$
בארץ

בנק ישראל: בנק יהב - הזול ביותר בגביית עמלות העו"ש

לפי דו"ח העמלות החצי-שנתי של בנק ישראל, בנק יהב הוא הזול ביותר עם עמלה בגובה של כ-6.1 שקלים, ואילו בנק מרכנתיל הוא היקר ביותר, עם עמלה בגובה 21.3 שקל. וכמה גובים הבנקים הגדולים?

תומר ורון 11:1302.07.14
בנק יהב הוא הבנק הזול ביותר בעמלות העו"ש והוא גובה בפועל כ-6.1 שקלים לחודש בעוד בנק מרכנתיל הוא היקר ביותר שגובה בחודש 21.3 שקל עבור ניהול העו"ש, כך על פי דו"ח העמלות החצי השנתי של בנק ישראל.

מבין חמשת הבנקים הגדולים, בנק הפועלים הוא הזול ביותר כאשר לקוחותיו משלמים 12 שקל לחודש ולעומתו הבנק הבינלאומי הוא היקר ביותר עם עלות חודשית של כ-16.2 שקל.

 

הבנק הבינלאומי. היקר ביותר מבין חמשת הבנקים הגדולים הבנק הבינלאומי. היקר ביותר מבין חמשת הבנקים הגדולים צילום: עומר הכהן

 

באופן כללי הציבור הישראלי שילם בממוצע בחודש כ-13.8 שקל לחודש עבור ניהול חשבון עו"ש וזאת לעומת 13.9 שקל במחצית הראשונה של 2013.

 

באותו הקשר יש לציין כי בנק ישראל השיק בחודש אפריל האחרון את מסלולי עמלות העו"ש המוגדרים והמפוקחים. מסלול הבסיס הכולל עשר פעולות בערוץ ישיר (אינטרנט וכדומה) ופעולת פקיד מתומחר בשני הבנקים הגדולים ב-10 שקלים ואילו בדיסקונט, מזרחי טפחות והבינלאומי מחירו עומד על 9 שקלים. כלומר, באופן כוללני ועל פי הסתכלות על המחיר ממוצע, הצטרפות למסלול הבסיס תטיב עם מרבית הלקוחות ותוריד עבורם את מחיר עמלות העו"ש שהם משלמים ב-30%.

 

 

עוד עולה מההשוואה שערך בנק ישראל כי במחצית השנייה של שנת 2013, ההוצאה החודשית הממוצעת בפועל של החזקת כרטיס אשראי טיפסה ב4.5% והסתכמה בכ-7.1 שקל לעומת כ-6.8 שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

בחלוקה לכרטיסים עולה כי ההוצאה החודשית הממוצעת על כרטיסי ישראכרט, המהווים כ-38% מכלל הכרטיסים, היא כ-4.9 שקל, ההוצאה הממוצעת של מחזיקי לאומי קארד, המהווים כ-31% מכלל הכרטיסים, היא כ-7.0 שקל; וההוצאה כרטיסים של כ.א.ל, המהווים כ- 31% מכלל הכרטיסים, היא כ-9.5 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x