חוגגים סילבסטר: התרופות ההזויות בעולם להתמודדות עם הנגאובר
ממרק קיבה - ועד אובושי: חוגגים הלילה את השנה החדשה, ובבוקר הולכים לעבודה? צפו ב-13 מטיפולי ההנגאובר המקוריים ביותר מרחבי העולם
- האם אתם שיכורים מכדי לנהוג? שאלו את האפליקציה
- היכן נמצאים הכי הרבה פרטנרים טובים לשתיית בירה?
- תואר ראשון בבירה
הבעיה חוצת התרבויות מכה רבים מסביב לעולם, אשר מצאו מגוון פתרונות מגוונים להתמודדות עמה – חלקם הזויים במיוחד. לקראת חגיגות הסילבסטר, באתר travel and leisure אספו כמה מהטיפולים המעניינים ביותר מרחבי העולם.
ההתנסות על אחריותכם בלבד!
1. ארוחת בוקר אנגלית
במה מדובר: ארוחה רבת מרכיבים, שלרוב כוללת צלחת בייקון מטוגן, נקניקיות, ביצים, עגבניות צלויות פטריות ושעועית אפויה, בתוספת רוטב חום מסורתי. באירלנד וסקוטלנד, הארוחה כוללת גם דייסה.
מדוע זה אמור לעבוד: לטענת חסידי המנה, רמות החלבונים והשומנים הגבוהות שבה מעמיסות על מערכת העיכול, ובכך "מסיחות את דעתו" של הגוף מ"הבלגן הנוכחי" ל"בלגן חדש". בנוסף, הביצים תורמות חומצה אמינית שעוזרת להיפטר מרעלנים.
2. קוקטייל צדפות ערבה
במה מדובר: חלמון ביצה לא מבושל הנשפך לכוס קוקטייל, ואליו מוסיפים רוטב וורסטרשייר, טבסקו, מלח ופלפל (בחלק מהגרסאות משתמשים גם בחומץ וברנדי).
מדוע זה אמור לעבוד: התערובת לכאורה נלחמת ברעלן אחד (אלכוהול) על ידי הכנסת רעלן אחר (רטבים חריפים) לגוף. הביצה עשויה לעזור גם להתגבר על בעיות העיכול. אולם מי שניסה את הקוקטייל בבוקר למחרת, טוען שהוא מועיל בעיקר בכך שהוא גורם להקאה.
3. מרק קיבה (Ciorba De Burta)
במה מדובר: מנה זו ידועה ברומניה כ"מרפאת חמרמורת". המרק גדוש במעיים של בקר, חומץ, שום, פלפל חריף ושמנת חמוצה.
מדוע זה אמור לעבוד: החלבונים והחריפות עוזרים "להרגיע" את הקיבה שלכם, עם משהו נוסף מלבד אלכוהול. מרקי קיבה פיקנטיים נוספים משמשים כתרופות סבתא במקומות נוספים בעולם, ביניהם מקסיקו, טורקיה וקוריאה.
4. ניקוי רעלים פנצ'ה קארמה
במה מדובר: מומלץ למקרים בהם ההנגאובר כה חמור, עד שאתם חשים צורך בניקוי רעלים מוחלט. מדובר בטיפול איורוודה עתיק, אשר נועד לרפא ולטהר לגמרי את הגוף והנפש. הטיפול כרוך בסדרה של "ניקויים", וכולל דיאטה צמחונית מיוחדת וטיפול בזיעה.
מדוע זה אמור לעבוד: הטיפול אמור לחזק את המערכת החיסונית. בהודו אמנם מדובר בטיפול של למעלה משבוע הכולל גם הקזת דם, אך במרכזי איורוודה בארה"ב מציעים לרוב גרסאות נעימות יותר.
5. קוקטייל מחייה גופות (Corpse Reviver Cocktail)
במה מדובר: ישנן אמנם מספר גרסאות למשקה המוכר, אך נראה כי מקורו בבר מלון "סבוי" בלונדון. בספר הקוקטיילים של המלון, שפורסם ב-1930, מתוארות שתי גרסאות: באחת משלבים בין שני שליש ברנדי עם שישית קלבדוס ושישית ורמוט, ואילו בשנייה מערבבים ג'ין, קואנטרו, לילט ומיץ לימון, עם מעט אבסנט.
