$
מחפשי עבודה

חופשת עבודה - הטרנד הבא בעולם התעסוקה?

מוצאים את עצמכם במהלך החופשה מחוברים כל הזמן למייל ומתוסכלים מכך שאינכם מבלים עם המשפחה? במקום לוותר על הנופש, יותר ויותר עובדים פשוט יוצאים לחופשה כדי לעבוד

מעין מנלה 22:0320.11.14
כבולים למשרד, לא מתנתקים מהמיילים, זמינים 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע ולא יוצאים לחופשות. שוק העבודה משתנה ועובדים רבים לא יכולים או חוששים להתנתק מהעבודה ולצאת לחופשה ארוכה. גם כשכבר יוצאים לנופש, עובדים רבים מוצאים עצמם מחוברים למשרד ומתוסכלים מכך שאינם מצליחים באמת להירגע או לבלות אם המשפחה. מצד שני, אותה הטכנולוגיה שמאפשרת לעובדים להיות זמינים כל העת גם מאפשרת להם לעבוד מכל מקום שיש בו חיבור לאינטרנט. כאן נכנס לתמונה הטרנד החדש בעולם העבודה - חופשת עבודה (Workation).
הכוונה אינה רק לבדוק את המיילים במהלך החופשה או להצטרף לשיחות ועידה, אלא לצאת עם המשפחה, או לבד, לחופשה ארוכה ובמהלכה לעבוד במשך 8 שעות בכל יום - ולנפוש בזמן הנותר. להקדיש מספר ימים לעבודה ובשאר הזמן לראות אתרי תיירות או סתם לנוח. ההגדרה שמעניק המילון האורבני (Urban Dictionary) האינטרנטי למונח 'חופשת עבודה' היא: "כל פעם שבה שאתם מביאים עימכם חומר מהעבודה, מחשב נייד, ניירת או אף מנהלים פגישות על מנת 'להישאר מעודכנים' בעת שבעצם אתם אמורים להיות בחופשה", אך לא לכך הכוונה. בחופשת עבודה אמיתית החופשה משולבת עם עבודה באופן קבוע מראש, ענייני העבודה לא 'נוחתים' עליכם במפתיע ואינם הורסים את הכיף.

  

אין חוק נגד זה שיהיה כיף בעבודה אין חוק נגד זה שיהיה כיף בעבודה צילום: שאטרסטוק

 

למעשה, בגרסתה האופטימלית, חופשת עבודה מאפשרת לעובדים לטייל למקומות חדשים וליהנות עם יקיריהם מבלי להתפשר על הקריירה. עושים את אותה העבודה כמו במשרד, רק במקום חדש ואולי אף אקזוטי. כך, מדובר במצב בו שני הצדדים מרוויחים. מצד אחד, העובדים יכולים לטייל יותר, לשבור שגרה ליותר משבוע-שבועיים בשנה, כפי שעושים רובנו. מצד שני, המעסיקים לא צריכים להסתדר בלי העובד למשך כל תקופת החופשה.

 

 

מבחינת העובד, יציאה לחופשת עבודה יכולה להפוך את העבודה לכיפית יותר, ואותו ליצירתי יותר. עצם השהייה במקום חדש נותנת פרספקטיבה חדשה על הדברים, מעודדת יצירתיות ועשויה אף להוריד את הלחץ. פרילנסרים ויזמים כבר שנים יוצאים לחופשות עבודה אך הטכנולוגיה מאפשרת ליותר ויותר עובדים שכירים גם כן לשלב בין עבודה לחופש. בעקבות כך, בתי מלון ואתרי נופש במקומות כמו סן פרנסיסקו, מקסיקו וסין, מדווחים על עלייה בהזמנות לחדרים גדולים יותר (למשפחות). התופעה נפוצה יותר בתעשיות בהן קל לעובדים לעבוד מרחוק, כמו בהייטק, אך מתרחבת גם לתחומים כמו ייעוץ, מדיה דיגיטלית ופיננסים.

 

 

ריצ'ארד ברנסון הכריז לפני כחודשיים על מדיניות החופשות של וירג'ין שלפיה לעובדים מותר לצאת לחופשות ללא הגבלה, מבלי לבקש אישור מראש, או לעקוב אחר הימים שאינם נמצאים במשרד. התנאי שמציבים בוירג'ין לעובדים הוא – שהיעדרותם לא תפגע בעסק, או בקריירה שלהם. המדיניות הזאת מייצגת גישה של מעסיקים שמאמינים שהעובדים הם מבוגרים אחראים אשר יכולים להחליט לבד מתי לצאת לחופשה, ומתי נוכחותם במשרד נחוצה, כאשר הדבר היחיד שמשנה זה - שהעבודה מתבצעת.

 

אין חוק נגד זה שהעבודה תהיה גם מהנה, זה אף עשוי לשפר את איכותה. למעשה, יש חברות שאף אימצו בעצמן את חופשת העבודה כמדיניות ומוציאות את העובדים באופן מאורגן לחופשה שכזו. כך, בחברת העיצוב המקוון Fresh Tilled Soil יש כבר שנתיים מדיניות של הענקת חופשת עבודה בתשלום לעובדים מצטיינים. אותם עובדים נשלחים על חשבון החברה למקומות כמו קוסטה ריקה או הרפובליקה הדומיניקאנית. הדרישה היחידה שמצביה החברה - העובדים חייבים לעשות את אותה העבודה שהיו עושים במשרד, ולאחר מכן ליהנות כמה שיותר אחרי שעות העבודה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x