בחינות ההסמכה של לשכת עוה"ד - אוניברסיטת ת"א ומכללת ספיר בראש
98% מהנבחנים בשני המוסדות עברו את הבחינות; לאחר מכן מדורגות האוניברסיטות בר אילן, חיפה והעברית - עם 96%-97%
מזה מספר שנים שמקצוע עריכת הדין סובל מהצפת המקצוע וקשיי פרנסה, אבל את הסטודנטים למשפטים זה לא מרתיע: 1,985 מתמחים עברו בהצלחה את בחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין ויצטרפו לשורות הלשכה אם יעמדו גם בבחינה בעל פה שתערך בשבוע הבא.
זוהי גם הפעם השנייה בה בוגרי מכללה למשפטים מצליחים להשיג אחוז מעבר גבוה בבחינות שאף מאפיל על השגיהם של בוגרי האוניברסיטאות: 40 סטודנטים בוגרי מכללת ספיר בדרום הצליחו להגיע להישג מרשים של 98% אחוזי מעבר בבחינה, זהה להישג של 95 הנבחנים בוגרי אוניברסיטת תל אביב, אם כי בוגרי האוניברסיטה קיבלו ציון ממוצע מעט יותר גבוה (80.5 נקודות לעומת 78.9 לבוגרי ספיר).
טקס הסמכת עורכי דין (ארכיון) צילום: אלכס קולומויסקי
במועד הבחינה הקודם היה זה המרכז הבינתחומי שהצליח להשיג אחוז מעבר גבוה יותר מזה של אוניברסיטת תל אביב, בר אילן והאוניברסיטה העברית.
לפי נתונים שפרסמה הבוקר הלשכה, אחוז המעבר הממוצע בקרב אלו שנבחנו בפעם הראשונה עומד על 83%. אחרי אוניברסיטת תל אביב ומכללת ספיר ממוקמות אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת חיפה והאוניברסיטה העברית ששיעור המעבר את הבחינה בקרב בוגריהן שנבחנו בפעם הראשונה עומד על 96%-97% ולאחריהן המכללה למנהל (93% מעבר וציון ממוצע 77 נקודות), הבינתחומי (89% מעבר וציון ממוצע 75.7 נקודות).
אחוזי מעבר נמוכים יותר נרשמו בקרב בוגרי מכללת שערי משפט (82% מתוך 199 הסטודנטים עברו את הבחינה, והציון הממוצע 72.4 נקודות), מכללת נתניה (77% מעבר), המכללה האקדמית צפת, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים והקריה האקדמית אונו (75%-76% מעבר) ולבסוף 19 עולים חדשים שרק 75% מהם הצליחו לעבור את הבחינה בציון ממוצע של 65.9 נקודות.
בקרב נבחנים "סדרתיים" שנאלצו לעבור את הבחינה פעם שנייה או יותר, אחוז המעבר צונח משמעותית ועומד בממוצע על 41% לנבחנים בפעם השנייה ו-22% ל-300 נבחנים שניגשו לבחינה שלוש פעמים או יותר. הלשכה מסרה כי נתונים אלו תומכים בעמדתה באשר להטלת התמחות חוזרת בנוגע לנכשלים סדרתיים.