$
בארץ

60 עובדי מפעל אופן גלרי באשקלון בסכנת פיטורים

מזונייט, המחזיקה ביצרנית דלתות העץ אופן גלרי ובמפעל עץ כרמיאל, נקלעה לחובות של כ־77 מיליון שקל, ומונה לה נאמן זמני. החברה, שמעסיקה כ־170 עובדים באשקלון ובכרמיאל, שואפת לשמר את פעילותה כעסק חי ולמצוא לה רוכש

זוהר שחר לוי 20:5524.08.14

עוד חברה בהקפאה: בית המשפט המחוזי אישר הקפאת הליכים זמנית לחברת מזונייט, הבעלים של יצרנית הדלתות הוותיקה אופן גלרי ושל מפעל עץ כרמיאל, ומינה את עו"ד רונן מטרי כנאמן זמני לחברה שנקלעה לחובות של כ־77 מיליון שקל. דיון בהקפאת ההליכים יתקיים ככל הנראה רק במהלך החודש הבא.

 

ביום ה' האחרון ביקשה החברה הקפאת הליכים למשך כ־60 ימים ומינוי נאמן לאחר שנקלעה ל"מצוקה תזרימית קשה", שהובילה לביטול שיקים והקפאת חשבון הבנק שלה ועוררה חשש ממשי כי נושי החברה ינקטו פעולות חד צדדיות בניסיון להיפרע מחוב החברה כלפיהם, כך עלה מהבקשה. אחד מנושיה הגדולים והמובטחים של מזונייט הוא בנק לאומי.

מזונייט מעסיקה כ־170 עובדים, מתוכם 80 עובדים במפעל בכרמיאל, 60 עובדים במפעל באשקלון ו־30 באולמות התצוגה, מרכז הלוגיסטיקה וההפצה (ראשל"צ) ובהנהלת החברה. החברה שואפת לשמר את פעילותה כעסק חי ולנסות ולמכור אותה, את פעילתה או את נכסיה בהליך מהיר.

 

לפי החברה, עקב הידרדרות במצבה, היא נקטה בשנים האחרונות צעדים שונים בניסיון לשפר את מצבה, בין השאר, באמצעות חיזוק השדרה הניהולית. במסגרת זו, הוחלפו גורמי מפתח בהנהלת החברה במחצית השנייה של 2013. בנוסף, צמצמה החברה את מספר העובדים בכ־15% בשנה החולפת, סגרה שני סניפי תצוגה ברשפון ובראשל"צ, והחלה לפעול באופן אינטנסיבי לגביית חובות פתוחים, המסתכמים ב־36 מיליון שקל.

 

חנות של אופן גלרי חנות של אופן גלרי צילום: גיל נחושתן

 

במקביל לכך, החברה טוענת כי בשנים האחרונות העמידה לה מזונייט העולמית, בעלת המניות של החברה, הלוואות של יותר מ־50 מיליון שקל.

 

בשבעת החודשים הראשונים של 2014 ניכר גידול של 50% בהזמנות מול התקופה המקבילה ב־2013, ולהערכת מזונייט, צעדי ההתייעלות שלה צפויים להביא אותה לרווחיות תפעולית כבר בשנה הבאה. עם זאת, החברה עודנה חווה תזרים מזומנים שלילי, שמשקף גירעון של כ־800 אלף שקל (100 אלף שקל בחודש).

 

בבקשה להקפאת ההליכים תמכו בנק לאומי, עובדי החברה וכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר). בהודעה שהגישו לבית המשפט העובדים נטען כי הליך ההקפאה יאפשר את המשך קיום החברה כעסק חי, "תוך סיוע למעל 150 משפחות עובדים אשר תמצאנה עצמן למול שוקת שבורה במידה ויפוטרו מיידית".

 

כאמור, נכון למועד הגשת הבקשה חובות החברה עמדו על כ־77 מיליון שקל: 4.08 מיליון שקל חובות לנושים בדין קדימה, מתוכם 3.4 מיליון שקל לעובדים ו־685 אלף שקל למוסדות, שכר דירה וארנונה; 3.7 מיליון שקל חוב לבנק לאומי (נושה מובטח) ועוד כ-1.5 מליון שקל חוב בגין ערבויות בנקאיות שהעמיד לספקים בחו"ל; יתרת חוב לעובדים בדין רגיל היא 1.4 מיליון שקל.

 

לפי הבקשה שהגישה החברה, הנכסים שלה (בעלות מופחתת) מוערכים בכ־43.6 מיליון שקל.

 

בהודעה שהגיש אתמול עו"ד מטרי, מיד לאחר מינויו כנאמן זמני לחברה, הוא ביקש לקבל לידיו את סמכויות הניהול בחברה. לדבריו "בנסיבות אלו", נכתב, "ניתן לקיים הקפאה מצומצמת וקצרת מועד בלבד, שיש להתחיל בביצועה באופן מיידי". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x