"הבנקאי ב-UBS אמר לישראלים, 'חבר'ה, אל תדווחו ואל תהיו פראיירים'"
חוקרי רשות המסים טוענים כי בידיהם ראיות לכך שהבנקאי שנעצר במסגרת הפרשה, סייע לעשרות הישראלים להתחמק מתשלום מס. עורכת דינו: "מעצרו כמעט גרם לתקרית דיפלומטית בין ישראל לשוויץ". חוקרי הרשות צפויים לבצע מעצרים נוספים
לטענת הרשות, בחשבונות שאותרו יש מאות מיליוני יורו שחייבים בתשלומי מס בישראל. מדובר ב"חשבונות מספר" - חשבונות שאינם נושאים שם אלא מספר בלבד, כדי להקשות על זיהוי בעל החשבון. במהלך חקירתו ברשות המסים של הבנקאי, הציגו לו החוקרים ראיות לכאורה לכך שייעץ ללקוחותיו הישראלים לא לדווח על חשבונות המספר לרשות המסים. זאת כדי לא לשלם מס על הכספים שנמצאים בהם.
"הוא לא יודע מה הלקוחות שלו מדווחים בארץ", טענה אתמול עורכת דינו של היועץ, שרון פישמן, במהלך הדיון. "נכון, הוא מסייע להם להרוויח כסף, אבל אם הם אמורים לדווח (על החשבון בישראל, ת"ג וע"ג) זה לא מעניינו של הלקוח ולא נוגע אליו. הוא לא רואה חשבון שלהם, ולא יועץ המס שלהם. הוא אדם שנעצר מעצר שווא על לא עוול בכפו, בניסיון של רשות המסים לדלות מידע לגבי חשבונות של ישראלים בחו"ל".
לטענתה של עו"ד פישמן בדיון, מעצרו של היועץ כמעט הוביל לתקרית דיפלומטית בין ישראל לשוויץ, שבגינה יצא ראש רשות המסים, משה אשר, לחו"ל כדי "להרגיע את הרוחות". לטענת עו"ד פישמן, לשעבר יועצת משפטית ותובעת ברשות המסים, "ניסו להוציא מהיועץ נתונים. הדרך הפרוצדוראלית לקבל מידע על חשבונות של ישראלים בבנק בשוויץ היא דרך אמנה וצריך הסכמה. צריך לפנות לממשלת שוויץ שפונה לבנקים. מה שקרה כאן שניסו לקבל מידע ולא הצליחו, כי חלה על הלקוח שלי סודיות כלפי עבודתו ולקוחותיו. אם היה מוסר להם את המידע, זו היתה עבירה פלילית במקום מושבו - שוויץ".
ברשות המסים מסרו בתגובה כי אשר אמנם טס לשוויץ באוקטובר כדי להיפגש עם בנקאים, אך נושא החקירה לא עלה בפגישות. מטרת הפגישה, לדברי הרשות, היתה בעניין נוהל גילוי מרצון שהיא מפעילה. הנוהל מאפשר לישראלים לחשוף כספים חייבים במס שעליהם לא הצהירו בעבר, על מנת להגיע להסדר כספי שימנע פתיחת הליכים פליליים נגדם.
בUBS סירבו להתייחס.