המאבק החדש בהדסה: לאן יופנו 48 מיליון שקל של כספי תרומות
בית החולים הגיש לבית המשפט בקשה להוציא את הסכום מקופתו כדי לשלם לקבלנים שבונים את מגדל האשפוז החדש ולטובת חשבון ייעודי למחקרי הרופאים. נציגת עובדי המינהל והמשק: "הבקשה נעשית במקביל לכך שמאות עובדים לא מקבלים כספי פנסיה"
הנהלת הדסה ועובדיה ייפגשו שוב בבית המשפט, במסגרת מאבק בין ההנהלה לעובדים על השליטה ב־48 מיליון שקל מכספי תרומות ומענקים שניתנו לטובת מגדל האשפוז וקרנות המחקר של בית החולים.
- נשות הדסה: הממשלה צריכה לקחת אחריות על בריאות אזרחיה
- עדויות בוועדת גבאי: ביה"ח הדסה התנהל כמו חנות מכולת
- הכסף של הדסה עומד להיגמר עוד לפני תום הקפאת ההליכים
בשבוע שעבר הגיש בית החולים בהסכמת הנאמנים מטעם בית המשפט, עו"ד ליפא מאיר ועו"ד אשר אקסלרוד, בקשה להוציא 14 מיליון שקל מקופת בית החולים כדי לשלם לקבלנים ולספקים שבונים את מגדל האשפוז החדש בהדסה, 11 מיליון שקל מתוכם לסולל בונה ולאלקטרה, שבונות יחד את המגדל. כמו כן מבקש בית החולים להוציא מתיק ההשקעות שלו 34 מיליון שקל, שלדבריו ניתנו מקרנות מחקר שונות לחשבון ייעודי לטובת מחקרים שמבצעים רופאי המוסד.
במקרה של מגדל האשפוז, ארגון נשות הדסה אומר כי מדובר על כספי תרומות ייעודיות לבניית המגדל ולכן הכספים נפרדים מהקופה הכללית של בית החולים. הרופאים השיבו לבית המשפט כי הם מתנגדים להעברת הכספים למגדל האשפוז אך תומכים בהעברת הכספים לקרנות המחקר. עובדי הסגל המנהלי ועובדי המשק מתנגדים להוצאת שני סוגי הכספים מקופת בית החולים.
עו"ד גלילה הורנשטיין, נציגת עובדי המינהל והמשק, כתבה בתגובה לבית המשפט כי הבקשה של הדסה נעשית במקביל לכך שמאות מעובדי בית החולים שפרשו לפנסיה מוקדמת לא מקבלים את כספי הפנסיה שלהם.
החשש של העובדים הוא שריקון קופת בית החולים לצרכים הנ"ל תרע את מצבו ותשאיר אותו בלי מספיק כסף עבור תפעול בית החולים בעתיד.
הקפאת ההליכים בהדסה נכנסת לשלב קריטי ובו אם לא יושג הסכם בין הנהלת בית החולים לעובדיו ולמדינה, עלול בית החולים להגיע למצב של פירוק. זאת, כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", בשל טעות בחיזוי ההכנסות וההוצאות של בית החולים בזמן הקפאת ההליכים שצפויה להביא לגירעון של 30 מיליון שקל בפעילותו. מכיוון שבזמן הקפאת הליכים אסור להיכנס לגירעון, המשמעות עלולה להיות פירוק. עו"ד אקסלרוד, אחד הנאמנים שמינה בית המשפט לבית החולים, אמר כי "אסור לנו לחשוב שלא יהיה הסדר שיאפשר את המשך פעילות הדסה".