$
בארץ

מנכ"ל רב בריח אופטימי: "האווירה בטורקיה הפכה חיובית"

שמואל דונרשטיין צופה כי היקף העסקים עם טורקיה יגדל בזכות התחממות היחסים: "הלקוחות היו בהיסטריה בשנים האחרונות, הקפידו שלא להציג את הסחורה כישראלית"

הדר קנה 12:5324.03.13
"בשלוש השנים האחרונות התעשייה הישראלית קיבלה כתף קרה מטורקיה, זה פחות התבטא בהיקף העסקים כמו בקשיים רגולטורים שהעמידו בפנינו ואיסור לזהות מוצרים עם ישראל. אני מאמין שעכשיו, כשנחזור ליחסים נורמליים - זה ישתנה וגם היקף העסקים יגדל", כך אמר ל"כלכליסט" שמואל דונרשטיין, הבעלים והמנכ"ל של רב בריח.

רב בריח מנהלת יחסים עסקיים עם טורקיה במשך מעל ל-20 שנה. לדברי דונרשטיין היקף העסקים דווקא גדל בשנים האחרונות בהדרגה, כך לדוגמה החברה כבר חתמה על חוזה למכירות לטורקיה בהיקף של 11.2 מיליון שקל השנה, לעומת 5 מיליון שקל לפני שנה ו-3 מיליון שקל לפני שנתיים.

 

דונרשטיין מאמין כי ההיקף עוד צפוי לגדול: "הלקוחות היו בהיסטריה בשלוש השנים האחרונות, הקפידו שלא להציג את הסחורה כישראלית. כך למשל בתחום הצילנדרים דאגנו להסוות את השם לשם של חברה טורקית וקראנו לחברה ראמה (RAMA) עכשיו נוכל להחליף את השם לחברה ישראלית. דיברתי כבר הבוקר עם המשרד שלנו בטורקיה ושמעתי שהאווירה הפכה חיובית. זה קרה בשנייה. טורקיה נמצאת כרגע בתור זהב מבחינת בנייה, ולדעתי זה יעזור לנו להרחיב ולפתח את העסקים איתה".

 

 מפעל של רב בריח מפעל של רב בריח צילום: שרון בנטוב

 

טורקיה היא שותפה חשובה של ישראל ביחסי סחר. על פי נתוני מכון הייצוא, בשנת 2012 היתה טורקיה שותפת הסחר השביעית בגודלה של ישראל.

 

דורנשטיין סבור כי סיום הסכסוך יעזור לא רק לחברה שלו, אלא לכל התעשייה: "סיום הסכסוך פותח דלת נוספת לשוק הישראלי כולו ליזום שיתופי פעולה ולהרחיב את מעגל הייצוא שלו. טורקיה גם משמשת כשער לארצות נוספות במזרח התיכון שאין לנו איתן יחסים דיפלומטיים טובים, ואני מאמין שעכשיו כולם ירוויחו מזה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x