$
קיימות בעולם

סעו לשלום, המפתחות לפטנט בפנים

כשאלון מאסק פתח בשבוע שעבר את מאגר הפטנטים של טסלה, הוא הביא את מדיניות הקוד הפתוח לעסקים הגדולים

איתי להט 08:3018.06.14

בשבוע שעבר הודיע אלון מאסק, מייסד ומנכ"ל יצרנית המכוניות החשמליות טסלה, כי החברה מוסרת את המפתחות למאגר הפטנטים שלה לכל מי שירצה לקחת אותם לסיבוב. מאסק הצהיר שכל עוד השימוש הוא ברוח טובה, טסלה לא תתבע את המשתמשים בטכנולוגיה שלה. המהלך הזה, שהוא כמובן נדיר בעולם העסקי, נתקל בהררי ספקולציות: האם טסלה תתמזג עם ב.מ.וו, או שאולי המהלך הזה יסלול את דרכן של יצרניות רכב נוספות להשתמש ברשת הטעינה המסועפת של החברה? אם הספקולנטים צודקים ואם לא, זה כלל לא משנה. ההכרזה זיכתה את טסלה בנקודות בונוס בוול סטריט, והמניה שלה זינקה ב־2.7% בתוך יום. השוק הגיב בחדווה להכרזה זו, שמנוגדת לכל עיקרון תחרותי קפיטליסטי של שמירה על קניין רוחני בקנאות דתית.

 

1. להילחם במשבר האקלימי

פטנטים פתוחים נגד פליטות פחמן

 

מאסק הוא עוף נדיר בעולם העסקי. הוא מציע הסבר פשוט להפיכת היתרון התחרותי של החברה לנכס ציבורי: "זה בלתי אפשרי עבורנו לבנות מכוניות חשמליות מהר מספיק כדי ליצור שינוי במשבר האקלימי ופליטות פחמן", אמר. "אנחנו מקווים שבטווח הארוך, המהלך הזה ישפר את קצב המעבר לתחבורה בת קיימא". וזה אולי הכל. זו הסיבה האמיתית. מאסק, בניגוד לרובם של קברניטי התאגידים, מבין לאן העולם הולך ומבקש ליצור שינוי לטובה. הוא מוכן אפילו לתת לכם את הטכנולוגיה שלו בחינם, רק תעשו איתה כבר משהו.

 

2. טסלה לבדה במהלך

המתחרות הגדולות לא משחררות סודות

 

הטכנולוגיה שמאסק מעניק היא זו שיוצרת בשוק כלי הרכב החשמליים את העלות הנמוכה ביותר של קילו־ואט לשעה. היא עושה זאת על ידי שימוש בתאי סוללה קטנים, כמו אלה שמותקנים במחשב הנייד שלכם. למלעיזים שמחפשים את התועלת האישית שמאחורי המהלך, נזכיר שניסן (יצרנית הליף, המכונית החשמלית הנמכרת בעולם), הונדה, GM, פורד וטויוטה, כולן יצרניות של רכבים חשמליים, לא העזו לעלות בדמיונן הפרוע ביותר מהלך שכזה. להפוך פטנט לקניין ציבורי? מי שמע על דבר כזה?

 

אלון מאסק על רקע לוגו טסלה אלון מאסק על רקע לוגו טסלה צילום: בלומברג

 

3. קוד פתוח גם ברכבת

תוכניות Hyperloop לכל המעוניין

 

באוגוסט האחרון, אחרי שנתיים של שמועות והשערות, מאסק שחרר לעולם את תוכניות ה־Hyperloop - רכבת שמסוגלת לנוע במהירות של כ־1,300 קמ"ש ומופעלת באנרגיה סולארית. הטכנולוגיה שפיתח מאסק הופכת את הרכבות שלו למהירות פי ארבעה מאלו שעומדות להיבנות במסגרת פרויקט שאפתני בקליפורניה עד 2029, והן עושות זאת בעשירית מהמחיר. אבל מה שבאמת מדהים הוא העובדה שהתוכניות פורסמו במסגרת קוד פתוח, ללא פטנט, ללא זכויות יוצרים, מתנה. רק קחו ותבנו.

 

4. לצאת מבתי המשפט

מאבקי הפטנטים חונקים את החדשנות

אז מה שמסתתר מאחורי המהלך הנוכחי הוא רצון טוב וביקורת עניינית על עולם הפטנטים. "אנחנו צריכים רפורמה בפטנטים", כתב מאסק בבלוג שלו. "השמירה על הפטנטים חונקת את החדשנות הטכנולוגית. אנו עסוקים בתביעות משפטיות והגנה מפניהן במקום להתפתח. קניין רוחני חופשי יאפשר לנו למשוך את האנשים המוכשרים בעולם, וזה טוב למניה ולחברה שלנו". הקפיצה במניה הוכיחה שזה כנראה נכון. מאסק מדגים שאידיאולוגיה חברתית, שקיפות וטכנולוגיה פתוחה הן הדבר הגדול הבא בעולם העסקי. לתשומת לב טרולי הפטנטים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x