בגלל "צוק איתן": המדד המשולב נותר ביולי ללא שינוי
הערכה לא אופטימית של בנק ישראל בשל המצב הביטחוני, לאחר עליות מתונות של כ- 0.1% בממוצע לחודש ב-3 החודשים האחרונים. לירידת המדד תרמו במיוחד הפגיעה בתיירות הנכנסת, הירידה ביבוא מוצרי צריכה ותשומות לייצור, ובהתחלות הבנייה
שבוע אחרי שהלמ"ס פרסמה את אומדן הצמיחה המאכזב לרבעון השני של השנה (1.7%), מפרסם היום (א') בנק ישראל הערכה לא אופטימית משלו על היקף הפעילות הכלכלית במשק. המדד המשולב למצב המשק שמחשבת חטיבת המחקר של הבנק נותר בחודש יולי ללא שינוי, לאחר עליות מתונות של כ- 0.1% בממוצע לחודש שנרשמו בו בשלושת החודשים הקודמים.
לדברי בנק ישראל, ההרעה בהתפתחות המדד המשולב ביולי ביחס לחודשים הקודמים משקפת חלק מההשלכות הכלכליות של המצב הביטחוני. חשיבותו הגדולה של המדד המשולב של בנק ישראל, המחושב כסיכום השינויים בכמה סעיפי משנה שמייצגים היבטים שונים של הפעילות במשק בחודשיים האחרונים, היא ביכולתו לאבחן תפניות בפעילות הכלכלית במשק בזמן אמת. לירידת המדד המשולב בחודש שעבר תרמו במיוחד ירידות ביצוא השירותים (בשל פגיעה בתיירות הנכנסת), ביבוא מוצרי צריכה ותשומות לייצור, ובהתחלות הבנייה, וכן האומדנים לירידה ביולי של מדדי הפדיון במסחר ובשירותים. עלייה נרשמה הפעם רק ביצוא הסחורות.
בחינת רכיביו השונים של המדד המשולב לחודש יולי מצביעה על התמונה הבאה: מדד הייצור התעשייתי ירד בחודש יוני ב- 0.6%,
יבוא מוצרי הצריכה ירד ביולי ב- 2.3%, יבוא התשומות לייצור ללא דלקים ירד ביולי ב- 1.2%, יצוא השירותים ללא תחבורה ירד ביולי ב- 1.9% וביצוא הסחורות ללא מוצרים חקלאיים נרשמה ביולי עלייה של 1.2%.