מגייסים וזוכים: מיהם מצטייני הגיוס של השנה?
מה משותף ללנד רובר, מארס ואוניברסיטה שווייצרית? כולם זכו ב"אוסקר" של 2014 למגייסים. הכירו 5 קמפיינים זוכי פרס RAD היוקרתי, שהם לא פחות ממעוררי השראה, ולכולם מכנה משותף אחד בולט וחשוב
אם למשאבי האנוש יש אוסקר – למגייסים לא מגיע? אז זהו, שמגיע בהחלט, וזוהי בדיוק מטרתו של ה-RAD Awards. הטקס הבריטי היוקרתי, המתקיים מדי שנה ב-24 שנים האחרונות, מפנה את הזרקור לעבר קהל שלא זוכה לתהילה ואבק כוכבים בדרך כלל: מגייסי העובדים.
- כי גם לכם מגיע: הכירו את ה"אוסקר" של משאבי האנוש
- רוצים לעבוד ביוטיוב? כך תתקבלו לעבודה
- למה לא כדאי "לרגל" אחר מועמדים בפייסבוק?
בערב זה מציינים את היצירתיות, החדשנות ובל נשכח - האפקטיביות של הגיוס, בדגש על התחומים פרסום, שיווק ופתרונות תוכנה. בטקס מוענקים פרסים ב- 18 קטגוריות שונות, ביניהן- "השימוש הטוב ביותר במובייל ובמדיה חברתית", "קמפיין בוגרים מצטיין", "מיתוג ובניית אתר למעסיקים" ועוד. בכל קטגוריה יש בין 3-5 מועמדים, ורק זוכה מאושר אחד.
האירוע השנתי של 2014 (שמסכם למעשה את 2013) נערך בסוף ינואר, וכיאה לכל טקס נוצץ, גם השמפניות והלבוש החגיגי פקדו את המקום. אך חוץ מהם, היו גם כמה זוכים מעניינים שקיבלו פרסים על פועל יוצא דופן בתחום הגיוס - הנה כמה מהם.
"קמפיין השטח המצטיין": גיוס מתוק של בוגרים
אם יש לכם חיבה יתרה למתוק, אתם וודאי מכירים את חברת Mars. חברת השוקולדים האגדית שמייצרת, בין השאר, את החטיפים Mars ו-M&M זכתה בקטגוריית ה-Outdoor, בזכות הקמפיין המסתובב שלה TweetShop. מה בקמפיין? בין אוניברסיטאות בבריטניה מסתובבת מכונת חטיפים, המופעלת באמצעות טוויטר- "Tweets for treats"- ובתרגום חופשי- "ציוצים (בטוויטר) עבור חטיפים" (ובנוסף - נספר לך על תכנית גיוס הבוגרים שלנו).
והקשר לגיוס? ברגע שסטודנט זוכה בפרס, הוא נכנס להגרלה עם פרסים קצת יותר שווים, ביניהם ייעוץ קריירה וסיור במפעלים השונים של התאגיד, עם דגש על הצוותים העסקיים השונים. וכך החברה נתפסות שתי ציפורים במכה: מעבר לשיווק מוצלח של החטיפים הטעימים, Mars גם מגייסת לעצמה את הטובים שבסטודנטים הבריטים.
"עבודת השנה": מרכז הערכה באייפד
הזוכה בתואר "עבודת השנה" היא Stafford Long - סוכנות שיווק למעסיקים, שבנתה עבור בנק ברקליס סימולציית מרכז הערכה דיגיטלית אינטראקטיבית. דרך האייפד, מועמדים קיבלו מקרה מבחן עסקי, שכלל סרטון שיווקי קצר המסביר על המשימה, דמויות בדיוניות, וחומר רקע שלם, מדוחות פיננסיים, כתבות, מחקרי שוק וכו'. תוך כדי המשימה, המועמדים קיבלו משימות ואתגרים חדשים אונליין, בהתאם להתקדמות שלהם.
