$
בארץ

אחרי ההאטה בצמיחה, גם האינפלציה הצפויה מתבססת סביב נקודת שפל

האינפלציה הצפויה במשק ל- 12 החודשים הבאים הסתכמה ב- 1.1% בלבד, בדומה לזו שנרשמה בחודש הקודם. אינפלציה צפויה נמוכה מזו נרשמה במשק לפני יותר מחמש שנים בעיצומו של המשבר הכלכלי

אמנון אטד 11:1817.09.14

יום אחד בלבד אחרי שהלמ"ס דיווחה שהמשק צמח ברבעון השני של השנה רק בשיעור שנתי של 1.5%, מפרסם היום (ד') בנק ישראל נתון משלו, המעיד גם הוא על האטה בפעילות הכלכלית במשק. ביומיים שעברו מאז פרסום המדד השלילי של חודש אוגוסט (מינוס 0.1%) הסתכמה האינפלציה הצפויה במשק ל- 12 החודשים הבאים ב- 1.1% בלבד, בדומה לזו שנרשמה בחודש הקודם. אינפלציה צפויה נמוכה מזו נרשמה לאחרונה במשק הישראלי לפני יותר מחמש שנים, בחודש מרץ 2009 בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי. את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של הוועדה המוניטרית בבנק ישראל, מחשבים כלכלני הבנק כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: בלומברג

 

מהנתונים החודשיים שמפרסם היום בנק ישראל מתברר עוד כי גם על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, מסתכמת כעת האינפלציה הצפויה בשיעור זהה של 1.1%. יחד עם זאת, נתון זה נחשב למעט בעייתי ולהרבה פחות אמין, והוועדה המוניטרית של בנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.

 

שלשום דיווחה הלמ"ס כי בעקבות המדד השלילי של אוגוסט, האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אוגוסט 2014 לעומת מדד אוגוסט 2013) משקפת כעת למעשה יציבות מחירים מוחלטת (0% אינפלציה). כתוצאה מכך, סביבת האינפלציה, שהיא נתון המשקלל גם את האינפלציה בפועל וגם את האינפלציה הצפויה, נמוכה כעת בהרבה ממרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).

 

אולם המדד השלישי של אוגוסט והתבססות האינפלציה בפועל מתחת לגבול התחתון של היעד השנתי שקבעה הממשלה לא צפויים ככל הנראה להשפיע הפעם על החלטת הריבית לחודש אוקטובר. ההערכה היא שחברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יחליטו בסוף החודש להשאיר את הריבית לחודש הבא ללא שינוי, ברמה של 0.25%. זאת לאחר שבחודשיים האחרונים ביצע כבר בנק ישראל שתי הפחתות ריבית רצופות, בשיעור כולל של 0.5%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x