בעוד דמי הניהול הממוצעים עומדים היום על 0.7%.
הטיוטה המדוברת נכתבה כבר ב־2011 על ידי המפקח על הביטוח הקודם, פרופ' עודד שריג, אך שורה של לחצים פוליטיים מנעו ממנה להיכנס לתוקף עד כה.
דורית סלינגר, המפקחת הנוכחית, משוכנעת שהיא תצליח להעביר את אישור טיוטת החקיקה האחרונה בקרב חברי הכנסת, במיוחד לאחר שהטיוטה גובשה בתיאום עם נשיא לשכת סוכני הביטוח הקודם אודי כץ.
החקיקה החדשה מבקשת להגביל את עמלות ההיקף - אותם בונוסים חד־פעמיים שמקבלים סוכני הביטוח מעבר לעמלה השוטפת עבור העברת לקוחות לחברת הביטוח. זאת באופן שהיחס בין העמלה השוטפת לחד־פעמית יתמרץ את הסוכנים לתת שירות לאורך זמן ולא רק להתאמץ לבצע את העברת הלקוחות ממוצר אחד לאחר. עוד קובעת הטיוטה כי ייאסר על הסוכנים לקבל תגמול שאינו כספי, דוגמת חבילות נופש בחו"ל עבור גיוס לקוחות למוצרים פנסיוניים.
סוכני הביטוח יידרשו בשני מצבים להחזיר את הבונוסים שהם קיבלו לחברת הביטוח. אם חוסך בקופת גמל מפסיק לבצע הפקדות לקופה למשך תקופה העולה על שנה במהלך חמש השנים מאז צירופו, או אם הוא מחליף סוכן ביטוח במהלך אותה תקופה, סוכן הביטוח יצטרך להחזיר 80% מהעמלה.
הנשיא החדש של לשכת סוכני הביטוח, אריה אברמוביץ', מבטיח להילחם בה בכל הכוח. "הניסיון להתערב במערכת היחסים בין הסוכנים ליצרנים הוא חלק ממגמה של עודף רגולציה", הוא אומר. "אני מתנגד בכל תוקף להתערבות במערכת הסכמי העבודה בין חברות הביטוח לסוכני הביטוח. השינוי יפגע בפרנסתם של סוכנים רבים ויגדיל את הריכוזיות בענף".
סוכני הביטוח הוכיחו בעבר שיש להם כוח השפעה חזק, כך שהתנגדותם עלולה לטרפד את תוכניות סלינגר.