$
משפט

עכשיו זה רשמי: שופטי העליון דחו את הערעור של דנקנר

נשיא בית המשפט העליון: "על מנת להחזיר את הגלגל לאחור צריך לשפוך את הכסף עכשיו, מיד, לא להגיד שיש" נוחי דנקנר: "יש לי סיכום עם 3 משקיעים שיכולים להביא את מלוא הסכום שיאפשר לנו בתוך 40 יום להשיב לאלשטיין ובן משה את מלוא כספם"

זוהר שחר לוי 14:2114.05.14

שופטי בית המשפט העליון דחו לפני זמן קצר את הערעור שהגיש דנקנר על החלטת שופט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין להעביר את השליטה בתאגיד אי.די.בי לידי בן משה ואלשטיין. נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס אמר בטרם דחה את הערעור: "אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, לא אומרים מי צודק ומי לא ומה היה בעת שניתנה ההחלטה הקודמת, אלא על המצב היום וכיום אי אפשר לשנות את הגלגל".

 

נוחי דנקנר אמר בצאתו מהדיון: "הייתה לי שנה מאוד קשה עם חוויות לא נעימות, היו בהליך דברים לא חוקיים שאני לא רוצה להרחיב עליהם. אני מאוכזב אבל חוזר לענייני כפי שעשיתי בחודשים האחרונים".

 

בפתח הדיון ביקש דנקנר לדבר ואמר, "בהליך שבוצע יצאתי בתחושת קיפוח ועוול גדולים מאוד. יש לי סיכום עם 3 משקיעים שיכולים להביא את מלוא הסכום שיאפשר לנו בתוך 40 יום להשיב לאלשטיין ובן משה את מלוא כספם באותו הסדר שבוצע כבר ויצא לפועל. לא במובן של להשיב את הגלגל לאחור עם הסדרים חדשים. הסעד שאני מבקש הוא פרקטי. לאפשר לי להיכנס בנעליהם היה ואביא את הכסף".

 

במהלך הדיון אמר דנקנר: "אני לא חושב שזה נכון עבור אף אחד להשיב את הגלגל לאחור במובן של הפסקת המסחר בבורסה, אסיפות נושים חדשות והסדרים חדשים. אני חושב שלאור העובדה וכפי שהשופט גרוניס אמר אנו לא נמצאים 10 ימים לאחור. זה לא פרקטי ולא ניתן לביצוע. לכן הבקשה היא שהדברים ישארו כפי שהם. לתת לי את האפשרות במידה ואתם סבורים שיש משהו בטענות המשפטיות לגבי ההליך שנעשה.

 

עוד קודם לכן אמר פרקליטו של דנקנר, עו"ד שמוליק קסוטו כי במידת הצורך יועברו הכספים וכי ביחד עם דנקנר פועלים 3 משקיעים נוספים.

 


 

"על מנת להחזיר את הגלגל לאחור צריך לשפוך את הכסף עכשיו, מיד, לא להגיד שיש" , אמר נשיא העליון אשר גרוניס.

קסוטו השיב: "אם היינו משאירים בבית המשפט את הפיקדון של 720 מיליון ומבקשים עיכוב ביצוע זה היה ממוטט את החברה".

  

נוחי דנקנר במהלך הערעור נוחי דנקנר במהלך הערעור צילום: בשמת איבי

 

לאחר שדנקנר סיים את דבריו פנה הנשיא גרוניס לחגי אולמן וביקש לשמוע את עמדתו לדברים, אם ניתן להשאיר את המצב כפי שהוא ולאפשר לדנקנר להיכנס בנעלי בן משה ואלשטיין.

 

אולמן: "מכיוון שההצעה הזו הוצעה בזה הרגע והיא לא בסעדים שבוקשו בערעור.."

 

גרוניס: "זה פחות מהסעדים שבוקשו..".

 

אולמן: " זה שונה לחלוטין. זה סעד אחר שצריך לנתח".

 

לאור דברים אלו יצאו הצדדים להפסקה כדי לשקול את הצעתו של דנקנר.

