$
בארץ

ביהמ"ש: על המדינה והחברה לישראל לקיים מו"מ עד יום ראשון בעניין מניית הזהב

השופט קיבל למעשה את טענת צים והחברה לישראל כי ביהמ"ש מוסמך לדון בנושא. אם עד למועד האמור לא יגיעו הצדדים להסכמות יתן הוא את פסיקתו לגבי המניה

גולן חזני ודוד רפאלי 12:1824.06.14
שופט בית המשפט המחוזי בחיפה עדי זרנקין, הורה למדינה ולחברה לישראל לנהל מו"מ אינטנסיבי עד יום ראשון הקרוב בצהריים לגבי פשרה בנושא מניית הזהב שאת תנאיה מבקשת החברה לישראל לשנות.

 

 

 

החברה לישראל מתנה את העברת 200 מיליון הדולר שלה לצים בשינוי תנאי מניית הזהב כך שיתאפשר לגוף אחר מלבדה להחזיק 24% מהמניות בלי לקבל את אישור המדינה. האוצר, בראשות השר יאיר לפיד והמנכ"לית יעל אנדורן, מסרב לקבל עמדה זו וטוען כי מדובר במסלול עוקף שהחברה לישראל בחרה לקיים במקום להעביר את הנושא להחלטת ממשלה.

 

צים והחברה לישראל טענו כי בית המשפט מוסמך לדון בנושא והשופט קיבל למעשה את עמדתן בניגוד לעמדת המדינה והורה כי אם עד למועד האמור לא יגיעו הצדדים להסכמות יתן הוא את פסיקתו לגבי המניה.

  

השופט אמר כי "התרחיש אותו תיאר עוה"ד של צים, שבו החברה מצויה כפסע לפני תהום, על כל משמעויותיו, שאז מניית הזהב של המדינה לא תועיל לה כבר, נראה תרחיש אפשרי בהחלט, ואין צורך להכביר מילים הרבה על המאמצים שיש לעשות, על מנת להימנע ממנו. יש הרבה מצבי ביניים בין לדחות את הבקשה של החברה לישראל לעמדת המדינה".

 

השופט קבע עוד כי הכנ"ר יהיה שותף למו"מ. הכנ"ר קבע בעמדתו גם הוא כי מוטב לצדדים להגיע למו"מ ולא להביא לפירוק צים.

 

השופט עדי זרנקין השופט עדי זרנקין צילום: אלעד גרשגורן

 

החברה לישראל יוצגה ע"י עו"ד צורי לביא והמדינה ע"י עו"ד ערן רזניק מהפרקליטות.

 

מניית הזהב של המדינה בחברה נכללה בהסכם מכירת צים למשפחת עופר ונועדה להבטיח את האינטרסים האסטרטגיים של מדינת ישראל. ההסכם כולל שלושה סעיפים: שמירה על הישראליות של הדירקטוריון והנהלת החברה, סעיף שאותו מוכנה החברה לישראל לשמר; העמדה של 11 אוניות לטובת המדינה לשעת חירום; כמו כן המנייה מגבילה את עבירות המניות של צים באופן שנדרש אישור המדינה להחזקה או העברה של יותר מ־24% מהמניות. הסעיף האחרון הוא הבעייתי ביותר מבחינת המדינה והחברה לישראל.

 

ביום שישי תתקיים אסיפת בעלי המניות של החברה לישראל. השבוע פורסם כי המלצתה של אנטרופי, המייעצת לגופים המוסדיים המושקיעים בחברה לישראל, היא שלא לאשר את הסדר החוב. לפיכך נראה כי הסיכוי לאשר את הסדר החוב – קטן מאד. החלטתו של ביהמ"ש המחוזי נראית כניסיון להימנע מהשפעה על אסיפת בעלי המניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x