$
בארץ

נציגי וודסייד עזבו את ישראל מבלי לסכם את חוזה השותפות בלווייתן

הצוות ששהה בישראל עסק בנושאים הטכניים של פיתוח המאגר וייתכן שפגישות נוספות יערכו בשבועות הבאים באירופה, אולם בשלב זה לא ידוע מתי, למרות שהעסקה עדיין "על השולחן" לא ברור מתי החוזה מתוכנן להיחתם

ליאור גוטמן 17:0420.05.14

נציגי חברת האנרגיה האוסטרלית וודסייד עזבו בשבוע שעבר את ישראל לאחר סבב שיחות עם בעלי שותפות לווייתן, שבסופן לא נרשמה התקדמות לקראת חתימה על החוזה שכבר נדחתה בסוף מרץ האחרון, אז תוכננה עסקה במסגרתה וודסייד תרכוש 25% מהמאגר תמורת 2.7 מיליארד דולר.  

הצוות ששהה בישראל עסק בנושאים הטכניים של פיתוח המאגר וייתכן שפגישות נוספות יערכו בשבועות הבאים באירופה, אולם בשלב זה לא ידוע מתי למרות שהעסקה עדיין "על השולחן" לא ברור מתי החוזה מתוכנן להיחתם.

 

קבוצת דלק, שמחזיקה 45.34% במאגר (באמצעות חלוקה שווה בין דלק קידוחים ואבנר שפועלות תחת הקבוצה), השלימה מתחילת החודש גיוס חוב של 2 מיליארד דולר ובשלב זה יש ברשותה את חלקה במימון הדרוש לפיתוח המאגר (5-4 מיליארד דולר).

  

יצחק תשובה, בעלי קבוצת דלק יצחק תשובה, בעלי קבוצת דלק צילום: גיל יוחנן, Ynet

 

אם לא די בעיכובים הטכניים בתוך שותפות לווייתן, נושא יצוא הגז עלול להתעכב גם בשל עניינים משפטיים: העמותה לכלכלה בר-קיימא עתרה בשבוע שעבר (ג) לבג"ץ נגד משרד התשתיות והאנרגיה בבקשה לתקן לאלתר את שטר החזקה של מאגר הגז לווייתן. שטר החזקה הוא רישיון ההפקה והמכירה של הגז ששוכן שם, והוא ניתן בסוף מרץ לבעלי המאגר - נובל אנרג'י, דלק קידוחים, אבנר ורציו - כחלק מהסיכומים הרגולטורים שליוו את הסכם מכירת 25% מהמאגר לחברת האנרגיה האוסטרלית וודסייד. בעלי מאגר לווייתן צורפו לעתירה כמשיבות. לטענת העמותה, משרד האנרגיה לכאורה לא שיתף את הציבור ולא כפה על בעדפת מחיר לשוק המקומי.

 

בג"ץ קבע שמשרד האנרגיה יגיש את תשובתו עד 25 במאי, עד אז לא ברור אם ניתן לחתום על הסכם עם וודסייד או לא. ממשרד האנרגיה נמסר בתגובה ש"העתירה התקבלה במשרדנו, היא תיבחן ותגובתנו אליה תינתן בבית המשפט". חברות אבנר, דלק קידוחים ורציו טוענות שהן לומדות את העתירה ומגבשות את צעדיהן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x