 

לאחר ההפסקה אמר עו"ד אולמן כי אין לקבל את עמדת דנקנר. "כל מה שנעשה נעשה באישור ביהמ"ש ולא בהחבא. מה שקורה כאן זה מהלך, ונמנעים מלקחת סיכונים, אם אתה רוצה תגיש בקשת עיכוב ביצוע ותשים את הסכום הנדרש לעיכוב ביצוע. אבל מה שביקשו זה לא לקחת סיכון, לבקש לעצמך סיכוי ואת כל הסיכוי שיוטל על גבם של הנושים.

 

"המניה נסחרת. לו נעשה מהלך והמניה תקרוס או יש חשש שתקרוס - מי יישא בנזק? האג"ח של החזקות נמחק, אין יותר, אפשר להחזיר את זה לאחור?

 

"לכן, מי שרוצה לעצור הסדר שאושר על ידי ביהמ"ש, כשהוא רואה יום אחר יום את ההסדר מתבצע ומתקיים צריך לבוא לביהמ"ש בזמן, ולבקש לעכב ביצוע ולשים את כל הערבות הנדרשת עבור כך. זה בדיוק מה שקורה לבעלי שליטה בערבו של יום כשהחברה נקלעת לאזור חדלות הפירעון, עושים עסקאות מסוכנות. זה מהלך שצריך לצמצם לפני ההסדר אבל בטח צריך למנוע אחרי שיש הסדר. זה להטיל את הסיכון על הנושים".

 

לאור דברים אלו הציע הנשיא גרוניס כי דנקנר יחזור בו מהערעור. "לא רואים אפשרות להחזיר, לא משנה איך נגדיר את זה. אפשר להבין תחושות אישיות של אדוני, אבל אנחנו לא רואים אפשרות כזו", אמר.

 

דנקנר אמר בתגובה, "יצאתי ב-5 בינואר מהמחוזי בת"א. שאלו אותי עיתונאים מה תגובתי אמרתי שאני עצוב ומצטער רק על כך שהאמת לא יצאה לאור ושהצדק לא ניצח. זה הכל. זו הסיבה שבגללה אני כאן. אני כאן כי אני מאמין ובוטח בבית המשפט הזה. רוצה לומר כאן שאני יצאתי מההליך הזה מזועזע לאור הדברים שגיליתי, שאולי הן נורמות, שלא ידעתי שקיימות. יצאתי מזועזע. זו לא מלחמה של דון קישוט שמנסה לקבל חזרה את החברה. תאמינו לי שבהקשר זה, אני לא אדיש אבל זה לא כל החיים שלי. הדברים שאני חוויתי וראיתי בהליך הזה הם דברים בעיניי שאני לא רוצה להתחייס במילים חריפות יותר. אני רוצה לומר דבר אחד חשוב ועם כל הכבוד לדברים שנאמרו כאן, שום נושה לא ייפגע – גם לא בעלי אג"חים. קרוב ל-80 אחוז מבעלי האג"ח הצביעו בעבר לטובת ההצעה שלי. אני מבקש שתאפשרו לי להיכנס בנעלי ההסדר הנוכחי. אף אחד לא ייפגע מהדבר הזה. כמובן רק שני המשקיעים ששולטים כרגע בחברה. מוכן לשלם להם ריבית והצמדה על הכסף שהביאו".

 

באי כוחם של קבוצת אלשטיין בן משה, עוה"ד אביתר קנולר ויריב שי ישינובסקי ממשרד אפשטיין קנולר התנגדו גם הם לקבלת הערעור: "אם סביב דנקנר היו רוצים אכן בתום לב לקבל את החברה אם הערעור יזכה הם היו צריכים לעשות שני דברים", אמר עו"ד קנולר, "האחד זה לשים את אותה בטוחה שאכן בסוף היום יהיה מי שיקלוט את החברה אם הערעור יתקבל. מצד שני היה צריך לבקש שבד בבד יבחן הרגולטור גם אותם. עו"ד קסוטו זעק את זעקת הקוזאק הנגזל ואמר שמיהרו יומיים לפני הדיון לעשות קלוזינג. לא ביקשת עיכוב ביצוע עד היום- אתה מבקש עכשיו?".

 

מבעלי השליטה באי.די.בי נמסר כי: לאורך כל הדרך היה לנו אמון מלא ברשויות ובמערכת המשפט. אנו מרוצים שהתהליך הגיע לסיומו ושכעת אפשר להתרכז בעשייה לטובת החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x