החשבת הכללית: "לא משנה מה יהיו תוצאות המשבר הפוליטי - אנחנו ערוכים ומוכנים"
מיכל עבאדי בויאנג'ו אמרה את הדברים בכנס של האוצר על תקציב הביטחון וקבעה: "לטפל בהוצאות השכר של צה"ל דרך פיטורים של אנשי קבע זה לא מספיק. צריך לטפל גם במודל השכר שאינו מתאים לשוק העבודה המודרני והדינמי"
"לראשונה, שנתיים וחצי אחרי יישום החלטת הממשלה, אנו נמצאים בתום תהליך השקיפות ויש לנו מסמך מלא שמרכז את כל תשלום השכר בצה"ל", כך אמרה היום (ג') החשבת הכללית מיכל עבאדי-בויאנג'ו בכנס של אגף החשב הכללי במלון קראון פלזה ירושלים והוסיפה: "אנחנו סוף סוף נמצאים על בסיס נתונים אחיד עם משרד הביטחון".
- בניגוד לטענות שר הביטחון: צה"ל כבר קיבל תקציב מספק להעברת בסיסיו לדרום
- שכר הולם לחיילי החובה: צה"ל מנסה להקדים את בג"ץ
- "הביקורת שלי על ההיגיון הכלכלי של מערכת כיפת ברזל היתה מוטעית"
עבאדי בויאנג'ו אמרה את הדברים בבוקר שלאחר פיצוץ הפגישה בין נתניהו ללפיד שמבשרת ככל הנראה על הקדמת הבחירות. בנושא זה אמרה החשבת הכללית כי, "הדבר היחיד שאני יכולה להגיד על המצב הוא שלא משנה מה יהיו תוצאות המשבר הפוליטי אנחנו ערוכים ומוכנים כמו שהיינו בעבר".
עבאדי בויאנג'ו "הייתה תפיסה לא ריאלית בציבור, שמייד כשהאוצר ידע הכל הוא יוכל לשלוף המלצות, זו לא המציאות. אני חושבת שגם עכשיו אנחנו עוד לא מוכנים באופן מלא להבנה וקליטה של התקציב הצהלי."
עבאדי הסבירה כי הבעיה במודל השכר אינה רק בגמלאות אלא גם במבנה השכר עצמו. "מה ניתן לומר על מודל השכר בצה"ל? זה ידוע שתקציבי השכר והגמלאות מהווים חלק גדול בתקציב הביטחון. ברור שצריך לטפל גם בזה. בשיח הציבורי נוטים להדגיש את הנושא הפנסיוני. אני אומרת שצריך לטפל גם במודל השכר וגם במודל הפנסיה. מודל השכר יקבע בעוד כמה שנים את הפנסיה. דבר שני, מסבירים לנו כל הזמן שתקציבי הגמלאות קשיחים. אחרי לימוד ארוך של חוקת השכר בצה"ל שתקציבי השכר והגמלאות בצה"ל לא קשיחים. בצה"ל מחליטים יום יום על קידומים שמשפיעים על השכר ועל הגמלאות."
הצבא לא מבדיל מספיק בין חיילים קרביים ללא קרביים
"היום צה"ל קבע שיטפל בהוצאות שכר דרך פיטורים אנשי קבע, אני אומרת שזה לא מספיק. הצבא לא מבדיל מספיק בין חיילים קרביים ללא קרביים. הנתונים שראינו יותר דרמטיים ממה שפורסם עד כה בתקשורת. קידומי השכר בין הדרגות, הקפיצה בשכר לא כל כך הגיוני והדבר הכי גרוע שראינו במודל השכר בצהל שלראש אכ"א כמעט אין גמישות לתגמול מצויינות. גמישותו היא כמעט אפסית יחסית לתקציב השכר בצה"ל. אני לא חושבת שכך ניתן להשאיר את הטובים והמוצלחים בשירות הצבאי מודל השכר בצה"ל לא מתאים לשוק העבודה המודרני והדינמי. לאורך זמן, אם מדברים על התייעלות של תקציב הביטחון אי אפשר רק לצמצם בכח אדם".
החשבת הדגישה את מערכת היחסים הטובה שציינו שני הצדדים במהלך כל המבצע ואמרה כי "אנחנו לכל האירוע הזה הגענו בזכות יחסי אמון בלתי מתפשרים עם ראשי הביטחון, את זה נמשיך משום שזה הבסיס. "
נושא נוסף בו עסקה החשבת הוא החוב הממשלתי. "החשב הכללי הוא המנהל של קופת הממשלה. אחד האינדיקטורים הכי חשובים לחברות דירוג שמדרגות אותנו הוא יחס החוב תוצר. יחס החוב תוצר שלנו במגמת ירידה ובשנת 2013 עמד על 67.4%. מעטות המדינות שיחס החוב תוצר שלהן ירד בשנים האחרונות. ליפן, 200% חוב תוצר, אנגליה 96%, מתחתינו דנמרק שבדיה ושוויץ, באופן אבסולוטי יחס החוב תוצר שלנו לא גבוה. אולם יחסית למדינות הייחוס הוא גבוה שכן הממוצע בהן עומד על 49%. ב2015 מגמת הירידה יחס החוב תוצר צפויה להעצר ובשנתיים הקרובות לא יהיה שינוי משמעותי"
בנוגע להארכת כהונתה בשנה אמרה החשבת כי "אני מסרבת לראות את השירות הציבורי כמקום מסוכן, אם אני הולכת ישר עם הצוות האמין והמקצועי אני מאמינה שאצליח לצלוח גם את השנה הנוספת. "