$
משפט

"הוכחנו שבוגרי ספיר לא פחות טובים מאחרים"

במכללת ספיר חגגו אתמול את ההישג של בוגרי המחזור הראשון של בית הספר למשפטים, שהביסו את בוגרי האוניברסיטאות באחוז המעבר בבחינות הלשכה. ראש ביה"ס פרופ' ניר קידר לא מופתע וטוען שהסוד הוא יחס אישי לכל סטודנט

ענת רואה 08:0614.05.14

"תערובת של הלם וגאווה", כך מגדיר פרופ' ניר קידר, ראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר את תגובת הסטודנטים שלו אחרי שהתברר אחוז המעבר הגבוה של בוגרי המכללה בבחינות הלשכה. 98% מבוגרי המכללה שניגשו לבחינות עברו אותם בהצלחה והתברגו בראש הטבלה לצד בוגרי אוניברסיטת תל אביב.

 

זו אמנם אינה הפעם הראשונה שמכללה מעפילה לראש הטבלה וגוברת על האוניברסיטאות הוותיקות, אך ההישג מרשים משום שמדובר במחזור הראשון של בית הספר למשפטים של מכללת ספיר שניגש לבחינות. פרופ' קידר טוען שבניגוד לסטודנטים, עבורו ועבור הסגל לא היתה הפתעה. "יש פה שמחה גדולה", אמר אתמול ל"כלכליסט", "אבל היתה הרבה עבודה קשה ואמונה".

 

פרופ' ניר קידר. "יש כאלה שחלום חייהם ללמוד משפטים והם מצטיינים" פרופ' ניר קידר. "יש כאלה שחלום חייהם ללמוד משפטים והם מצטיינים" צילום: לירון בוזגלו

 

הבוגרים נדרשו להצטדק בראיונות

 

קידר מכיר היטב את הדימוי הבעייתי של חלק מהמכללות למשפטים, בעיקר על רקע הצפת המקצוע: "היינו במצב שהחבר'ה של שנה ג' שהלכו לראיונות התמחות סיפרו ששאלו אותם 'אבל למה הלכתם דווקא לספיר ולא לאוניברסיטה?', וגם 'האם מקפידים אצלכם על סטנדרטים?'. הם היו צריכים להצטדק חצי ראיון שאין להם אחות".

 

בבית הספר למשפטים של מכללת ספיר לומדים מדי שנה כ־80 סטודנטים, אך במחזור הראשון למדו 60 בלבד. פרופ' קידר מסביר שדווקא המגבלה הזו שהטילה המועצה להשכלה גבוהה, הפכה עד מהרה ליתרון: "יחס אישי זו לא קלישאה, העובדה שיש מספר קטן של סטודנטים מאפשרת לנו יחס כזה, הדיונים בכיתה הם דיונים ולא רק הרצאות, הסטודנטים פעילים ומשתתפים עד שלפעמים אני לא מספיק להעביר בשיעור את כל מה שתיכננתי", אומר קידר ומדגים: "עכשיו למשל באה אלי מרצה ואמרה לי שסטודנטית כלשהי משנה א', שמשהו נראה לה לא כל כך בסדר איתה. היא לא הגיעה פעמיים לשיעור וגם לא השתתפה בכיתה באופן פעיל. פניתי למרצים אחרים של שנה א' ואנחנו עורכים איתה שיחה ובודקים אם יש לה קושי".

 

ויחס יחס אישי כזה לא בא על חשבון הסטנדרנט האקדמי?

"ממש לא. ואני גאה שבאמת מגיעים אלינו סטודנטים שלא היו מסתכלים עליהם במקומות אחרים, כי הפסיכומטרי והבגרות שלהם נמוכים מהסף האוניברסיטאי, או שהם מעט חריגים. אבל זה לא בצדק. הם חבר'ה מיוחדים ומדהימים. יש כאלה שחלום חייהם היה ללמוד משפטים והם מצטיינים".

 

ועם נתונים כאלה מה הופך אותם למצטיינים אצלך?

"בעיקר הרוח. זה נשמע מוזר ואולי כמה קוראים ירימו גבה, אבל זה ממש ככה. 'רוח ספיר' זה בעצם להטמיע אצל הסטודנטים את הידיעה שהם לא פחות טובים מאחרים, ואם יעבדו קשה, אנחנו נדחוף אותם ולא נעשה להם הנחות והם יצליחו. כשחופרים וטוחנים לך את זה בראש שלוש שנים וחצי, וגם הסגל מחוייב למסר הזה, רואים את התוצאות".

 

"יום־יומיים לטפוח לעצמנו על השכם"

 

בינתיים אתם חוגגים את ההישג?

"שלשום היינו די מוצפים בטלפונים, הרמנו כוסית עם כל אנשי הסגל, ועומרי (פרופ' עומרי ידלין, נשיא מכללת ספיר – ע"ר) אמר שעכשיו יש לנו יום־יומיים לטפוח לעצמנו על השכם ואחר כך צריך לראות איך שומרים על ההישג".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x