וינשטיין נותן אור ירוק להעלאת שכר המינימום: אישר לחוקק את המתווה בשלוש פעימות
ההסכם צפוי לעלות לוועדת ההסכמות של הכנסת, שם הוא צפוי לזכות לתמיכה גורפת לאחר שראשי סיעות רבים כבר הודיעו כי יתמכו בו; הפעימה הראשונה תיכנס לתוקף ב-1 באפריל
לאחר שבשבוע שעבר סיכמו האוצר וההסתדרות על מתווה העלאה של שכר המינימום ל-5,000 שקל בשלוש פעימות, אישר היום היועץ המשפטי להמשיך ולקדם את ההסכם הזה בחקיקה.
- יו"ר ההסתדרות ומשרד האוצר סיכמו על העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל
- וינשטיין מונע החלת צו ההרחבה להעלאת שכר המינימום לפני הבחירות
- תעשיינים נגד הסכם שכר המינימום: "אפשר היה לקבל יותר"
בעקבות הודעתו של היועץ המשפטי התקיימה ישיבה בהשתתפות מנכ"לית משרד האוצר, הממונה על השכר, הממונה על התקציבים ויו"ר הסתדרות העובדים הכללית החדשה בה הגיעו הצדדים להבנות המובססות על הסכם ההסתדרות שנעשה עם המעסיקים מספר שבועות קודם לכן.
כעת ההסכם צפוי לעלות לוועדת ההסכמות של הכנסת, שם הוא צפוי לזכות לתמיכה גורפת לאחר שראשי סיעות רבים כבר הודיעו כי יתמכו בהסכם.
הרקע להמשך המשא ומתן היה אישורו של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין להמשיך לקיים משא ומתן בין ההסתדרות לאוצר על בסיס ההבנות שנעשו בטרם החלה תקופת הבחירות- ראשית דצמבר. כך למעשה יכלו לדון הצדדים על העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל (מ-4,300 שקל היום) ב-3 פעימות שהראשונה בהן, פעימה של 350 שקל, היא ב-1 באפריל הקרוב, והשתיים הנותרות יתפרסו עד 2017.
היועמ"ש לא הסכים לצדדים לדון בסוגיה שלא היו לגביה הסכמות בטרם נכנסה המדינה לתקופת הבחירות: שיעור ההצמדה של שכר המינימום לשכר הממוצע. בעוד שכיום עומד שיעור ההצמדה על 47.5% ההסתדרות ביקשה להעלותו ל-52% .באוצר טענו כי מכיוון שלאור פעימות ההעלאה שנקבעו, ולאור מועדי עדכון שכר המינימום, רק ב-2018 יתרחש העדכון הראשון ולכן אין טעם לעסוק בסוגיה בשלב זה, במיוחד לאור תקופת הבחירות.
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן התייחס לאישורו של היועץ המשפטי לממשלה להעלאת שכר המינימום: "אני מברך על הודעת היועץ המשפטי לממשלה. הושלמה הדרך להליך החקיקה ולהעלאת שכר המינימום. שכרם של 700,000 עובדות ועובדים יעלה החל מ-1.4.15 בשלוש פעימות ל-5,000 שקל וזוהי בשורה חברתית חשובה ביותר במאבקנו לצמצום פערים בחברה הישראלית".