יו"ר ההסתדרות ומשרד האוצר סיכמו על העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל
אופן יישום העלאת שכר המינימום יתואם מול היועמ"ש, ובהתאם לפעימות שסוכמו בין ההסתדרות למעסיקים. באחד באפריל יעלה השכר ל-4,650, באוגוסט יעלה ל-4,825 שקל ובינואר 2017 יעלה ל-5,000 שקל
מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, הממונה על השכר והסכמי עבודה, קובי אמסלם, והממונה על התקציבים, אמיר לוי, סיכמו עם יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, על מתווה להעלאת שכר המינימום ל- 5000 שקל. אופן יישום העלאת שכר המינימום יתואם מול היועץ המשפטי לממשלה, ובהתאם לפעימות שסוכמו בין ההסתדרות למעסיקים.
באחד באפריל יעלה השכר ל-4,650, באוגוסט יעלה ל-4,825 שקל וב-1.1.2017 יעלה ל-5,000 שקל.
- ההסתדרות עשויה לעקוף את האוצר בהעלאת שכר המינימום
- הסכמה בכנסת: תקודם חקיקה מהירה להעלאת שכר המינימום
- נתניהו: "הנחיתי להעלות את שכר המינימום במגזר הציבורי ל-5,000 שקל"
בין שני הצדדים סוכם כי נושא ההצמדה של שכר המינימום לשכר הממוצע במשק יהיה נתון להחלטתו של היועץ המשפטי על זה. כיום ההצמדה עומדת על 47.5% וההסתדרות מעוניינת להעלות את שיעור ההצמדה ל-52%. באוצר התנגדו לכך וטענו כי מכיוון שההצמדה הזו תהיה אפקטיבית רק ב-2018 (כאשר יסתיימו כל הפעימות) אין טעם לדון בכך כעת. שני הצדדים סיכמו כי יפנו ליועץ המשפטי לממשלה שיקבע האם אפשר לדון בתקופת הבחירות בנושא. עם זאת, יש לזכור שהיועץ המשפטי לממשלה כבר נתן את חוות דעתו בנושא במכתב ששלח ביום חמישי האחרון לראש הממשלה וכתב כי מכיוון שהנושא לא הוסכם בטרם נכנסה הממשלה לתקופת הבחירות, לא ניתן יהיה לעסוק בזה כעת.
עוד כתב במכתבו היועץ המשפטי כי אין בשלב זה לקדם גם את האפשרות שהציע שר הכלכלה נפתלי בנט - להוציא צו הרחבה של הסיכום שנעשה בין המעסיקים להסתדרות, שכן הנושא לא עמד על הפרק לפני הכניסה לתקופת הבחירות ומכיוון שמהלך כזה יחיל תנאים שאינם מוסכמים על שני הצדדים.
יו״ר ההסתדרות :"זוהי בשורה חשובה מאוד ל-700,000 משפחות. הערב נסגר באופן סופי בהסכמה של כל הצדדים ששכר המינימום יעלה לחמש אלפים שקל ולפי הפעימות שסוכמו. ההסתדרות תמשיך ותפעל לצמצום הפערים בחברה הישראלית״.