"כיל סבורה שבכוחה לסכל את מסקנות ששינסקי 2 על ידי מינוי בורר"
כך טוענת המדינה בתגובה שהגישה לביהמ"ש לקראת דיון שייערך מחר בבקשה של כיל למינוי בורר שידון במסקנות הוועדה, שהמליצה להגדיל את חלקו של הציבור מכריית אשלג וברום
"כיל סבורה כי בכוחה לסכל את מסקנות ועדת ששינסקי 2 באמצעות מינוי בורר". כך טוענת המדינה בתגובה שהגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים, לקראת דיון שייערך מחר (ה') בבקשה שהגישה כיל למנות את שר האנרגיה לשעבר, עו"ד משה שחל, כבורר שידון בהגדלת חלקו של הציבור מכריית אשלג וברום. דו"ח הביניים של ועדת ששינסקי 2, שפורסם בחודש מאי, ממליץ להטיל על המחצבים שכורה כיל מים המלח מס רווחי יתר בגובה 42%, ותמלוג אחיד של 5% החל מ-2017.
- בשל הסכם סודיות עם כיל: ועדת ששינסקי נאלצת להסתיר נתונים
- כיל על ששינסקי: "מקפיאים מיידית את ההשקעות בישראל עד למסקנות הסופיות"
- פורסמו המלצות ששינסקי 2: מס רווחי יתר בשיעור 42% יוטל על כיל
"אין זה מתקבל על הדעת כי המדינה, שהיא הבעלים של משאבי הטבע בישראל, תהיה מנועה ומושתקת מלהפעיל סמכויותיה הבסיסיות ביותר ולקבוע מדיניות פיסקאלית אשר תבטיח את חלקו הראוי של הציבור", נכתב בתגובת המדינה שנתמכת בתצהיר של רכזת ועדת שישנסקי 2, עדי חכמון. "הגדילה כיל לעשות ופנתה לבית המשפט בטענה כי המדינה אף לא רשאית לבחון את מדינותיה הפיסקאלית. לא יכול להיות מצב שבו יתקיים הליך בוררות, שהלכה למעשה יחשק את הרשות המחוקקת מלחוקק חוק לגבי המדיניות הפיסקאלית בישראל ביחס למשאבי הטבע".
לטענת כיל, בעתירה שהגישה לפי כארבעה חודשים באמצעות עו"ד דודי תדמור, המדינה מחויבת להפנות נושא זה לבוררות כפי שנקבע בחוק זיכיון ים המלח. בנוסף היא מבקשת שיקבע בהליך כי באחריות המדינה לפצות אותה על כל נזק כספי שנגרם, או יגרם לה בעתיד, משינוי משטר התשלומים שנקבעה בזיכיון.