המחוזי דחה את ערעור עמוס לוזון על גזר הדין בפרשת מתחם ירקונים
בראשית השנה גזר בימ"ש השלום קנס מצטבר של 15 מיליון שקל על לוזון ו-6 נוספים, לאחר שהורשעו בעבירות תכנון ובנייה בנוגע למתחם המסחר בפ"ת. השופטים: "המערערים טוענים שהקנס הוא חסר תקדים בהיקפו, אבל גם היקף הבנייה הבלתי חוקית והשימוש הבלתי חוקי, אף הם חסרי תקדים"; השלום גם הוציא צו להפסקת השימוש במתחם שייכנס לתוקף ביולי 2015 וצו הריסה לכ-2,000 מ"ר שיכנס לתוקף באפריל 2016
בית המשפט המחוזי מרכז דחה היום (א') את הערעור שהגישו 7 בעלי עסקים וחברות, בהם הבעלים של קבוצת הכדורגל מכבי פתח תקווה, עמוס לוזון, על גזר הדין שהוטל עליהם בעקבות הרשעתם בעבירות תכנון ובנייה ובהפעלת מתחם פאוור סנטר ירוקנים שבפתח תקווה על שטח חקלאי ללא היתר. בפסק הדין נקבע כי הקנס שהוטל על הנאשמים, 15 מיליון שקל במצטבר, יוותר על כנו.
קראו עוד בכלכליסט:
- עמוס לוזון במגעים לרכוש את בית"ר עם אלי טביב
- קנס מצטבר של 15 מיליון שקל הוטל על בעלי פאואר סנטר בפתח תקווה
- עמוס לוזון הורשע בעבירות בנייה ופאואר סנטר פ"ת ייסגר
בינואר האחרון גזר שופט בית משפט השלום בכפר סבא מיכאל קרשן קנס מצטבר של 15 מיליון שקל על הנאשמים, בהם לוזון, אפרים מאיר, לוי שטרית וחברות שבבעלותם, לאחר שהורשעו בעבירות תכנון ובנייה בנוגע למתחם המסחר בפתח תקווה. הרשעתם של המעורבים התבססה על כתב אישום שהוגש 7 שנים קודם לכן ובמסגרת הסדר טיעון שבמסגרתו הודו בעבירות ובהפעלת המתחם ללא היתרים.
לצד קנסות כבדים על כלל המורשעים בפרשה, המצטברים לסכום של 15 מיליון שקל, הוציא בית המשפט צו להפסקת השימוש במתחם שעתיד להיכנס לתוקפו ביולי 2015 וצו הריסה לכ-2,000 מ"ר שייכנס לתוקף באפריל 2016. הנאשמים ערערו על גזר הדין ועל גובה הקנס התקדימי אולם לא הצווים.
מתחם ירקונים בפתח תקווה צילום: אריאל בשור
שופטי בית המשפט המחוזי מרכז, הנשיא אברהם טל, זהבה בוסתן וד"ר שמואל בורנשטיין, דחו את הערעור ואת טענת הנאשמים לאכיפה בררנית ולחוסר מידתיות בהיקף הקנס שהושת עליהם. "המערערים", כך לפי פסק הדין, "טוענים כי הקנס שהוטל עליהם הוא חסר תקדים בהיקפו. על כך יש להשיב כי באותה מידה היקף הבנייה הבלתי חוקית והשימוש הבלתי חוקי, אף הם חסרי תקדים. מדובר במבנה מסחרי שנבנה על פי היתרים שלא כדין בשטח עצום של כ-12,500 מ"ר וכן בשימוש ללא היתר כדין שהחל בשנת 1998, עם סיום הקמת המבנה, וממשיך עד עצם היום הזה. כהיקפו העצום של המבנה, כך היקפה העצום של טובת ההנאה שהפיקו המערערים ממעשיהם, דהיינו, נכס בשווי של למעלה מ-100 מיליון שקל".
לפי פסק הדין, אין במקרה זה נסיבות מיוחדות או חריגות המצדיקות את התערבות בית המשפט המחוזי בגזר הדין שניתן בעניינם של המעורבים וכי סכום הקנס מצוי בתחום הטווח עליו הוסכם במסגרת הסדר הטיעון "גם אם הוא מצוי בקצהו העליון של הטווח".
"לאור חומרת העבירות", נכתב עוד, "כמו גם לאור קביעת בית המשפט כי הקנס שראוי היה להטיל על המערערים גבוה עשרות מונים מהקנס שהוטל בפועל, נמצאנו למדים כי קנס זה, לא רק שאינו מצוי בקצה העליון, או אפילו ברף העליון, של מתחם הענישה, אלא מתקרב יותר לרף התחתון, ואף מטעם זה אין כל מקום להתערבותנו בשיעורו".