עוד לפני מבצע 'צוק איתן': הייצור התעשייתי ירד ב-4.1%
בחודשים מרץ-יוני נרשמה ירידה עוד גדולה יותר של 4.8% בהיקף הייצור של ענפי ההיי-טק. בתקופה זו קטן מספרם של העובדים בכלל ענפי התעשייה ב-0.8%
ארבעה ימים אחרי שעדכנה את אומדני הצמיחה לרבעון הראשון של השנה כלפי מעלה, מפרסמת היום (א') הלמ"ס סדרת נתונים מעודכנת יותר, שמצביעים שוב על תפנית שלילית בהיקף הפעילות הכלכלית במשק.
- בנק לאומי חותך את תחזית הצמיחה של ישראל ל-2014 בגלל מבצע צוק איתן
- הלמ"ס מעדכנת: המשק צמח ב-2.9% ברבעון הראשון
- התקציב לא יכול להמתין עוד
בשלושת החודשים מרץ-מאי ירד היקף הייצור של כלל מפעלי התעשייה, כולל ענפי הכרייה והחציבה, בשיעור שנתי של 4.1%, לעומת עלייה של 3.1% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.
בכל חמשת החודשים הראשונים של השנה נרשמה בייצור התעשייתי, המהווה כרבע מכלל התוצר של הסקטור העסקי, עלייה מתונה של 1.5% בלבד בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.
מנתוני הלמ"ס מתברר עוד, כי בהיקף הייצור של ענפי ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) נרשמה בתקופה הנסקרת אף ירידה גדולה יותר, בשיעור שנתי של 4.8%. מתחילת השנה גדל סך הייצור של סקטור מוביל זה בשיעור זניח של 0.5% בלבד.
הייצור של ענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) ירד בשלושת החודשים האחרונים בשיעור שנתי של 3.4%, לעומת עלייה קלה של 0.4% בשלושת החודשים הקודמים.
בייצור של ענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה ירידה קלה של 0.8%. לעומת ירידות אלה, נרשמה בתקופה הנסקרת עלייה של 4.9% בייצור של ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר), בהמשך לעלייה של 5% בשלושת החודשים הקודמים.
בשלושת החודשים מרץ-מאי קטן מספרם של העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי של 0.8%, לעומת יציבות שנרשמה במספרם בשלושת החודשים הקודמים. בכל חמשת החודשים הראשונים של השנה גדל מספרם של עובדי התעשייה, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה בשיעור סמלי של 0.2%.