ועדת רייך ממליצה על שורה של העלאות מחירים בשירותי הדואר
הוועדה לבחינת תעריפי הדואר ממליצה להעלות את דמי משלוח המכתבים בארץ ולהוסיף עמלות בבנק הדואר כמו עמלת שורה בגובה 1.81 שקל, כדי להתמודד עם המצב הפיננסי הקשה שאליו נקלעה החברה
- יו"ר ועד עובדי הדואר: "מעבר למיון דואר ביום יקצץ את המשכורות באלפי שקלים"
- הנהלת הדואר העבירה 30 מיליון שקל לבעלי האג"ח
- משרד התקשורת הורה לפתוח עוד סניף דואר בטייבה; הדואר מסרב: אין צורך
מלבד החלקים שכבר פורסמו, ממליצה ועדת רייך על שורה ארוכה של העלאות תעריפים של תעריפי הדואר המפוקחים על ידי המדינה כדי להתאים אותם למצב הנוכחי בשוק ובעיקר לירידה בכמות הדואר הנשלח. הוועדה ממליצה להעלות את מחיר המשלוח של מכתב רגיל (עד 50 גרם) ל-2.1 שקל לעומת 2 שקל, ולמכתבים כבדים יותר (עד 200 גרם) מ-3.1 שקל ל-4.1 שקל. תעריף המשלוח של מכתבים עד 350 גרם יעלה מ-3.1 שקל ל-9.7 שקל.
הוועדה מוסיפה וממליצה להעלות את תעריף השימוש בדואר 24, כך שלדוגמה תעריף המשלוח של פריטים עד 50 גרם יעלה מ-3.3 שקל ל-4.3 שקל. עוד ממליצה ועדת רייך לעדכן את תעריפי בנק הדואר. לדוגמה הוועדה ממליצה לעדכן את תעריף פתיחת חשבון בבנק הדואר ל-70.55 שקל במקום 53.27 שקל.
בנוסף הוועדה מציעה להנהיג לראשונה עמלת שורה עבור פעולות הנעשות בחשבונות בבנק הדואר, בגובה 1.81 שקל. כיום לא נגבית עמלת שורה כזו. אם יאומצו המלצות הוועדה על ידי שר התקשורת גלעד ארדן, צפויה גם התייקרות בעמלות נוספות בבנק הדואר כמו עבור משיכת צ'ק והפקדה עצמית לחשבון, שעבור חלקם לא נגבו עמלות עד היום.
ההמלצות בנוגע לעדכון התעריפים נועדו באופן טבעי לאזן את הפעילות המפסידה של הדואר כיום. הדואר רושם מדי שנה גירעון הולך וגדל שמביא אותו על סף חדלות פירעון. בדואר טוענים במשך שנים כי המחירים המפוקחים הם הפסדיים במקרים רבים ואינם מכסים את העלויות.
המלצות נוספות של הוועדה, שכבר פורסמו בעבר, הן להפחית את חלוקת הדואר לכל מען מחמישה ימים בשבוע כיום ליומיים בלבד. צעד זה אמור לחסוך לדואר כ-80 מיליון שקל בשנה. כדי לפצות על הירידה במספר ימי חלוקת הדואר, ממליצה ועדת רייך לשפר את שירות דואר 24, כך ש-95% מדברי הדואר הנשלחים דרכו יגיעו ליעד תוך יום אחד ו-100% תוך שני ימי עסקים.
המלצה מעניינת של הוועדה היא שהדואר יעבור למסור דברי דואר באזורי מגורים בשעות אחר הצהריים, במטרה להגדיל את אחוז המסירה לנמענים. לגבי חלוקת דואר רשום וחבילות (בהם נדרשת מסירה פיזית), ההמלצה של הוועדה היא לבצע אותם בימי שישי וערבי חג מאותה הסיבה. בנושא חבילות מציעה הוועדה רפורמה משמעותית - לבקשת הנמען תחויב חברת הדואר לחלק את החבילה לביתו (שירות שליחים), וזאת בעבור תוספת תשלום.
לצד זה, הוועדה ממליצה לקבוע כי הזמן הממוצע להמתנה בתור יעמוד על עשר דקות בכל יחידת דואר בארץ. מדידת זמן ההמתנה תבוצע באמצעות מערכת לניהול תורם, שהדואר יחויב להתקין. הוועדה ממליצה כי הדואר יחויב לפרסם את זמני ההמתנה הממוצעים כפי שנמדדו בפועל בכל סניף ברמה חודשית.
בנושא הרחבת התחרות בשוק הדואר נוקטת ועדת רייך בגישה זהירה. הוועדה ממליצה להורות לדואר לפתוח את כל מרכזי החלוקה, כך שגם החברות המתחרות בדואר יוכלו לחלק אליהם מכתבים. דרישה זאת הופנתה כבר אל הדואר אך עד היום לא יצאה לפועל. החברות המתחרות בדואר טוענות כי אי פתיחת מרכזי החלוקה מהווה חסם תחרותי משמעותי.
אולם הוועדה קובעת כי עבור כל דבר דואר שיחלקו המתחרים במרכזי החלוקה, הם יחויבו לשלם 2 אגורות לדואר. הוועדה ממליצה להשאיר את השליטה על מרכזי חלוקה ותאי דואר שכורים הממוקמים בתוך סניפי הדואר בידי חברת הדואר, שתגבה 29 אגורות על כל דבר דואר שתחלק אליהם עבור המתחרים.
לאחר שהדואר יעניק נגישות למרכזי החלוקה ותיבות הדואר למתחרים, יוסר הפיקוח המוטל עליו בתחום משלוח דואר כמותי (דואר בכמויות גדולות) כך שהוא לא יהיה מוגבל בתעריפים שיוכל להציע לחברות הגדולות במשק. הסרת הפיקוח עשויה לאיים משמעותית על המתחרים הקטנים של הדואר הפועלים בתחום הדואר הכמותי. במקביל יינתן לדואר אישור להפיק דברי דואר בשיתוף עם בתי דפוס, מקור הכנסה פוטנציאלי נוסף עבורו.
ארדן עדיין לא החליט אלו מהמלצות ועדת רייך לאמץ. בהתייחסות להמלצות אמר ארדן כי "הוועדה עשתה עבודה מקצועית ובחנה ביסודיות את מצב הדואר בארץ ואת תחום הדואר בעולם. לאור המגמה הנמשכת בארץ ובחו"ל של הירידה בכמות המכתבים, נראה שהכיוון אליו הלכה הוועדה נכון. מבנה הדואר זקוק לשינוי ועל החברה להתאים עצמה לצרכים המשתנים של הציבור. הוועדה גיבשה שורה של המלצות, ובכוונתי ללמוד אותן לעומק ולבחון אותן היטב אחת לאחת. לדואר יש משימה חשובה להמשיך ולתת שרות לכל אזרחי המדינה, אך כדי להציל את דואר ישראל נדרש גם מהלך של התייעלות שיבטיח את היציבות הפיננסית של החברה ואת יכולתה להמשיך ולספק שרות בסטנדרטיים גבוהים יותר".