רופאי הדסה: במקרה של פירוק לא בטוח שנחזור לעבודה
באסיפת דרמטית אמר מנהל בית החולים כי ללא הסכם הבראה במהרה המצב יהיה גרוע יותר; פרופ' חיים לוטן, קרדיולוג בכיר בהדסה: "80% מאיתנו יכול למצוא מקום עבודה אחר"
בית החולים הדסה מתקרב לרגעי ההכרעה שלו. לאחר שבשבוע שעבר הודיעו נאמני בית החולים כי הכסף בקופת בית החולים עומד לאזול התכנסו היום (א') רופאי בית החולים ואיימו כי במקרה של הליכה לפירוק "אין זה מובן מאליו שנחזור לעבוד. 80% מאיתנו יכול למצוא מקום עבודה אחר", כדברי פרופ' חיים לוטן, קרדיולוג בכיר בהדסה.
- נשות הדסה: משרדי האוצר והבריאות אחראים למשבר בבית החולים
- נאמני הדסה מזהירים: ביה"ח מתקרב לפירוק
- בית המשפט דחה בקשת הדסה לשחרר כספים לתשלום לספקים
בכירים בבית החולים הגדירו את השבוע הקרוב כ"קריטי" ולא פסלו אפשרות של "שבירת כלים", במובן של הליכה מודעת לפירוק אם בית החולים לא יצליח להגיע להסכמות עם העובדים.
באסיפה נכח גם מנכ"ל בית החולים, אביגדור קפלן, שאמר כי "אם לא נגיע להסכם הבראה במהרה נמצא עצמנו במצב גרוע עוד יותר. לצערי המוכנות של הממשלה לסייע להדסה היא נמוכה ועל כן הדרישה מהרופאים והעובדים גבוהה יותר. גם אם יסכימו ועדי הרופאים לדרישתנו עדיין יהיה לי קרב קשה להשלמת החוסרים מהממשלה".
ועד הסגל המנהלי ועובדי המשק בהדסה הגיע לסיכום עקרוני עם ההנהלה על פרישה מרצון של 275 עובדים אך עדיין נותרה מחלוקת לגבי גובה הקיצוץ שייספגו כ-3,000 העובדים הנותרים ממשכורתם. בעוד הוועד מוכן לשקול קיצוץ של 2.5% לתקופה של 27 חודשים ההנהלה דורשת קיצוץ של 4.5%. עם הרופאים המשא ומתן מורכב עוד יותר, כאשר הנהלת הדסה דורשת קיצוץ בשווי של כ-65 מיליון שקל בשכרם, באמצעות שורה של צעדים כגון הגדלת התמורה בעד
ההכנסות משר"פ, פיטורים כ-30 רופאים או קיצוץ קבוע בשכר של 4.5%.
כמו כן, הרופאים דורשים הסדר שיבטיח חזרה של חלק ניכר מ-150 מיליון השקלים של קרנות ההשתלמות המקצועיות שלהם בהן עשתה הנהלת בית החולים בשנים עברו שימוש לצורך התפעול השוטף של המוסד.
בשבוע שעבר דיווחו לביהמ"ש נאמני בית החולים, עוה"ד ליפא מאיר ועו"ד אשר אקלסרוד, כי הדסה עומד להיכנס לגרעון של 30-50 מיליון שקל עקב ירידה בהכנסות בשל 16 ימי השביתה שתחילת הקפאת ההליכים שיחד עם תחזית הכנסות אופטימית מדי הביאו לצניחה של כ-90 מיליון שקל בהכנסות מינואר לפברואר. במקביל, ההוצאות על שכר קטנו פחות מהמצופה, ב-65 במקום 10%. הפרש זה יצר גירעון חודשי נוסף של 4 מיליון שקל, כלומר 12 מיליון שקל לשלושת חודשי ההקפאה.