$
בארץ

מוזילים את הקניות באינטרנט: הפטור ממכס על יבוא אישי הוגדל ל-500 דולר

שר האוצר, יאיר לפיד, חתם על צו הפוטר לחלוטין מתשלום מכס את המוצרים המיובאים ביבוא אישי, שמחירם אינו עולה על 500 דולר. עד עתה, תקרת הפטור עמדה על 325 דולר

דוד רפאלי 11:3111.11.14

שר האוצר, יאיר לפיד, חתם אמש על צו הפוטר מתשלום מכס מוצרים המיובאים ביבוא אישי, שמחירם אינו עולה על 500 דולר. עד היום תקרת הפטור עמדה על 325 דולר – תקרה אשר קבע שר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, בינואר 2012.

 

בין המוצרים שייהנו מהפטור מוצרי הלבשה וטקסטיל ששיעור המכס עליהם הוא 6%, מוצרי הנעלה ששיעור המכס עליהם הוא 12% ומוצרי קוסמטיקה וטואלטיקה ששיעור המכס עליהם הוא 12%. כמו כן הפטור יחול על מוצרים נוספים, כגון: אוהלים, בריכות שחיה לילדים, הליכונים, וילונות, כלי מיטה, מפות שולחן, מגבות, מזגני אוויר, , מקפיאים ומקררים (מסוימים), משחקי טלוויזיה, משחקי שולחן, קונסולות משחקי וידיאו, רהיטים מעץ או ממתכת, רהיטים מפלסטיק, שטיחים, שמיכות, תנורי בישול ועוד. הפטור לא יחול על מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים.

 

שר האוצר יאיר לפיד שר האוצר יאיר לפיד צילום: עומר מסינגר

 

הפטור יינתן לייבוא אישי של חבילות במשלוחי דואר ואוויר, המיועדים לשימוש עצמי בלבד. הצו ייכנס לתוקף עם פרסומו ברשומות בימים הקרובים. המשמעות הכספית של צעד זה היא ויתור של אוצר המדינה על הכנסות של כ-4 מיליון שקל בשנה.

 

אדם פרטי המבקש לייבא מוצר באופן אישי (באמצעות האינטרנט, למשל) – יכול לעשות זאת בתנאי שלא מדובר במוצרים שאסורים בייבוא, ושהמוצרים אינם דורשים אישור מיוחד של הרשויות השונות (משרדי הממשלה, מכון התקנים וכו').

 

פריטים שמחירם הוא עד 75 דולר אינם חייבים כלל במיסים (מע"מ, מכס, ומסי קנייה). פריטים שמחירם בין 75 דולר ל-500 דולר – יהיו חייבים במע"מ וכן במסי קנייה (אם חלים עליהם), אך לא במכס – (לפני הצו החדש, התקרה עמדה על 325 דולר). פריטים שמחירם בין 500 דולר ל-1,000 דולר יהיו חייבים בכלל המסים. פריטים שמחירם מעל 1,000 דולר מחויבים בכל המיסים בשיעורים שחייב בהן יבואן מסחרי.

 

עד 75 דולר – פטור מכל המיסים

 

75-500 דולר – פטור ממכס, חייב במע"מ, ובמסי קנייה (אם חלים)

 

מעל 500 דולר – חלים כל מסי הייבוא

 

בנוסף למסי הייבוא, קיימות גם עלויות שחרור. ככל שמדובר בפריטים שמחירם הוא עד 75 דולר, והינם פטורים מכלל המיסים, הרוכש יאלץ להוסיף כ-35 שקלים עמלת שחרור באמצעות רשות הדואר במקרה של משלוח אקספרס (EMS). כאשר מדובר בפריטים שמחירם מעל 75 דולר, עלות השחרור עולה. ישנם גם נותני שירותי בלדרות המטפלים בשחרור החבילות בעלויות משתנות.

 

עלויות ההובלה אינן נחשבות לצורך חישוב גובה המסים, אך המסים חלים עליהם. לדוגמה – מוצר שעולה 490 דולר, אך דמי ההובלה שלו הם 20 דולר – לא יהיה חייב במכס, אך דמי ההובלה יחויבו גם במע"מ. לרוכשים החושבים לפצל את הקנייה על מנת להימנע מתשלום המסים כדאי להיזהר – שתי חבילות או יותר שיישלחו מאותו ספק לאותו לקוח בהפרש של עד 72 שעות, ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ומסי הייבוא יחושבו לפי ערכם הכולל של כל הטובין יחד.

 

לעמדת רשות המסים צעד זה נועד להיטיב עם הצרכנים הבודדים, המייבאים מוצרים ביבוא אישי ולהפחית את יוקר המחיה בישראל, תוך מינוף יתרונותיה של רשת האינטרנט כדי להתגבר על חסמים ולעודד תחרותיות.

 

שר האוצר, יאיר לפיד: "במאבק ביוקר המחיה אנחנו מסתכלים גם אל העתיד ולכן יצאנו היום בבשורה לטובת הצרכנים שעושים קניות באינטרנט ואישרנו העלאה של הפטור המלא מתשלום מכס ליבוא מוצרים דרך הרשת. זהו צעד נוסף שמצטרף למאמץ שאנחנו מובילים להורדת יוקר המחייה באמצעות הורדת מחירים ועידוד התחרות במשק."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x