הסתיים סכסוך העבודה במפעל רותם אמפרט של כיל - העובדים חוזרים לעבודה
לאחר 30 ימי שביתה - העובדים חוזרים לעבודה. לפי ההסכמות יצומצמו 115 תקנים ויוענקו תנאי פרישה שכוללים מענק חודשי קבוע של 21 אלף שקל בממוצע, מענקים ופיצויים אישיים בגובה של 880 אלף שקל, והמשך הפרשות מלאות לפנסיה
הסתיים סכסוך העבודה ברותם אמפרט נגב שהחל בנובמבר 2013. לפ ההסכמות שהושגו - יצומצמו 115 תקנים ויוענקו תנאי פרישה לפורשים בהתאם ל"מתווה עיני-ניסנקורן". כעת, לאחר שביתה של 30 ימים, יחזרו העובדים לעבודה והצדדים יתפנו לאחד שורות נגד ההחלטה של שרת הבריאות יעל גרמן להתנגד לכריית פוספטים בשדה בריר. ההחלטה האם לאשר כרייה, תובא לאישור הוועדת המחוזית לתכנון ובנייה דרום בשבועות הקרובים.
- רותם אמפרט: פעילות גירעונית אך הכרחית לכיל
- אם לא תאושר הכרייה: מנכ"ל כיל הורה להיערך לסגירת רותם אמפרט
- בשל איומי הפיטורים: עובדי רותם אמפרט של כיל פתחו בשביתה
תנאי הפרישה עליהם הוסכם כוללים מענק חודשי קבוע של 21 אלף שקל בממוצע, מענקים ופיצויים אישיים בגובה של 880 אלף שקל, והמשך הפרשות מלאות לפנסיה.
מעבר לעובדה שרותם לא תקלוט במקום הפורשים עובדים חדשים, ההסכמה עם העובדים כוללת גם שינויים ארגוניים בתוך המפעלים, ואת ניוד העובדים הנדרש בהתאם לצרכים הנובעים מתהליך הפרישה.
נסים אדר מנכ"ל כיל דשנים: "אנו נכונים להמשיך ולחזק את רותם ולהשקיע בה כשני מיליארד שקלים בשנים הקרובות לשם פיתוח טכנולוגי והרחבת הפעילות. אולם גם ביום שמח זה של הסכם וחזרה לעבודה אנו יודעים שעתידה של רותם מוטל בספק. מתן כרייה בשדה בריר תבטיח את פעילות החברה למשך 30 השנים הבאות ואילו שלילת הכרייה בשדה בריר תביא לקץ תעשיית הפוספט ולאובדן פרנסה של אלפי משפחות בנגב".
הפגנה סוערת והתנגדות לכרייה בבריר
מאות מעובדי קבוצת כיל הפגינו בתחילת החודש מחוץ למשכן אמנויות הבימה בבאר שבע, שם התקיימה ועידת הנגב שבה השתתף בין השאר סטפן בורגס - מנכ"ל החברה. העובדים מחו על צעדי התייעלות שמתכננת הנהלת כיל, בזמן שלדבריהם החברה מרוויחה ותנאי הבכירים לא נפגעו.
בתחילת החודש חשף כאמור "כלכליסט", כי שרת הבריאות יעל גרמן מתנגדת לאפשר לכיל לבצע פיילוט לכריית פוספטים ליד ערד. זאת לאחר שהדו"ח של המומחה החיצוני ששכר המשרד, פרופ' ג'ונתן סאמט האמריקאי, הגיע למסקנה כי מהפיילוט לא ניתן יהיה להסיק כי "לכרייה בהיקף מלא לא יהיו השפעות בריאותיות שליליות", אך צופה עלייה בתחלואה ובמקרי מוות , בשל חלקיקים מזהמים באזור.
להחלטה של גרמן עשויה להיות השפעה קשה על פעילות מפעל רותם אמפרט של כיל, שבעבר טענה כי אם לא יאפשרו לה לכרות בשדה בריר היא תיאלץ לסגור את המפעל בתוך 6 שנים ולפטר רבים מ־1,000 עובדיו. על פי ההערכות, בשדה בריר יש פוספטים בשווי של כ־25 מיליארד דולר.