$
בארץ

OECD: הצמיחה בישראל ב-2015 - 3%, הפיחות בשקל יימשך

בארגון מציינים את ההאטה העולמית, את ייסוף השקל במחצית הראשונה של השנה ואת מבצע צוק איתן, כגורמים העיקריים שהאטו את הצמיחה במשק הישראלי ב-2014. להערכת כלכלני ה-OECD הגידול בהוצאות הממשלה, יתרמו לעלייה בתוצר בשנה הבאה

רן אברמסון 12:3025.11.14

בארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) מעריכים כי ההאטה בכלכלת ישראל היא זמנית בלבד וכי היא תשוב לצמוח בקצב של 3% ב-2015, וב-3.5% ב-2016. בארגון מעריכים כי השנה תצמח כלכלת ישראל בשיעור של 2.5%.

 

 

ב-OECD מציינים את ההאטה העולמית, את ייסוף השקל במחצית הראשונה של השנה ואת מבצע צוק איתן, כגורמים העיקריים שהאטו את הצמיחה במשק הישראלי ב-2014. באשר לשנה הבאה, הארגון מעריך כי מדיניות מוניטרית מרחיבה של בנק ישראל והגדלת הגירעון התקציבי, כלומר, הגידול בהוצאות הממשלה, יתרמו לעלייה בתוצר בשנה הבאה.

 

כלכלני הארגון מזהירים כי מדיניות מרחיבה של בנק ישראל עלולה להביא את שוק הנדל"ן הרותח גם כך למצב של התחממות יתר. כמו כן, מעריך הארגון שמגמת החלשות השקל מול הדולר תמשיך, ותחזק את היצוא, שההכנסות ממנו צפויות לעלות בשנה הבאה ב-5.1% לעומת השנה.

 

שר האוצר יאיר לפיד ומזכ"ל OECD אנחל גורייה (ארכיון) שר האוצר יאיר לפיד ומזכ"ל OECD אנחל גורייה (ארכיון) צילום: ארז ליכטפלד

 

שיעור האבטלה, להערכת הארגון, ימשיך להיות נמוך יחסית, ויגיע השנה ל-6.1% ובשנה הבאה ל-6.3%. האינפלציה בשנה הבאה תעמוד על 0%, ובשנה שלאחר מכן על 0.7%, כאשר ב-OECD תולים את השיעור הנמוך בירידה במחירי הסחורות.

 

הסכנה העיקרית למשק הישראלי, לפי ה-OECD, נובעת מאי הוודאות בכלכלה העולמית, ומהמצב הגיאו-פוליטי הנפיץ.

 

בארגון פרסמו תחזית פושרת ליתר המדינות החברות ולכלכלה העולמית. מבין הכלכלות המפותחות, בארגון מעריכים שאלו של ארה"ב ובריטניה יצמחו בקצב גבוה יחסית לעומת אירופה ויפן. במדינות המתפתחות, כלכלות סין, ברזיל ורוסיה ימשיכו להאט ואילו הכלכלות של הודו ואינדונזיה יצמחו בקצב גבוה. התוצר של כלכלת העולם צפוי לצמוח בשנה הבאה ב-3.7%, לעומת 3.3% השנה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x