דו"ח השכר
"שכר עובדי המדינה עלה ב-12% מאז 2009, לעומת 3% במגזר הפרטי"
הממונה על השכר, קובי אמסלם, הציג היום את דו"ח השכר ל-2013: "עברנו בחירות, גירעון מאד גדול והסכם שהקפיא 1% משכר המגזר הציבורי ואף על פי כן רואים עלייה של כמה מאות שקלים בכל הגופים. שכר נקבע לעיתים דרך סכסוכי עבודה"
- מאבק על המינימום? השכר הממוצע במשרד הביטחון עומד על 21,110 שקל בחודש
- החברות הממשלתיות: 1,154 אינם חברי הנהלה ועדין מרוויחים מעל ל-48 אלף ש' בחודש
- שיאני השכר במגזר הציבורי: במקום הראשון - מנהל מרפאה בכללית עם 152,576 ש' בחודש
"מנתוני הדו"ח עולה כי החברה בה שכר ברוטו למשרה מלאה הוא הגבוה ביותר היא חברת נמל חיפה עם שכר ממוצע של 28,790 שקל. מיד אחריה נמצאת חברת נמל אשדוד עם 28,716 שקל. עם זאת עלות שכר, שמבטאת עוד הטבות שלא מגולמות בשכרם עומדת על 44,250 אלף שקל ו46,379 שקל".
אמסלם הציג נתונים לגבי חברת חשמל בה עלות השכר היא מעל 5 מיליארד שקל בשנה עבור 13 אלף עובדים. בחברת החשמל השכר הממוצע ברוטו עומד על 27.2 אלף שקל לחודש, ודרגות השכר פתוחות עבור העובדים עד לדרגת השכר הגבוהה ביותר. כשבנוסף לזה עובדי החברה מקבלים חשמל חינם.
"בסך הכל רואים שמכספי משלם המסים משולמים כ-140 מיליארד שהולכים לשכר וגמלאות, וגופים שלא מקבלים תמיכה מתקציב המדינה, אך גובים מהציבור אגרות ותשלומים של עוד 34 מיליארד שקל".
"בראש מקבלי השכר ממוצע בין עובדי המדינה",אמר אמסלם "עומדים מוקבלי השופטים, בכירי משרד המשפטים נמצאים בשיא. מדובר על 40 איש. לעומת זאת רופאים מומחים זה מעל 2,500 איש. הבחנו בין רופאים מומחים לרופאים מתמחים. שכר מתמחים הוא 23 אלף שקל והוא במגמת עלייה בגלל הסכם השכר איתם".
בנוגע לשכר המינימום ולהודעתו של נתניהו כי הוא תומך בהעלאתו אמר אמסלם: "אנחנו נמצאים בדיונים אצל היועץ המשפטי לממשלה כדי לקבוע את גבולות הגזרה בנוגע לשכר המינימום בעת הזו, לכן לא ניתן לפרט על כך. אנו מחכים להכרעתו".
בנוגע לעיצומי רשות המסים שהסתיימו בסוף השבוע שעבר בהוראת בית הדין לעבודה אמר אמסלם כי, "צריך למצוא פתרון לבעיה לא פשוטה היינו במשא ומתן אבל לא הגענו להסכמות היינו לא רחוקים אבל זה לא הסתמן כהולך לסגירה. חלק מהנושאים היו כרוכים בתוכניות עתידיות שהוקפאו ולכן זה לקח כמה צעדים לאחור ולכן צריך למצוא שם פתרונות".
"יש נקודה אחת שלא זוכה להתיחסות משמעותית- אופן ההתמודדות עם סכסוך העבודה. שכר נקבע לעיתים דרך סכסוכי עבודה. מה שמורגש בתחום זה חוסר סימטריה בין הממשלה לארגוני העובדים בכל הנוגע ליכולת ההתמודדות, יש מקום לשנות ולשפר את אופן ההתנהלות בתחומים האלה".