$
דן אריאלי
צילום: Duke Photography
פרופסור דן אריאלי מוסף ממובילי חקר הכלכלה ההתנהגותית בעולם ומחבר רבי המכר "לא רציונלי ולא במקרה", "לא רציונלי אבל לא נורא" ו"האמת על באמת" לכל הטורים של פרופסור דן אריאלי מוסף

למה כדאי לצאת לדייט בפאב רועש?

פרופסור יקר, למה בדייטים בוחרים לפעמים להיפגש במקומות רועשים וצפופים, שאי אפשר באמת לשוחח או להכיר בהם? א'

דן אריאלי 07:3829.05.14

א' היקרה,

חשבת על זה שבדייט לפעמים לא באמת רוצים להכיר?

 

וברצינות, רעש וצפיפות יכולים לעזור בדייטים. ראשית, הם מסווים שתיקות מביכות. כשלזוג הפוטנציאלי אוזלים נושאי השיחה הם יכולים מיד להתנחם באשליה שהמוזיקה מפריעה לדבר, או שהם ממש נהנים מהשיר שמתנגן כרגע.

שנית, הרעש נותן תירוץ להתקרב פיזית כדי לשמוע טוב יותר. פאב רועש יכול אפילו לספק תירוץ ללחוש זה לזה באוזן.

ולבסוף, יש הרבה עדויות לכך שמוזיקה וסביבה הומה מעודדים יצירה של עוררות וגירוי. כן, כשאנשים מוקפים ברעש והמולה הם עשויים לחוש יותר התרגשות, והם עשויים לייחס את המצב הרגשי שלהם לאדם שבחברתם. במדעי החברה קוראים לזה "ייחוס שגוי". וזו תופעה חזקה עד כדי כך שהיא יכולה לגרום לאנשים להתבלבל ולייחס לאדם שלידם את היכולת להשרות עליהם את התחושה שגרמה להם הסביבה. לכן, יציאה למקום רועש יכולה להתגלות כאסטרטגיה מנצחת.

 

פאב רועש יכול אפילו לספק תירוץ ללחוש זה לזה באוזן פאב רועש יכול אפילו לספק תירוץ ללחוש זה לזה באוזן צילום: בועז אופנהיים

 

למה אין "לא אהבתי" בפייסבוק?

מה התפקיד של כפתור הלייק בפוסטים בפייסבוק? למה האתר לא מציע אפשרויות גם ל"שונא" או "לא אוהב", למשל? ה'

ה' היקר,

 

כפתור הלייק הוא הרבה יותר מאשר דרך להגיב לאנשים אחרים. זה מנגנון לתיאום חברתי שאומר לנו איך בכלל אנחנו יכולים להגיב. מלבד האפשרות לתת איתו משוב, הוא עצמו מעניק לנו משוב לגבי איך בסדר ולא בסדר להגיב לאנשים אחרים בפייסבוק, ובאופן כללי איך אנחנו אמורים להתנהג באתר הזה. הוספת כפתורים כמו "לא אוהב" או "שונא" תשנה את האווירה החיובית ברשת החברתית. אם כבר, אני אתמוך בהוספת כפתור "לאב".

 

שאלות לדן אריאלי: askdan@calcalist.co.il

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x