$
מט"ח וסחורות

יתרות המט"ח עלו ביולי לשיא של 87 מיליארד דולר

רכישות הדולרים המוגברות תרמו הפעם רק 326 מיליון דולר לסך העלייה ביתרות המט"ח, זאת בין השאר בשל העלייה שנרשמה בחודש שעבר בשער הדולר מול המטבעות האחרים

אמנון אטד 15:1807.08.14

כמה שעות אחרי שרכש כמות חריגה ליום אחד של כ- 400 מיליון דולר, פרסם היום (ה') בנק ישראל את היקף רכישות הדולרים שלו בחודש שעבר. בחודש יולי שב הבנק ורכש כמות גדולה של 1.39 מיליארד דולר, מעט יותר מסכום הרכישות שביצע בחודש יוני.

 

מאז חידוש רכישות המט"ח שלו, בחודש אפריל בשנה שעברה, רכש כבר בנק ישראל סכום מצטבר של כ- 12.1 מיליארד דולר.

 

את ההתערבות שלו במסחר במט"ח חידש בנק ישראל כאמור בחודש אפריל 2013, אחרי הפסקה של כמעט שנתיים שבהן הוא אפשר לשער החליפין להתנהל בצורה חופשית. לדברי בנק ישראל, להתערבות המחודשת שלו במסחר במט"ח יש מטרה כפולה: גם לפעול בשוק מטבע החוץ "במקרה של תנועות חריגות בשער החליפין אשר אינן תואמות את התנאים הכלכליים הבסיסיים, או כאשר שוק המט"ח אינו מתפקד כיאות", וגם לרכוש מטבע חוץ במטרה לקזז את ההשפעה של הפקת הגז הטבעי מקידוח תמר על שער החליפין ("המחלה ההולנדית").

 

הנגידה, קרנית פלוג הנגידה, קרנית פלוג צילום: עומר מסינגר

 

מנתוני יתרות מטבע החוץ החודשיות שמפרסם היום בנק ישראל מתברר עוד כי רכישות הדולרים שביצע בנק ישראל בחודש שעבר הגדילו את יתרות המט"ח שבניהולו, ובסוף יולי הן עלו לשיא חדש של כ- 87.1 מיליארד דולר. רכישות הדולרים המוגברות תרמו הפעם רק 326 מיליון דולר לסך העלייה ביתרות המט"ח. זאת בשל העובדה שעלייה זו קוזזה בחלקה הגדול על ידי שלושה גורמים נוספים.

 

החשוב בהם הוא העלייה שנרשמה בחודש שעבר בשער הדולר מול המטבעות האחרים, בעיקר היורו, שבהם מוחזקות יתרות המט"ח. התחזקות המטבע האמריקאי הקטינה את שוויו של אותו חלק מהיתרות המוצג בדיווחי בנק ישראל במונחי דולר בכ- 754 מיליון דולר. בנוסף לכך העבירה הממשלה בחודש שעבר מחשבונה בבנק ישראל לבנקים בחו"ל סכום של כ- 236 מיליון דולר. הסקטור הפרטי העביר לחו"ל כ- 74 מיליון דולר נוספים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x