בלעדי לכלכליסט
בנק ישראל ירחיב את ההשקעה במניות ליפן, דרום קוריאה והונג קונג
כיום משקיע בנק ישראל 8.3% מיתרות המט"ח שלו בארבעה שוקי מניות עיקריים - ארצות הברית, גרמניה, בריטניה וצרפת
בנק ישראל מרחיב את יעדי ההשקעות שלו במניות זרות, והחל בשנת 2015 הוא ישקיע חלק מכספי יתרות המט"ח שבניהולו גם בשוקי המניות של יפן, דרום קוריאה והונג קונג. בכל אחד משווקים אלה ישקיע הבנק עד 0.33% מסך יתרות המט"ח. כיום משקיע בנק ישראל 8.3% מיתרות המט"ח בארבעה שוקי מניות עיקריים, לפי הפירוט הבא: 5.6% בארצות הברית, 1.4% בגרמניה, 1.1% בבריטניה ו- 0.2% בצרפת.
- למרות רכישות הדולרים : יתרות המט"ח של ישראל קטנו בחודש שעבר בכ-90 מיליון דולר
- יתרות המט"ח עלו ביולי לשיא של 87 מיליארד דולר
במקביל, משלים בנק ישראל את פיילוט ההשקעה באגרות חוב קונצרניות בחו"ל, שאמור להיות מוכן בשבועות הקרובים. בניגוד להשקעה במניות, המנוהלת כולה על ידי שני מנהלים חיצוניים, מחצית ההשקעה באגרות חוב קונצרניות תנוהל בתוך הבנק והמחצית השנייה תנוהל על ידי מנהל חיצוני. הוועדה המוניטרית אישרה לחטיבת השווקים של הבנק להשקיע עד 6% מכספי היתרות באגרות חוב קונצרניות זרות. השקעות אלה יהיו באג"ח קונצרניות שקבוצת דירוג האשראי שלהן היא לפחות BBB.
את החלק הארי של יתרות המט"ח, המסתכמות כיום בקצת יותר מ- 86 מיליארד דולר, ימשיך בנק ישראל להשקיע באגרות חוב של ממשלות שונות לטווח ממוצע של 1.3 שנים. ההשקעות העיקריות באפיק זה כיום הן באגרות חוב נקובות בדולר, ביורו ובלירה שטרלינג, לטווח ממוצע של 1.5 שנים. 3% מיתרות המט"ח מושקעות בפוזיציות מטבעיות בנורווגיה, סינגפור ודרום קוריאה.