פרסום ראשון
שפיר, דניה סיבוס ושיכון ובינוי מתמודדות על בניית הרכבת התחתית בת"א
החברות ניגשו למכרז כריית המקטע התת קרקעי שישמש את ה"קו האדום" המחבר בין רחוב בן גוריון ברמת גן ועד לרחוב הרצל בתל אביב; מקטעי הרכבת הנוספים הם עיליים והמכרזים לבנייתם יצאו בנפרד
חברות שפיר הנדסה, שיכון ובינוי ודניה סיבוס מקבוצת אפריקה ישראל הן המתמודדות בפרויקט כריית המקטע התת-קרקעי בפרויקט הרכבת הקלה בתל אביב, כך נודע ל"כלכליסט".
- תקציב הרכבת הקלה בת"א שוב מתנפח
- הבת של שרת הקליטה מונתה למנהלת בנת"ע
- 5 חברות זרות ישתתפו במכרז לאספקת קרונות הרכבת הקלה בת"א
שפיר הנדסה ניגשה יחד עם חברה ג'לה האיטלקית, שיכון ובינוי יחד עם חברה סינית (CTG) ודניה סיבוס עם שותף צרפתי (וינפה). דניה סיבוס דיווחה בשעות הצהריים על ההגשה לבורסה, אולם היא לא ציינה מי המתמודדות הנוספות או עם מי היא ניגשה בפועל.
הרכבת הראשונה שאמורה לנוע בתל אביב ("הקו האדום") תעבור על תוואי של כ-23 ק"מ, שמחבר בין פ"ת דרך תל אביב ועד בת ים. המכרז שפורסם הוא רק עבור ביצוע העבודות בלב תל אביב , שהוא מקטע תחתי שאורכו כ-10 ק"מ. שאר תוואי הרכבת הקלה הוא עילי והמכרזים אליו יצאו בנפרד.
ההגשה הושלמה היום (ב') כאשר לפי הפרסומים של דניה סיבוס המכרז כולל הצעות לחיבור המקטע בין תחנת הרכבת שיחבר בין רחוב בן גוריון ברמת גן, מתחת לתל אביב ועד ליציאה המיועדת ברחוב הרצל בתל אביב.
העבודות כוללות כריית זוג מנהרות תת קרקעיות בשיטת TBM, כלומר: Tunnel Boring Machine, שהוא שימוש ב"בורג" מכני שחוצב בקרקע ומדפן במקביל את הדפנות. שפיר הנדסה הפעילה בורג כזה בפרויקט קו הרכבת החשמלית בין ת"א לירושלים. עוד כוללות העבודות בניית שש תחנות תת קרקעיות. זמן הביצוע נקבע ל-54 חודש (4.5 שנים מקבלת היתרי העבודה) כאשר על פי ההערכות עלות הבניה תנוע בין 3.5 ל-4.5 מיליארד שקל.
פרויקט הרכבת הקלה בתל אביב הולאם על ידי המדינה בסוף 2010. העלות המקורית של הפרויקט עמדה על 10.8 מיליארד שקל עם תאריך הפעלה שנקבע במקור לסוף 2017. מאז התעכבו העבודות ואילו החברה שמפקחת על הפרויקט, היא חברת נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים) החליפה את כל ההנהלה שלה ושידרגה את מוטת הניהול בכל התחומים.
לפי מבקר המדינה שפירא, שפרסם דו"ח על הנושא באוקטובר 2013, עלות הבנייה זינקה מאז ההלאמה לכ-17.3 מיליארד שקל ואילו מועד ההשקה זז לסוף שנת 2021. באופן אירוני, אפריקה ישראל, היא חברת האם של דניה סיבוס, החזיקה 20% בזכיין המקורי (MTS) בטרם הולאם הפרויקט.