הנהלת חברת החשמל מבקשת לקזז מיליונים שקלים מעובדים ששבתו בלא היתר
הנהלת החברה פנתה לביהמ"ש בבקשה לקיזוז שכר המצטבר על פי אומדנים ראשוניים ל-2-3 מיליון שקל; מחר יתקיים דיון נוסף בבקשת הוועד להשבתת העבודה בטענה של אי קידום הרפורמה במשק החשמל
- ועד חברת החשמל מאשים את המנכ"ל בביזיון בית משפט
- ועד עובדי חברת החשמל מבקש אישור לשבות בשל ההפרטה
- יו"ר ועד חברת החשמל נגד סמנכ"ל חטיבת הייצור: "מזלזל ומתעמר במנהלים ובעובדים"
האירועים אליהם מתייחסת חברת החשמל התקיימו, כאמור, בשנה שעברה. באוקטובר 2013 השבית הוועד את כלל עבודתם של דרגי ניהול הביניים (מנהלי אגפים, סגניהם וסמנכ"לים שנמצאים בהסכם הקיבוצי). הסיבה להשבתה הייתה דרישה שהגיעה מצד אגף הממונה על השכר בראשות קובי אמסלם להחזיר חריגות שכר בתחומי הוצאות אש"ל וקידום בדרגות ובסכום של כ-150 מיליון שקל. הוועד בתגובה השבית את כל עבודתם של מנהלי דרגי הביניים, מה שהוביל את מנכ"ל החברה להכריז על מצב חירום בחברה. השביתה אז הסתיימה לאחר התערבות של בית הדין האזורי לעבודה בחיפה ולאחר שתביעת השבת השכר הוקפאה.
בכמה כסף מדובר? תלוי את מי שואלים. בחברת החשמל סירבו להתייחס למספר השובתים, אולם מכפלת עלות השכר במספר השובתים מעלה אמדן ראשוני של של כ-2-3 מיליון שקל. יצוין כי מספר השובתים שעדיין נמצא במחלוקת, כיוון שמדובר לא רק בעובדי המחלקות והבכירים אלא גם בכמה מאות עובדים שהצטרפו להשבתה בעיצומי עבודה שונים.
באופן מפתיע, השופט כהן טען בסיום הדיון שהוא יקיים החלטה על בסיס החומר שהונח לפניו מצד שני הצדדים, כאשר לא ניתן מועד לפרסום ההחלטה. מחברת החשמל נמסר בתגובה כי "עמדת חברת החשמל היא באופן חד-משמעי שיש לנכות משכר העובדים את כל משך השביתה. זו מדיניות החברה אשר נקבעה על-ידי דירקטוריון החברה". בהתייחסם לעלות הניכוי נמסר ש"שיעור הניכוי משכר העובדים שהשתתפו בעיצומים בקיץ האחרון, כמו גם קביעת המסד העובדתי הרלוונטי לניכוי, ממתינים להכרעה בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, על יסוד החומר שבפניו. בית הדין יפסוק על בסיס החומר המונח לפניו ללא דיון".
מחר הדיון בבקשת השביתה
המחלוקת בין הוועד לעובדים אינה היחידה שנידונה בימים אלו בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה. אתמול (ב') דן בית הדין בסכסוך אחר של ועד העובדים מול ההנהלה שעניינו דרישת הוועד להכריז על מנכ"ל החברה אלי גליקמן כמי שביזה את בית הדין. הנימוק - גליקמן מאפשר חיבור תחנות כוח פרטיות לרשת הארצית ובכך הוא מקדם לכאורה הפרטה של משק החשמל במעמד צד אחד. תביעת ביזיון דומה הוגשה גם נגד יו"ר רשות החשמל אורית פרקש. הדיון הסתיים ללא הכרעה. מחר (ג') אמור בית הדין גם לדון בבקשה נוספת של הוועד להשבית את העבודה בטענה של אי קידום רפורמה במשק החשמל.