$
משפט

שלמה מעוז על הבקשה לפירוק קרן אור: "מכפישים את שמי בצורה לא הוגנת"

על פי פרסומי הקרן, מעוז הוא כלכלן החברה שנקלעה לקשיים. הבוקר פנו 14 משקיעים ו-15 מעובדי חברת קרן אור בבקשה לפירוק החברה

זוהר שחר לוי ותומר גנון 20:4330.04.14

"מכפישים את שמי בצורה לא ראויה ולא הוגנת. לא הייתי מעולם ואינני שותף של חיליק טפירו. אני משמש ככלכלן ראשי של קבוצת טפירו ותו לא מאז ינואר 2014". כך טוען פרופ' שלמה מעוז, בתגובה לבקשת הפירוק שהגישו משקיעים ועובדים בקרן אור, שבשליטת איש העסקים טפירו ועו"ד אמיר בירמן, בטענה כי הם "נקלעו להונאה" וצפויים לאבד כספים בהיקפים של מאות אלפי שקלים כל אחד.

 

בית המשפט המחוזי בחיפה ידון מחר (ה') בבוקר בבקשת הפירוק. השופט עדי זרנקין הוציא צו האוסר על שינוי בנכסי וזכויות החברה. 

 

על פי פרסומי הקרן, המתמחה בהשקעה בפרויקטים של תמ"א 38, היא גייסה עד היום כ-150 מיליון שקל ממשקיעים. במודעות החברה מופיע שלמה מעוז ככלכלן החברה. אתמול הודיעה קרן אור למשקיעים כי היא משהה את פעילותה בעקבות הוראת רשות ני"ע. הרשות טוענת כי מתכונת הפעילות של הקרן מחייבת על פניו פרסום תשקיף. זאת לאור פרסומיה על תשואות מובטחות לכאורה של 8% לשנה ו-23% לשנתיים.

 

"הקמפיין הפרסומי של קרן אור נעשה ללא ידיעתי ו/או אישורי", טוען מעוז. "מיד לאחר שנודע לי שמשתמשים בשמי ותמונתי בקמפיין, התבקש מר טפירו על ידי עורכי הדין יעקב לרר ותמר לרר להסיר את שמי ואת תמונתי וכן כל קשר שלי לקמפיין זה".

 

חיליק טפירו חיליק טפירו

  

הבוקר פנו 14 משקיעים ו-15 מעובדי חברת קרן אור (רשומה בשם ט.ב מתקדמים), המיוצגים ע"י עו"ד אופיר נאור, בבקשה לפירוק החברה. בבקשה שהוגשה באמצעות עוה"ד רמי קוגן, בת חן רחמים, הדס ביטון ואוהד הראל, דרשו העובדים גם לאפשר לבעל תפקיד להיכנס למשרדי החברה ולתפוס את נכסיה ומסמכיה. "הבקשה דנן מוגשת בבהילות", כתבו העובדים והמשקיעים, "מדובר בחברה אשר התנהלה שלא כדין, בניגוד להוראות דיני ניירות ערך, החברה לא ממלאת אחר התחייבויותיה הכספיות כלפי המשקיעים השונים וההיא אף הודיעה ב-29 באפריל על 'השהיית' פעילותה, כאשר מושקעים בה כ-150 מיליון שקלים המהווים את מיטב חסכונותיהם של אנשים פרטיים מקרב הציבור הרחב, ששוכנעו להאמין כי תשואה בת 10% כמו גם קרן כספם לשנה מובטחים. המשקיעים אינם יודעים היכן מצוי כספם, אך ברור להם כי כספם אינו מצוי בקופת החברה".

 

השופט זרנקין לא נענה לבקשת המשקיעים והעובדים לאפשר לבעל תפקיד להיכנס למשרדי החברה ולתפוס את נכסיה. "מן הבקשה עולה כי מנהל החברה ומבעלי השליטה בה, מר טפירו, ערב אישית להתחייבויותיה כלפי הלווים, ואף עשה שטר חוב להבטחת ערבותו", נכתב בהחלטת בית המשפט.

 

"המבקשים", כתבו המשקיעים בבקשת הפירוק, "הינם אנשים פרטיים, שכירים ועצמאים, סטודנטים, זוגות צעירים וזוגות בגיל הפנסיה כאחד, אשר הקצו עשרות ומאות אלפי שקלים ממיטב חסכונותיהם לטובת העמדת ההשקעה עבור החברה וזאת בהסתמך על החזר מלוא ההשקעה ועל קבלת התשואה המובטחת כאמור". לדבריהם, בחודש ספטמבר 2013 הקים טפירו את החברה שבפניותיה לציבור הבטיחה תשואה מובטחת תמורה השקעה כספית של כל משקיע, בהתאם להיקף השקעתו".

 

לדברי המשקיעים, הם הוטעו לחשוב כי המדובר בקרן מפוקחת על פי דיני ני"ע, ובדיעבד התברר להם כי "המדובר בגוף שהתנהל באופן בלתי חוקי ובלתי אחראי בעליל".

 

לפי הבקשה, בתוך זמן קצר יחסית גייסה החברה כ-150 מיליון שקל מקרב משקיעים בציבור הרחב ובתחילה אכן קיבלו המשקיעים ריבית על השקעתם. אולם, בהמשך, בעקבות פרסומים נודע למשקיעים על בדיקה של רשות ניירות ערך את החברה בנוגע להתנהלותה. אז, כך מפורט בבקשה, גילו המשקיעים השונים כי החברה איננה עומדת בהתחייבויותיה לתשלום הריבית ובכך הפרה למעשה את התחייבויותיה כלפיהם.

 

מט.ב מתקדמים נמסר בתגובה, "החברה השקיעה כספים, בין היתר, בפיתוח פרויקטים ותשתיות לביצוע תמ"א 38, ובחברות קבלניות – שנועדו להבטיח שליטה גם בביצוע יעיל של המיזמים. למרות כל הצעדים הנמהרים וההכפשות, חיליק טפירו ימשיך לנהוג אחריות ושקיפות כלפי כל המלווים לחברת 'ט.ב. מתקדמים בכספים' - ממש כפי שעשה מייד עם קבלת ההנחייה מהרשות לניירות ערך – הן באמצעות מיילים וטלפוניים אישיים ללקוחות והן מעל גבי אתר החברה שבבעלותו. הצוות המשפטי שגיבש במטרה לבחון את הדברים לומד כעת את בקשת הפירוק שהוגשה לבית המשפט בחיפה וינהג כמתחייב מהמציאות העסקית והמשפטית החדשה שנכפית עליו".

 

מאמיר בירמן נמסר: "אני לא עושה עסקים עם טפירו מאז נובמבר 2013 כשהיינו שותפים בט.ב נכסים. לא יודע מה זה קרן אור הזאת, ומה אני קשור אליה. אני לא גייסתי משקיעים, ולא לקחתי כסף מאף אחד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x