מעבר לכך שהסימולציה עזרה למגייסים לבחון מגוון כישורים רלוונטיים אצל המועמדים יותר מכל ראיון או מרכז הערכה פיזי (מעמיק ככל שיהיה), גם המועמדים מצידם סיפרו על חווית משתמש יוצאת דופן (בטח ביחס לאסוציאציה השלילית שהמונח הזה יוצר אצלם בדרך כלל), שעזרה להם להבין איך יראו חיי היומיום שלהם אם יתקבלו לעבודה הנחשקת.
"סרטון הגיוס המצטיין": גיוס חוקרי העתיד
סטודנטים לתארים מתקדמים הם עובדים פוטנציאליים לכל דבר, וכשמדובר בקהל יעד מבוקש כל כך - כדאי שהגיוס יהיה יצירתי. חברת השיווק השוויצרית science communications GmbH הפיקה סרטון גיוס לאוניברסיטת ETH בציריך, שמעודד סטודנטים לבוא לעבוד בתור חוקרים (אזהרה: צפייה בסרטון יכולה לעורר אצלכם דחף בלתי נשלט להפוך לחוקרים)
לצפייה בסרטון
"הקמפיין האינטגרטיבי (מדיה משולבת) המצטיין": גיוס ממוקד מטרה
בקטגוריה זו זכתה חברת הפרסום .Pink Squid החברה בנתה קמפיין שמטרתו הייתה לגייס 500 טכנאים חדשים ליצרנית רכבי היוקרה לנד רובר (Jaguar Land Rove). סיסמת הקמפיין הייתה "If It Was This Easy, We Wouldn't Need You" ("אם זה היה כל כך קל, לא היינו צריכים אתכם"). המתודולוגיה מאחורי הסיסמה היא התמקדות בקהל היעד המגויס ולהפוך אותו לגיבור, במקום שימת הדגש על המוצר הסופי.
מתוך הבנה שקהל היעד הוא מחפשי עבודה פסיביים ולא חובבי רכב יוקרה מושבעים, בנתה החברה קמפיין חוצה מדיות - טלוויזיה, רדיו, פאבים מקומיים ואפילו קולנוע. הפרסומת שודרה לפני סרטים כמו "Rush" בקולנוע באזורים הקרובים למפעלי החברה. בנוסף, הם העמידו בכנס מהנדסים מכונת משחק, שמשתמשת בכישורי ידיים, ומטרתה הייתה למשוך את תשומת ליבם של ה"אנשים הנכונים". אסטרטגיה זו הוכיחה את עצמה, כשהעלתה משמעותית את אחוז קורות החיים שהתקבלו באתר לנד רובר.
"מודעת הפרינט של השנה": הוריקן של גיוס עובדים
בתואר הנכסף זכתה המודעה של משרד הפרסום TMP, שהופקה עבור חברת אבטחת המידע FCO Services. במודעה נראה הטקסט השיווקי של החברה, מוצג דרך "סופת הוריקן". את האימאג' מסיים הכיתוב "Property management with a twist" (התייחסות למילה "טוויסטר" - הוריקן). השופטים סברו שהיה במודעה שימוש חדשני בדימוי של סופת הוריקן, שבשילוב עם אימאג' חזותי פשוט, אך יעיל, שמר על המתווה החזותי והרעיוני של הארגון.
מהו המכנה המשותף לכל הקמפיינים הזוכים? מעבר ליצירתיות הרבה, משותפת לכולם הראייה של המועמד כלקוח שווה ערך, שיש לחזר אחריו - ולא להפך. לא פלא שזוהי המגמה, בעת שהעובד של דור ה-Y שם יותר ויותר דגש על קריירה מאתגרת, איזון עבודה-פנאי ומעבר תדיר בין עבודות. האם קמפיין הגיוס שלכם ערוך בהתאם?
הכותבת היא מנהלת תוכן גיוס עובדים ב-AllJobs