מדוע זה אמור לעבוד: רכיבי המשקה אמורים, באופן תיאורטי, להקהות את ההשפעות של האלכוהול, אולם מחבר ספר הקוקטיילים של סבוי מזהיר כי שתיית ארבעה משקאות מסוג זה ברצף "תהרוג את הגווייה מחדש".
6. אובושי
במה מדובר: משמש יפני כבוש ומלוח. טבילת האומבושי במים חמים או אכילתו ביחד עם אורז יכולים להפחית מהטעמים החזקים.
מדוע זה אמור לעבוד: אומבושי משמש כתרופה יפנית מזה מאות שנים, ונמצא בשימוש של סמוראים וילדים. החומציות אמורה לשפר את תפקודי הכבד, לסייע בעיכול ולהפחית את העייפות. הפרי הכבוש עשיר באלקטרוליטים כמו נתרן ואשלגן.
7. בניה (Banya)
במה מדובר: בניה היא מעין סאונה ציבורית ברוסיה, המייצגת מסורת טיהור שראשיתה במאה ה-17. המבקרים עוברים מחום לקור – תנורי אבן מחממים את החדרים ל-90 מעלות צלזיוס ומשם עוברים לבריכות של מי קרח. חלק מהמבקרים גם חובטים בעצמם בענפים על מנת להחיות את מחזור הדם.
מדוע זה אמור לעבוד: הזעה בחום גבוה אמורה להוציא מהגוף את הרעלנים. יש המאמינים כי חבישת כובעים מלבד מגבירה את התהליך.
8. רולמופס (Rollmops)
במה מדובר: רצועות פילה של הרינג מוחמץ, העוטפות חתיכות של מלפפונים חמוצים ובצל.
מדוע זה אמור לעבוד: מי המלח שבמנה אמורים לחדש את מלאי האלקטרוליטים. בעוד שהמליחות מעודדת שתיית יותר מים, רכיב הסוכר במנה מקל על היעדר הסוכר.
9. בר חמצן
במה מדובר: ברים בהם האוויר מועשר ב-95% חמצן, לעומת 21% באוויר הרגיל.
מדוע זה אמור לעבוד: התומכים בשיטה זו טוענים כי החמצן העודף משפר את המטבוליזם הכללי של הגוף, ובכך מחיש את פירוק הרעלנים הקשורים לאלכוהול. אפשר גם לנשום אוויר מועשר בחמצן בריחות ארומתרפיים, כמו לבנדר מרגיע או מנטה ממריצה.
10. משקה Irn-Bru Soda
במה מדובר: ידוע כ"משקה הלאומי השני" של סקוטלנד. מדובר במשקה מוגז בצבע כתום, אשר אמור לעזור להפחית מההשפעות של המשקה הלאומי המקורי של המדינה, וויסקי. המשקה כולל מעט ברזל, והטעם שלו מזכיר בעיקר סוכריות מציצה בטעם תפוז עם הבלחים של תרופה.
מדוע זה אמור לעבוד: בזכות הרמות הגבוהות של סוכר וקפאין, המשקה בהחלט יכול להעניק דחיפה רגעית.
11. מרק Haejangguk
במה מדובר: פירוש השם בקוריאנית הוא "מרק הנגאובר", אם כי ההכנה שלו משתנה באזורים שונים של דרום קוריאה. בסיאול המנה מורכבת לרוב מציר של עצם שור ביחד עם כרוב סיני, ממרח סויה ודם קרוש של שור.
12. חלב נמר (Leche de Tigre)
במה מדובר: "שיקוי" פיקנטי שלא קל לבלוע, ואמור לשמש כמעורר. הוא מורכב מרוטב מיץ הלימון שנותר מהדגים בסביצ'ה.
13. טוסט קאיה
במה מדובר: בסינגפור אמנם מוטל מס גבוה על אלכוהול, אך התושבים עדיין מצליחים למצוא דרכים לצרוך את המשקאות. למרבה השמחה, מנת טוסט קאיה מקלה על התאוששות. הפרוסות מרוחות בנדיבות בריבת קוקוס ומוגשות לצד ביצים עלומות ברוטב סויה.