ניצחון לעובדי מפעל הברום של כיל: בוטלו מכתבי הפיטורים
הביטול - לאחר שבית הדין הודיע כי שליחת מכתבי הפיטורים במהלך מו"מ בין העובדים להנהלה, מהווה חוסר תום לב; הצדדים יקיימו מו"מ אינטנסיבי במשך חודש
ניצחון לעובדי כיל: בעקבות המלצת בית הדין לעבודה בבאר שבע ההנהלה והעובדים סיכמו על ביטול מכתבי הפיטורים ששלחה ההנהלה לכ-144 עובדים של מפעלי הברום.
- החל הליך הפיטורים בכיל: זימון לשימוע ל-144 עובדי מפעל הברום
- כיל מוכרת את הנדסת התפלה - מעריכה את החברה במיליארד דולר
- כיל: כ-600 עובדים יפוטרו במהלך 3 השנים הקרובות
השופטת יעל אנגלברג-שהם הודיעה לחברה כי שליחת מכתבי הפיטורים באמצע קיומו של מו"מ בין העובדים להנהלה היא
חוסר תום לב מבחינת ההנהלה, וכי אם ההנהלה לא תבטל את המכתבים בעצמה, היא תעשה כן.
כתוצאה מכך יצאו הצדדים למו"מ, והסכימו על ביטול המכתבים. בנוסף הסכימו העובדים וההנהלה לשבת למו"מ אינטנסיבי במשך כחודש, במהלכו לא ינקטו העובדים בצעדים ארגוניים. בית הדין אימץ פשרה זו.
עם זאת – הנהלת כיל טוענת כי ההחלטה אינה רק לרעתה – וכי השופטת גם חייבה את הוועד לשבת למו"מ מוגבל בזמן מול ההנהלה.
כיל שלחה בשבוע שעבר מכתבי פיטורים לכ-144 עובדים במפעלי הברום, על רקע תוכנית התייעלות של החברה.
דירקטוריון החברה הנחה את ההנהלה כבר באוגוסט לגבש תוכנית התייעלות המיועדת לשפר את הרווחיות של פעילות תרכובות הברום, נוכח הירידה המתמשכת ברווחיות – בין היתר לאור הירידה בביקוש למעכבי הבעירה. בכיל מצפים לצמצם את עובדי מפעלי הברום בכ-300 עובדים מבין כ-1,200 המועסקים במפעל בצורה ישירה ועקיפה, מתוך צמצום כולל של כ-600 עובדים בכלל מפעלי החברה.
אבנר בן סניור יו"ר ועד תרכובות ברום מסר בתגובה: "אני מברכים על החלטת השופטת אנגלברג שוהם. ועד עובדי תרכובות ברום אינו נגד התייעלות, אלא נגד הכוונה לפטר באופן שרירותי חד צדדי, אגרסיבי ומיידי עובדים תוך פגיעה אפשרית במפעל, בבטיחות ובאיכות הסביבה וזאת במטרה להפעיל לחץ על ממשלת ישראל בעקבות מסקנות וועדת ששינסקי. הוועד לא יאפשר להנהלת החברה להשתמש בציניות ברגשי העובדים ונהל את המשא ומתן על גבם. הסכמנו להפסיק את העיצומים ולנסות להגיע לסיכומים במשא ומתן".
תגובת כיל: "בית הדין הורה היום למועצת עובדי תרכובות ברום להפסיק כל העיצומים, לשוב מיד לעבודה מלאה ולנהל משא ומתן אינטנסיבי עם ההנהלה תוך שמירה על שקט תעשייתי מלא. במסגרת ההסכמות שהושגו באולם בית הדין, הסכימה הנהלת החברה, כמחווה של רצון טוב, לבטל לתקופת המו"מ את הודעותיה לעובדים. אנו מקווים שמסגרת הזמן שקצבה כבוד השופטת תדרבן את נציגות העובדים לשתף פעולה בהקדם למען הבראת החברה".