רופאי הדסה הכריזו על סכסוך עבודה
בעוד שבועיים יוכלו הרופאים לנקוט בעיצומים; העילה: מבוי סתום במו"מ על פיטורי ופרישת 30 רופאים; מנהל חדר המיון התפטר
ארבעה חודשים לתוך תוכנית ההבראה של בית החולים הדסה והרוחות עוד לא נרגעו במתיחות שבין הרופאים להנהלה. היום הכריזה ההסתדרות הרפואית על סכסוך עבודה בבית החולים שיאפשר לרופאים לנקוט בעיצומים בתוך שבועיים. עילת הסכסוך היא מבוי סתום בשיחות בין ועדי הרופאים להנהלה על פיטורים ופרישה של 30 רופאים בעקבות תכנית ההבראה. עד כה, גם בלי עיצומים, נדחו בחודש האחרון שתי השתלות בבית החולים עקב אי הסכמה בין הרופאים להנהלה על זהות המנתחים. מוקדם יותר היום התפטר רופא נוסף בהדסה, ד"ר עבד אל עזיז דראושה, מנהל חדר המיון בבית החולים, ככל הנראה על רקע המתיחות.
בשבוע שעבר קבע בית המשפט המחוזי בירושלים כי הנהלת הדסה צודקת באופן בו היא מחשבת את הקיצוץ בהוצאות השכר על רופאים בסך 15 מיליון שקל כפי שנקבע בתכנית ההבראה. לטענת הרופאים, על הנהלת הדסה לחשב את החיסכון בשכר החל מינואר השנה וכך לכלול רופאים שכבר פרשו, בעוד לטענת הנהלת הדסה יש לחשב זאת החל מיוני, וכך בעצם לאפשר לה לפטר או לעודד פרישה מרצון של רופאים נוספים.
עם זאת, ועדי הרופאים דורשים כי במידה ורופאים יפוטרו על ההנהלה לעשות זאת באמצעות מנגנון משותף עליו סוכם עם המנכ"ל הקודם של בית החולים, אביגדור קפלן. לדברי הנהלת הדסה, המסמך ששלח קפלן אינו מחייב שכן הוא אינו חלק מתכנית ההבראה.
מהנהלת הדסה נמסר כי "עסקינן בניסיון נואל חסר תום לב של ההסתדרות הרפואית לפתוח את הסדר הנושים ולהתערב בניהול בית החולים. הנהלת הדסה והדירקטוריון, מחויבים לתנאי והוראות הסדר ההבראה
במקום לסייע להנהלה לפרופ' תמר פרץ מ"מ המנכ"ל, להוציא לפועל את המתחייב מהסדר ההבראה. דווקא ועדי הרופאים הבכירים בחרו להכשיל את הסדר ההבראה מטעמים המקבלים ביטוי בהליכים המשפטיים אשר הוגשו שכל טענותיו נדחו אחת לאחת על ידי בית המשפט המחוזי . זאת אף מבלי שהדסה נדרשה לענות כלל לעתירה, בגין הטענות חסרות הבסיס אשר נטענו על ידם בפני בית המשפט . בדרך של הפוסל במומו פוסל, עתה הם ממשיכים לאחוז באותם טענות גם לאחר שבית המשפט דחה את עתירתם והכריזו על סכסוך עבודה".