$
בארץ

דיסקונט שוקל להרחיב את תוכנית פרישת העובדים

ל"כלכליסט" נודע כי הבנק, שהכריז באוגוסט על כוונה להביא לפרישת 250 עובדים, הגיע למכסה מוקדם מהצפוי

תומר ורון 20:1229.11.14

בנק דיסקונט שוקל בימים אלה להרחיב את תוכנית הפרישה המוקדמת של עובדיו, כך נודע ל"כלכליסט". הנהלת הבנק, שהכריזה באוגוסט על תוכנית אסטרטגית הכוללת פרישה מוקדמת של 250 עובדים, תפנה לדירקטוריון כדי לבחון קבלת אישור לתקציב פרישה של עשרות עובדים נוספים.

 

דיסקונט החל ליישם את תוכניתו האסטרטגית בסוף אוקטובר, כאשר עובדיו נפגשו עם נציגי חברת בנפיט ששכר הבנק כדי לקבל הצעות פרישה. בתוך חודש אחד השיג דיסקונט הסכמות מ־250 עובדים המעוניינים לפרוש, זאת אף שפרק הזמן שהקצה להגעה למכסה זו מסתיים באוגוסט 2015

 

בנק דיסקונט בנק דיסקונט צילום: יריב כץ

.

מאחר שהתהליך נגמר כאמור בתוך חודש אחד, עשרות עובדים נוספים שכבר קבעו פגישות עם נציגי בנפיט קיבלו ביום חמישי הודעה מיפית גריאני, ראש אגף משאבי אנוש ונכסים, שבה נכתב כי תקציב הפרישה המוקדמת שהקצה הבנק נוצל במלואו. גריאני הוסיפה כי הפגישות שנקבעו לעובדים יימשכו כמתוכנן. "בתקופה הקרובה תבחן הנהלת הבנק את האפשרויות השונות העומדות בפניה, לרבות הקצאת תקציב לטובת עובדים נוספים", כתבה גריאני בהודעה.

 

להצלחת יישום הפרישה המוקדמת יכולות להיות כמה סיבות. הראשונה היא כלכלית, שכן עובד שהסכים לקחת את חבילת הפרישה המוקדמת כמעט הכפיל את הסכום שצבר עד כה לגמלאות, זאת אף שמדובר בכאלה שנשארו להם מספר שנות עבודה. הפרישה המוקדמת עלתה לבנק כ־306 מיליון שקל, כך שבממוצע קיבל כל עובד חבילת פרישה בעלות 1.2 מיליון שקל.

 

"הבנק לא יכול לפטר אותנו, אז הוא מראה לנו את הדרך החוצה", אמר ל"כלכליסט" אחד העובדים הוותיקים.

 

ב-2011 זה לא הצליח

 

יישומה המהיר של התוכנית הפתיע את הנהלת הבנק. לשם השוואה, בשנת 2011 הכריז דיסקונט אז בניהולו של ראובן שפיגל על תוכנית התייעלות שאפתנית שכוללת פרישה מוקדמת של כ-500 עובדים. בדיסקונט אז הכריזו שעד סוף 2012 יסיים הבנק את יישומה של התוכנית. בפועל עד סוף 2013 פרשו מהבנק כ-356 עובדים ודיסקונט לא הצליח לעמוד ביעדיו.

 

הנהלת דיסקונט עבדה מאז כניסתה של טופילסקי לתפקיד בפברואר האחרון על תוכנית אסטרטגית רחבה שתתמודד עם הבעיה הגדולה ביותר של דיסקונט - סעיף ההוצאות. עדות לכך הוא יחס היעילות (ההוצאות התפעוליות מסך ההכנסות) שמציג דיסקונט בשנים האחרונות שהוא הגרוע ביותר במערכת ובתשעת החודשים הראשונים של 2014 עמד היחס על 78% וגם זה בנטרול ההוצאות החד פעמיות לצורך התוכנית. עלות התוכנית האסטרטגית ויישומה הוא כאמור 306 מיליון שקל, סכום שהתקזז עם שינוי אומדן שערכה הנהלת הבנק עבור עתודה לעובדים ועל כן ההפרשה שביצע הבנק היא 195 מיליון שקל.

 

כחלק מצעדי ההתייעלות, סגר דיסקונט בשבועות האחרונים באחרונה את סניפו בלונדון סגר את חטיבת משאבי האנוש ומיזג את פעילותה לחטיבות קיימות. כמו כן בוחן דיסקונט את המשך הפעילות בשוויץ ומנסה למכור את פעילותו באמריקה הליטינית. דיסקונט פרסם לפני כשבוע את דוחותיו לרבעון השלישי של 2014 וסך הכל דיווח על ירידה של 26% ברווח הנקי של תשעת החודשים הראשונים של השנה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת השוק הגיב בחיוב לצעדי ההתייעלות שנוקט דיסקונט והמניה עלתה בסוף יום המסחר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x