מיואשים? טקטיקות חיפוש העבודה שכדאי לכם לזנוח כבר היום
אם אתם מחפשים עבודה כבר חודשים, מעבירים קורות חיים לכל מי שאתם מכירים ועדיין לא מקבלים תגובה - הגיע הזמן להכיר את הטעויות שאתם כנראה עושים בדרך למשרה המיוחלת ואיך לתקנן
אתם מחפשים עבודה כבר חודשים. אתם שולחים באופן מיידי קורות חיים לכל משרה פנויה שאתם רואים גם אם היא קשורה רק באופן עקיף לתחום שלכם. אתם מעבירים את קורות החיים שלכם לכל מי שאתם רק מכירים, ובכל זאת לא מקבלים שום תגובה.
- קורות החיים היצירתיים ביותר שראיתם; כדאי גם לכם להיות מקוריים?
- שולחים קורות חיים? כדאי שתכירו מישהו שעובד באירגון
- למה כדאי לעדכן את קורות החיים גם כשלא מחפשים עבודה
מתברר כי הבעיה נעוצה ככל הנראה בכם. בעוד שמרביתנו חכמים ובעלי מוטיבציה, אנחנו לא מנוסים במיוחד בחיפוש עבודה, או במילים אחרות אנחנו לא יודעים כיצד לא להיות גרועים בזה. במגזין "פורב"ס פרסמו רשימת המלצות כיצד להשתפר, ואילו טקטיקות רצוי לזנוח במיידי:
1. שליחת קו"ח רק דרך האינטרנט
טקטיקת חיפוש העבודה השגויה: בזבוז 100% מזמן החיפוש שלכם בשליחת קורות חיים דרך האינטרנט: אם שיטוט מסיבי באתרי דרושים היא הטקטיקה העיקרית שלכם, אז מצפה לכם עוד דרך ארוכה. קחו לתשומת לבכם שעבור כל תפקיד שאתם מנסים לקבל, לפחות מועמד אחד או שניים ימצאו מכר בתוך החברה, והוא ישיג להם גישה ישירה. האם תעדיפו להיות זה שיש לו מקורב או אחד מ-20, 80 או 400 המועמדים ששולחים קורות חיים?
הטקטיקה המועדפת: גם אם שלחתם קורות חיים דרך האינטרנט, מיד לאחר שאתם לוחצים על "שלח" מהרו ללינקדאין כדי לראות אם יש לכם קשר כלשהו לחברה. המטרה שלכם היא להיות המועמד שזוכה לגישה הישירה.
2. שליחת קו"ח למשרות לא מתאימות
טקטיקת חיפוש העבודה השגויה: שליחת קורות חיים גם כשההתאמה שלכם על הנייר אינה ברורה: אף אחד אינו משקיע זמן בלנחש במה אתם טובים או מדוע דווקא אתם מתאימים למשרה מסוימת. אם קורות החיים שלכם ומכתב הפתיחה לא מתייחסים לדרישות הספציפיות של התפקיד, ומפרטים כיצד בדיוק תעמדו בהן, לא תעברו את הסינון הראשוני.
הטקטיקה המועדפת: אם אתם לא מהווים התאמה ברורה (על הנייר) לתפקיד, עליכם למצוא דרך להפוך את עצמכם למתאימים (לדוגמה, רכישת כישורים חדשים, התנדבות בעבודות פרילנס לשיפור קורות החיים) או למצוא הזדמנות להסביר ישירות למעסיק את הסיבה מדוע בכל זאת הגשתם מועמדות (לדוגמה, להראות כיצד הניסיון הקודם שלכם יכול להיתרגם גם לתפקיד החדש).
3. "אני לומד מהר"
טקטיקת חיפוש העבודה השגויה: לצפות שהטענה "אני לומד מהר" תשיג עבורכם משהו. אלא אם אתם מגישים מועמדות לתפקיד שבמהותו הוא תפקיד זוטר שמיועד לאנשים ללא ניסיון, עליכם לצאת מנקודת הנחה שמקבלי ההחלטות מחפשים מישהו שיוכל ישר להיכנס לעניינים. אין זה אומר שלעולם לא תצליחו להשיג תפקיד בתחום חדש, אלא שעליכם להפנים את העובדה שבזמן ראיון העבודה המשפט "אני לומד מהר" לא בהכרח ישכנע את המראיין.
טקטיקה מועדפת: חשבו כיצד הכישורים והניסיון המצטברים שלכם (גם אם אינם קשורים) יכולים להפוך אתכם למועמדים מעולים לתפקיד. אם אתם יודעים להבהיר היטב מדוע אתם מושלמים למשרה, תקלו גם על מקבל ההחלטות להרגיש בטוח שהוא מעסיק אתכם, גם אם חסר לך הניסיון הדרוש.
4. העברת קורות חיים לאנשים זרים
טקטיקת חיפוש העבודה השגויה: זריקת קורות החיים שלכם על זרים לפני שהקדשתם אפילו 10 דקות ליצור רושם: האם תגשו אי פעם לאישה זרה ותציעו לה נישואים? בוודאי שלא. אז אם כך, מדוע אתם חושבים שזה בסדר למצוא מישהו שעובד בחברת החלומות שלכם ולפני שאתם מסיימים שיחת היכרות בסיסית אתם כבר דוחפים להם את קורות החיים בבקשה שיעבירו אותם הלאה? זה לא נטוורקינג אלא מארב כושל.
טקטיקה מועדפת: אם אתם פוגשים מישהו שיכול לעזור או מוצאים אדם כזה בלינקדאין, חפשו קודם דרכים לבנות מערכת יחסים איתם לפני שאתם מבקשים שיעזרו לכם למצוא עבודה, ואולי אפילו בררו קודם לגבי הארגון שבו הם עובדים.
5. "נידנוד"
טקטיקת חיפוש עבודה שגויה: יצירת קשר לעיתים קרובות מדי עם מחלקת משאבי אנוש או הבוס: קו דק במיוחד עובר בין "איש מקצוע אקטיבי ובטוח" ובין "בחור נואש שלא מפסיק להתקשר".
הטקטיקה המועדפת: אם לא חזרו אליכם לגבי משרה, עדיף לשלוח מייל בירור מנומס בסגנון: "ציינתם שאתם מחליטים השבוע. אין צורך בתגובה, אבל אנא עדכנו אותי אם אוכל לספק מידע נוסף שיעזור בקבלת ההחלטה הסופית".
תהליך חיפוש עבודה אינו קל ואי אפשר לתחום אותו בתוך משוואה מושלמת אחת. אך אם תבטלו את הטקטיקות שלא עובדות (או פשוט גורמות לכם להיראות מטופשים), ותתחילו להחליף אותן בחלופות יעילות יותר, קרוב לוודאי שתתחילו לראות התקדמות.