$
משפט

עו"ד יגאל ארנון נפטר בגיל 84: "שילוב נדיר של ליטיגטור ואיש עסקים"

הערב יובא למנוחות עו"ד יגאל ארנון שהלך לעולמו. ארנון למד במחזור הראשון של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית וייסד משרד שנמנה עם חמשת הגדולים בארץ. הדומיננטיות שלו לא הסתכמה בתחום המשפט, והוא שימש גם יו"ר הבנק הבינלאומי ויועץ לקונצרן כלל

זוהר שחר לוי 10:1128.04.14

עו"ד יגאל ארנון, מייסד משרד עוה"ד יגאל ארנון, מהפירמות הגדולות והמובילות בישראל, נפטר אמש (א') בביתו בגיל 84. הלוויתו תתקיים מחר (ג') בשעה 18:00 בבית העלמין בכפר שמריהו. ארנון הותיר אחריו שתי בנות.  

 

"יגאל הוא מורה דרכנו, מייסד המשרד ועמוד התווך שלו במשך למעלה מחמישים שנה", נכתב באתר הבית של הפירמה, "אנו חייבים לו חוב ענק של כבוד, ומוקירים תמיד את מקומו המרכזי בחיינו האישיים והמקצועיים ובעולם המשפט והכלכלה בישראל".

 

עו"ד יגאל ארנון עו"ד יגאל ארנון צילום: אוראל כהן

 

"יגאל ראה תמיד את העיקר ולא השחית זמן על זוטות. מהליטיגטורים ועורכי הדין המסחריים הטובים שקמו לנו. מגדלור של חוכמה ופיקחות, ומעבר לכל חברות של אמת". כך ספד אתמול עו"ד רם כספי לחברו.

 

ארנון הותיר אחריו שתי בנות, דפנה וכרמל, ארבעה נכדים ונינה. מאז 2010 טופל בביתו כשהוא מורדם ומונשם לאחר שנפגע בגבו בתאונה ביתית. הוא יובא למנוחות בבית העלמין בכפר שמריהו. "בשנים האחרונות מאז התאונה הוא דעך לבדו לאטו מבלי שתקשר עם העולם, מה שהיה קשה לראות", אמר אתמול שותף בכיר בארנון ושות', עו"ד חגי שמואלי.

 

ארנון נולד בתל אביב ב־1930, ובילדותו עברה משפחתו לירושלים. במלחמת השחרור הצטרף ארנון לחטיבת ירושלים והשתתף בקרב הקסטל ובניסיון הפריצה לעיר העתיקה. במהלך הקרבות הוא נפגע ברגליו. בתחילת שנות החמישים נשא לאשה את שרינה, אם שתי בנותיו. ב־1955 סיים ארנון את לימודיו במחזור הראשון של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, והוסמך כעו"ד.

 

עם סיום לימודיו התמחה ועבד כמה שנים כשכיר במשרד עורכי הדין שפאר תוסיה־כהן, וב־1958 פנה לדרך עצמאית והקים ברחוב שלומציון המלכה בירושלים את משרדו, שנשא את שמו, עם שותף, עולה מניו זילנד. השותפות פורקה לאחר חמש שנים, וארנון המשיך ואף התרחב לתל אביב. כיום נחשב ארנון ושות' לאחר מחמשת המשרדים הגדולים בארץ, המעסיק כ־140 עורכי דין ו־50 שותפים.

 

לאורך השנים ייצג ארנון לקוחות בכמה מהתיקים המתוקשרים ביותר בישראל. בסוף שנות החמישים הוא ייצג את אברי אלעד שכונה "האדם השלישי" והיה אחד משליחי המודיעין הישראלי במצרים. אלעד הואשם בהסגרת רשת הסוכנים שהופעלה במסגרת פרשת "עסק הביש", שהובילה בהמשך לטלטלה בצמרת המדינה ומפא"י. אלעד הורשע ונשלח ל־12 שנים בכלא, ולאחר ערעורו של ארנון לעליון הוקל העונש לעשר שנות מאסר.

 

בשנות השמונים ייצג ארנון את אהוד אולמרט בפרשת החשבוניות המזויפות בליכוד והצליח להביא לזיכויו. הוא גם ייצג את השר אריה דרעי שהורשע בקבלת שוחד.

