ביישובי עוטף עזה יחלקו לתושבים בתים כמעט בחינם
ראשי המועצות האזוריות בעוטף עזה מעוניינים לקדם תכנית לבניית כ-350 יחידות דיור ביישובים ובקיבוצים שמטרתה משיכת משפחות חדשות לאזור
תוכנית הסיוע ליישובי הדרום שאושרה אתמול בממשלה תעלה 1.3 מיליארד שקל בארבע השנים הקרובות, וכעת יש לשאול מה ייעשה בכסף. נכון לאתמול לא רצו בלשכת רה"מ לספק תשובות, שכן בימים אלה יושבים אנשיו של מנכ"ל המשרד הראל לוקר ומכינים תוכנית מפורטת שתחלק את הכסף בין יישובי עוטף עזה ושדרות, ותוצג לשרים בשבוע הבא.
- למרות הקיצוצים המתוכננים: אריאל מציע תוכנית לבנייה בעוטף עזה ב-650 מיליון שקל
- ההמלצה: החקלאים בעוטף עזה יקבלו סיוע בסך 244 מיליון שקל
- לפיד וסער יעבירו 50 מיליון שקל לעוטף עזה
נראה כי החלוקה המסתמנת תשאיר בידי המועצות האזוריות של עוטף עזה כ־500 מיליון שקל מתוך הסכום שהוקצה. אתמול בערב החלו דיוני ראשי המועצות בנוגע לשימוש שייעשה בכסף, וכבר כעת ברור שאחת התוכניות היא הקמת יחידות דיור ביישובי עוטף עזה שיסובסדו דרמטית על ידי המדינה. "חייבים להביא עכשיו ומיד כמה שיותר משפחות לפה. יש מי שחושב שצריך להציע דירות בחינם ולזה לא אסכים, אבל בהחלט ראוי שנקבע מענקים גבוהים להשתתפות בקניית בית ונמשוך לכאן אוכלוסייה", אומר ראש המועצה האזורית אשכול חיים ילין.
מדובר על בניית 300–400 יחידות דיור בתחומם של 23 או 24 יישובים, רובם המוחלט קיבוצים. תוכנית הסיוע הממשלתית מיועדת לחיזוק תשתיות ביטחוניות, עידוד צמיחה וחיזוק התיישבות.
מבדיקת "כלכליסט" עולה כי כ־200 מיליון שקל מתוך הסכום הכולל שהוקצה לתוכנית הסיוע יופנו למרכיבי ביטחון שונים ליישובי עוטף עזה.
כ־200 מיליון שקל נוספים יופנו לצורך הרחבת כביש 232 שמוביל מצומת סעד למעבר כרם שלום, ומהווה ציר תנועה מרכזי למשאיות הנוסעות למעבר הגבול. כ־300 מיליון שקל יועברו לשדרות. סכום נוסף, כפי הנראה כ־100 מיליון שקל, ישמש עבור "חוסן ורווחה" במועצות ויכלול הוצאות שונות, למשל הקמתו של מרכז מסחרי במועצה האזורית אשכול.
בידי המועצות האזוריות יישארו כ־500 מיליון שקל, וההחלטה כיצד לחלק אותם תתקבל על ידי ראשי הרשויות בשיתוף משרדי הממשלה, רשות מקרקעי ישראל והחטיבה להתיישבות.