נשות הדסה: נגבה שכירות אם נאבד את הבעלות על בית החולים
דיון חירום יתקיים מחר בנוגע לעתידו של ביה"ח הדסה לנוכח הודאת ההנהלה ונאמני הדסה כי הם לא הצליחו לגבש תוכנית הבראה שתחלץ את המוסד מהקפאת ההליכים
בית המשפט המחוזי בירושלים יתכנס מחר (א') לדיון חירום בעתידו של בית החולים הדסה לנוכח הודאת ההנהלה ונאמני הדסה כי הם לא הצליחו לגבש תוכנית הבראה שתחלץ את המוסד מהקפאת ההליכים. בשבוע שעבר הגיש מנהל הדסה אביגדור קפלן, בשיתוף הנאמנים מטעם בית המשפט עו"ד ליפא מאיר ועו"ד אשר אקסלרוד, בקשה דחופה לקיום הדיון, ובה הודיע כי קופת בית החולים עתידה להתרוקן בקרוב וכי הוא ייקלע לגירעון של 30–50 מיליון שקל עד סוף תקופת הקפאת ההליכים ב־13 במאי.
בתוך כך ארגון נשות הדסה מאיים לגבות שכירות אם ייאבד את הבעלות על בית החולים, זאת בהמשך להמלצת צוות גבאי שמונה על ידי שרת הבריאות, יעל גרמן.
- המדינה, נשות הדסה והרופאים מחכים לראות מי ימצמץ ראשון
- האוצר מבקש מוועדת הכספים לאשר מימון הקפאת ההליכים של הדסה
- ההמלצה הדרמטית של צוות גבאי: לקחת מנשות הדסה את הבעלות על בית החולים
מכיוון שבהקפאת הליכים ניתן לשלם לעובדים ולספקים רק במזומן, אם הדסה ייקלע לגירעון הוא עלול להגיע לפירוק. בית המשפט יכול לאשר את המשך ההקפאה למרות הגירעון או לחילופין לקצר את תקופת הקפאת ההליכים, אך במצב כזה גם יגדל הסיכון לפירוק אם לא תושג הסכמה לתוכנית הבראה.
השיחות על תוכנית ההבראה לא הושלמו בכמה מישורים: ועדי העובדים סיכמו עם הנהלת בתי החולים על קיצוץ כ־60 מיליון שקל בשנה משכר הרופאים ופרישת 250 עובדי סגל מינהלי ומשק, אלא שהוועדים מסרבים לדרישה לקיצוץ רחב יותר.
במקביל השיחות בין המדינה לנשות הדסה על תוכנית סיוע בהיקף גבוה מחצי מיליארד שקל מצויות במבוי סתום. המדינה דורשת שהארגון יאבד בפועל את השליטה המוחלטת שלו על בית החולים ושהדירקטוריון יורכב ברובו מדירקטורים שאינם מהארגון. דרישה נוספת היא לצרף לבית החולים חשב מטעם המדינה.
מבחינת נשות הדסה מצב שכזה לא מתקבל על הדעת, שכן כך יאבד הארגון את סיבת קיומו העיקרית. לכן בתגובה לבקשת בית החולים כתבו עורכי הדין של ארגון נשות הדסה כי הארגון שומר לעצמו את הזכות לפנות לבית המשפט העליון כדי לתבוע את המדינה על "הנזק העצום והבלתי נתפס וירידתו לטמיון של מפעל חיים".