רב בריח רכשה את מפעלי עץ כרמיאל ב-17 מיליון שקל
מפעלי עץ כרמיאל נקלעה להקפאת הליכים לפני כחודשיים; הצעת רב בריח גברה על ההצעה המתחרה - חברת אשגב, בסך 15 מיליון שקל
חברת רב בריח שבבעלות ובניהול איש העסקים שמואל דונרשטיין, רכשה את חברת מפעלי עץ כרמיאל, החברה האם של Open-Gallery. לפני כחודשיים נכנסה מפעלי עץ להקפאת הליכים לאחר שצברה חובות בגובה של 77 מיליון שקל. החברה שאפה לשמר את פעילותה ולנסות להימכר כעסק חי. היום קיבל בית המשפט את הצעת רב בריח לרכוש את החברה ב-17 מיליון שקל.
- מנכ"ל רב בריח אופטימי: "האווירה בטורקיה הפכה חיובית"
- המנהלים המיוחדים של רב בריח דורשים מהבעלים 65 מיליון שקל
- ועדת ביקורת למנהלים המיוחדים ברב־בריח
הצעתו של דונרשטיין ורב בריח גברה על ההצעה המתחרה - של חברת אשגב בבעלות איש העסקים מוטי אשגב מכרמיאל, ושותפו אביאל כהן - בעל חברה למתכות. הצעתם המשותפת עמדה על 15 מיליון שקל, ולא כללה התחייבות לקלוט עובדים.
השופט אילן שילה התייחס בהחלטתו להתחייבותו של דונרשטיין: "ברור כי העסקתם של העובדים עמדה בראש מעיינם של הנאמן ושל בית המשפט, וההבטחה הייתה תנאי יסודי למכר".
מפעלי עץ כרמיאל הייתה עד היום בבעלות חברת מזונייט ישראל, חברת בת של מזונייט העולמית המאוגדת בדלוואר ארה"ב, ובסיסה בקנדה. מפעלי עץ עוסקת בייצור דלתות פנים וחוץ מעץ. החברה מעסיקה כ־170 עובדים, מתוכם 80 עובדים במפעל בכרמיאל, 60 עובדים במפעל באשקלון ו־30 באולמות התצוגה, מרכז הלוגיסטיקה וההפצה (ראשל"צ) ובהנהלת החברה. רב בריח מתחייבת לקלוט במסגרת רכישת החברה כ-100 מהעובדים.
לרב בריח היסטוריה ארוכה עם מפעלי עץ כרמל. דונרשטיין עצמו ניהל את מפעלי עץ בטרם פרש יחד עם חברי הנהלה בכירים נוספים, ורכש את "רב בריח" ב-2008, כאשר רב בריח הייתה על סף פשיטת רגל.
הצעד הוביל להליכים משפטיים רבים שחלקם עדיין תלויים ועומדים. מפעלי עץ טענו ל"קנוניה" שבה העובדים הבכירים בחברה רוקנו אותה מנכסיה, לקחו הלוואות שלא כדין מקופת החברה, והעבירו את הנכסים לחברת רב בריח אותה רכשו בין היתר תוך שימוש בכספי החברה. בנוסף טענה מפעלי עץ להפרת תניית אי-התחרות שחתם דונרשטיין, להפרת הסכמי העבודה, חובת הסודיות וחובת תום הלב שחבו העובדים הבכירים לחברה שהעסיקה אותם. רק לפני כשלושה חודשים דחה בית הדין האזורי לעבודה בחיפה את בקשת דונרשטיין ורב בריח למחיקת אחד ההליכים וקבע מועדים להגשת תצהירים. לאור רכישתה של "מפעלי עץ כרמל" על ידי "רב בריח" גורם המעורב בתביעה העריך שהיא תגיע לסיומה בקרוב מאד.
מאז שנרכשה רב בריח על ידי דונרשטיין, מצבה הלך והשתפר – החברה שילשה את מחזור המכירות שלה שעומד על כ-300 מיליון שקל מכירות בשנה, החלה לייצא ליותר מ-20 מדינות, והגדילה את מצבת העובדים מ-160 ל-610. רב בריח מקווה כי הרכישה של מפעלי עץ תיצור סינרגיה בין פעילותה בתחום דלתות הביטחון לבין הפעילות של מפעלי עץ כרמיאל בתחום דלתות העץ.
"בית המשפט אישר את ההצעה שלנו על פני ההצעה האחרת, בראש ובראשונה בגלל הדאגה שלו לתעסוקה העתידית של העובדים, אמר דונרשטיין ל"כלכליסט". "בשש השנים האחרונות החברה לא נוהלה כמו שצריך, על ידי מנהלים לא מקצועיים שכל הדאגה שלהם הייתה לעצמם ולא לדרך, והם הביאו את זה לאן שהביאו את זה. אני קניתי את מפעלי עץ כרמיאל ב-1998, ועזבתי בכרך ב-2007-2006, ולצערי מאז שעזבתי החברה הזאת יצרה ערך שלילי למוניטין שלה והפסידה הרבה מאד כסף, עד שמזונייט הרימו ידיים ועזבו. אנחנו נקלוט לפחות 100 עובדים. אף עובד שרוצה לעבוד, ומוכן לעבוד – לא ילך הבייתה. תמיד נמצא לאנשים מקום עבודה".