 

מילא תפקיד בולט במשק, לא רק כעו"ד

 

נוסף על עבודתו כעו"ד, היה ארנון שותף ויו"ר חברת כנפיים, בעלת השליטה באל על, וחבר בדירקטוריון שלה. בנוסף כיהן כיו"ר חברת פ.י.ב.י. אחזקות, בעלת השליטה בבינלאומי, ושימש יו"ר הבנק כ־13 שנה. הוא גם כיהן כיועץ משפטי וכלכלי לקונצרן כלל.

 

בגיל 75 החליט ארנון לפרוש בהדרגה מהמשרד, והותיר את הניהול לשותפיו הצעירים. החל מ־2006 עמד ארנון בראש "שכר מצווה", פרויקט ההתנדבות של לשכת עורכי הדין לטובת מעוטי יכולת.

 

בעשור האחרון ניהל ארנון מאבק משפטי ממושך עם מנכ"ל הבינלאומי לשעבר שלמה פיוטרקובסקי, עד אז חברו הקרוב. ב־2005 הגיש ארנון תביעה נגד פיוטרקובסקי, ובה טען שבשנות התשעים ביקש ממנו להחזיק עבורו בנאמנות מניות של סלקום כדי להסתיר אותן מאשתו, בעת שהיה בהליכי גירושים ממנה. ב־2011 הורה המחוזי לפיוטרקובסקי, שטען שמעולם לא התקיימה נאמנות, להעביר לארנון את חלקו בסלקום וכן דיבידנד שהצטבר בגינן, בשווי של כ־60 מיליון שקל נוספים.

 

עו"ד ברק טל, שעבד במשרדו של ארנון וייצג אותו במשפט מול פיוטורקובסקי עם עו"ד כספי אמר אתמול: "היה ביגאל מיזוג מקסים של ניגודים, שאיכשהו לא התנגשו. הוא היה גם אריסטוקרט וגם עממי. הוא היה רציונליסט לוגי חריף וגם רומנטיקן ורגיש לאנשים ולמצבים. הוא הדגים לנו שתוקפנות ודורסנות לעולם גורעות ולא מוסיפות. מעטים זוכים לכך שרוחם ודרכם מונצחות בתלמידיהם. הוא אחד מהם. אני אתגעגע אליו מאוד".

 

"יגאל היה דמות צבעונית, איש בטוח מאוד בעצמו, שוויצר, אוהב נשים ואנשים, בעל קסם אישי יוצא דופן בשילוב מקצוענות בלתי רגילה", סיפר אתמול עו"ד שמואלי. "אבל יותר מכל יגאל היה עורך דין גדול, שידע לנהל תיק בכל שלביו. הוא היה תובעני מאוד והציב דרישות בפני עובדיו שהיו על גבול הבלתי אפשרי. הוא היה מתחיל לעבוד ב־4:30 בבוקר וקובע עם העובדים פגישה כבר ב־5. הטיפשים היו שואלים לאיזה 5 הוא מתכוון, אבל כשהיינו מגיעים למשרד היינו מגלים שאנחנו עוד ממתינים שיסיים פגישה קודמת".

 

"אב־טיפוס של הגווארדיה הישנה"

 

עו"ד אלי זהר ממשרד גולדפרב זליגמן, אמר אתמול: "איבדנו את אחד מבכירי עורכי הדין של הדור. הוא היה שילוב מיוחד, ליטיגטור ואיש עסקים. ידעת שכשאתה עושה עסקה או מקבל החלטה עם יגאל - לחיצת יד מספיקה. בלי חוזה ובלי כלום".

 

לדברי זהר, הזיכרון החזק שלו מארנון היה תיק שבו ניצבו זה מול זה. "יגאל ייצג אשת תקשורת שקיימה מערכת יחסים עם סופר גדול, ומהיחסים נולדה ילדה, והיה צריך להסדיר זאת משפטית", סיפר. "רצינו לסיים זאת בחשאי, לגנוז את התיק בארכיון, ובאמת איש לא ידע ואיש לא שמע. כזה היה יגאל".

 

פרופ' יובל לוי, שארנון היה המדריך שלו בצופים, הוסיף: "הוא היה האב־טיפוס של הגווארדיה הישנה של עורכי הדין הטובים בארץ. קשה לתאר את ההיקף העצום של התיקים שבהם טיפל, את האנשים שהכיר ואת המסירות המקצועית שהביאה אותו לתוצאות יוצאות דופן. אין לנו יותר מהגזע של יגאל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x